Vacature Docent Nederlands in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Datum online
2021-01-07 07-01-2021
Sluitingsdatum
25-1-2021
Met ingang van
vanaf maart 2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 FTE
Omschrijving
Het Gerrit van der Veen College zoekt een docent Nederlands
 
Het Gerrit van der Veen College is misschien wel de leukste school van Amsterdam. We zijn een fijne en relatief kleinschalige havo-vwo cultuurprofielschool gehuisvest in een karakteristiek monumentaal pand in Amsterdam Zuid. We zijn een school waar je jezelf kunt en mag zijn, waar je gezien en gekend wordt en waar je samenwerkt en -leert in een prettige en veilige omgeving.
 
We zoeken i.v.m. zwangerschapsverlof een collega Nederlands vanaf begin maart 2021 voor ongeveer 0,6 FTE. Met lessen aan 4havo, 4vwo en 5havo.
We zoeken een kanjer die zich in wil zetten voor onze leerlingen. We zijn een cultuurprofielschool dus je erkent de meerwaarde van kunst, cultuur en creativiteit en levert daar een actieve bijdrage aan.
We zoeken een betrokken, enthousiaste, vakkundige, leergierige, positieve collega met ervaring in de bovenbouw havo/vwo.
We zoeken een goede docent en een collega die graag samenwerkt in de sectie en in de school.
 
Het gaat om een vervangingsbaan i.v.m. zwangerschapsverlof van maart 2021 tot en met juni 2021. De lessen staan op maandag, woensdag en donderdag in het rooster.
Het aantal FTE is een richtlijn. Daar kan nog in gewijzigd worden.
De vacature betreft een LB functie.  
 
We willen snel met je in gesprek komen. Solliciteer daarom alleen via Meesterbaan en stuur CV en motivatie ter attentie van Jan-Willem Dienske, rector van de school. Zorg dat we jou uitkiezen voor een eerste kennismaking.
 

Eisen

Opleiding
1e graads

Over Gerrit van der Veen College

Adres
Gerrit v.d. Veenstraat 99, 1077DT Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Vaandering
Omschrijving
Het Gerrit van der Veen College is een relatief kleine school voor havo en vwo in Amsterdam. We hebben 880 leerlingen en 105 medewerkers. We zijn een interconfessionele school. Dat betekent dat bij ons elke leerling en elke medewerker vanuit elke (geloofs)overtuiging van harte welkom is.
We zijn een school waar je jezelf kunt en mag zijn, waar je gezien en gekend wordt, waar je werkt en leert in een prettige en veilige omgeving en samen leert en leeft. We zijn een erkende cultuurprofielschool en geloven dat kunst en cultuur een onmisbare bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (jonge) mensen en een belangrijke voorwaarde voor succesvol leren zijn. We zijn een DansMuziek (DAMU) school en werken samen met de Nationale Ballet Academie en met Lucia Marthas School of Performing Arts en het conservatorium van Amsterdam.

Het Gerrit van der Veen College is een school in transitie. Vragen als ‘wat is er nodig om toekomstbestendig en kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen blijven bieden, wat vraagt dat van leerlingen en van medewerkers en hoe geven we dit vorm en inhoud?’, spelen een belangrijke rol in dit proces. 
Hoe kunnen we beter inspelen op de verschillen tussen leerlingen en hoe verhoudt dat zich tot de huidige en gewenste inrichting van ons onderwijs? Dat is een spannende zoektocht waar we de komende jaren 
Bijzonderheden
Het Gerrit van der Veen College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 22 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.