Vacature Afdelingsleider brugklas in Gouda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider brugklas 
Datum online
2021-01-20 20-01-2021
Sluitingsdatum
5-3-2021
Met ingang van
01-08-2021
Omschrijving
De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman is een bloeiende openbare scholengemeenschap bestaande uit drie locaties (brugklas, mavo en havo/vwo) met afdelingen voor brugklas, mavo, mavo-sport, havo, vwo en vwo-plus.
 
Per 1 augustus 2021 a.s. zoeken wij wegens pensionering een:
 
Afdelingsleider Brugklas (1,0 fte)
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Als afdelingsleider heeft u: 
 • een team van circa 25 docenten binnen uw afdeling en stuurt u de docenten en onderwijsassistenten aan;
 • een onderwijsbevoegdheid en heeft u een kleine lestaak (circa 8 lessen) binnen de eigen afdeling;
 • sterke affiniteit met het PO en investeert veel in het contact;
 • de instelling om planmatig te werken en stelt u het teamplan op;
 • het vermogen om samen te werken en te binden;
 • ervaring in het omgaan met probleemgedrag bij jongeren;
 • ervaring met organisatorische en co√∂rdinerende taken;
 • vermogen opbrengstgericht te werken;
 • visie op onderwijs en onderwijsontwikkeling en bent u verantwoordelijk voor deze visie ontwikkeling op uw afdeling;

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden u:
 • LD functieschaal;
 • een positief schoolklimaat met goede relaties tussen leerlingen en docenten;
 • een school in beweging met veel ruimte voor eigen initiatief;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Over De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Adres
Willem de Zwijgerlaan 5, 2805BP Gouda Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. D. de Bruijn
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Ons onderwijs
Zo’n 10 jaar geleden hebben we ervoor gekozen ons onderwijs anders vorm te geven. We hebben goed nagedacht over wat leerlingen motiveert en welke vaardigheden voor de toekomst wij ze graag mee willen geven. Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen beter leren als ze zelf keuzes kunnen maken over hoe ze graag willen leren.

Als school moeten wij ze leren welke keuzes ze hebben en ondersteunen bij het maken van de ‘goede’ keuzes. Zo vindt de ene leerling het fijn om zelfstandig in zijn eentje te werken en de andere leerling leert graag samen met anderen. En sommige leerlingen leren door veel te lezen, terwijl een ander graag iets uitprobeert om te zien wat er dan gebeurt.

Er zijn vele manieren om te leren en wij willen onze leerlingen met al die verschillende manieren kennis laten maken. Wij zijn ervan overtuigd dat ze op deze manier veel zelfstandiger worden en meer betrokken zijn. De rol van de leraar is daardoor ook anders geworden. Natuurlijk weet de leraar nog altijd heel veel over zijn/haar vak en wil hij/zij de kennis en vaardigheden die bij zijn/haar vak horen graag aan de leerlingen overbrengen, maar dat is maar een stukje.

Bij ons is de leraar ook begeleider van het persoonlijke leerproces van de leerlingen. Geen kind is tenslotte hetzelfde en dat betekent dat de ondersteuning bij het leren bij iedere leerling anders is. De ene leerling heeft moeite met de inhoud terwijl de ander het bijvoorbeeld lastig vindt om zijn schoolwerk te plannen.

Om dit onderwijs vorm te geven hebben, is een andere inrichting nodig. Onze drie gebouwen zien er daardoor vanbinnen wat anders uit. Wij hebben nauwelijks lokalen of gangen, wij hebben juist een vaste thuisbasis voor onze leerlingen (de leraren komen naar de leerlingen) en veel ruimte voor leerlingen om op hun eigen manier te leren onder begeleiding van de leraar.

Op onze school bieden wij drie onderwijsrichtingen aan:
o MAVO (inclusief de sportklas)
o HAVO
o Atheneum (inclusief de Atheneum Plus-klas)
 
Onze mensen
Bij een wat andere manier van onderwijs horen mensen die energie halen uit de combinatie van kennis overdragen én persoonlijke begeleiding aan leerlingen geven. Tegelijkertijd willen we ook een afspiegeling zijn van de samenleving, omdat het belangrijk is dat leerlingen zich veilig en begrepen voelen, ongeacht hun achtergrond. Daarom is ons lerarenteam een mooie mix van verschillende mensen!

De docenten die dag in, dag uit met hun leerlingen aan het werk gaan, worden daarbij ondersteund door een heel team van onderwijsondersteuners: onderwijsassistenten, technisch onderwijsassistenten, conciërges, kantinemedewerkers, administratief medewerkers, etc. Samen willen we van de GSG Leo Vroman de school maken waar leerlingen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn!

Bekijk onze website voor meer informatie.
 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor informatie over de GSG Leo Vroman, een volledige profielschets en vacaturebeschrijving verwijzen wij u naar www.gsgleovroman.nl.

Voor vragen, meer informatie of een informatiepakket voor de functie van afdelingsleider kunt u contact opnemen met personeelszaken@gsgleovroman.nl. Helaas zal er dit jaar geen banenmarkt zijn. Het is wel mogelijk om de school te bezoeken. Vanaf  9 februari kunt u een rondleiding krijgen op onze gebouwen, wij vragen u hiervoor telefonisch een afspraak te maken via 0182-599994.
 
Sollicitaties ontvangen wij graag digitaal uiterlijk 5 maart 2021.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.