Vacature Docent juridische vakken in Utrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent juridische vakken 
Datum online
2020-11-11 11-11-2020
Sluitingsdatum
6-12-2020
Omschrijving

Binnen onze Academie voor Economie en Ondernemen zoeken wij vanaf januari 2021 voor ons team Juridisch Administratieve Beroepen en HRM een docent Juridische vakken (schaal LB/LC) voor 0,4 - 0,6 fte. Je geeft les aan studenten op niveau 4. De academie is gehuisvest aan de Daltonlaan 200 te Utrecht.

Het betreft vooral lessen in het privaat- en privaatprocesrecht en strafrecht. Wij zoeken een docent die voor zijn/haar vak niet alleen over de juiste juridische kennis beschikt, maar deze kennis ook weet te vertalen naar de belevingswereld van onze studenten. Omdat deze vakken in het hart van de opleiding zitten, zoeken wij bovendien een collega die de verbinding weet te leggen tussen zijn/haar vak en andere vakken uit de opleiding. Een echte teamplayer dus. Het mede vormgeven en begeleiden van projectlessen behoort eveneens tot de werkzaamheden.

Als docent juridische vakken vinden we het belangrijk dat je de Nederlandse taal op uitstekend niveau beheerst. Lesgevende ervaring is belangrijk, maar affiniteit met de doelgroep en een goede pedagogische benadering daarvan, nog belangrijker.

Je functie

Je functie zal bestaan uit onder andere:

 • Het zelfstandig én samen met collega docenten voorbereiden, verzorgen en evalueren van lessen in juridische vakken, met name in het privaat- en privaatprocesrecht en strafrecht;
 • Coachend begeleiden van studenten bij het zelfstandig leren verwerken van lesstof, zowel individueel als in projectgroepen; 
 • Mogelijk in de toekomst begeleiden van studenten als studieloopbaanbegeleider;
 • Fungeren als expert op het eigen vakgebied dan wel op (vak)didactisch gebied binnen het eigen team.

Je profiel

Van de toekomstige medewerker/collega verwachten wij dat hij/zij:

 • Zeer goede kennis heeft van Nederlands recht;
 • Zeer goede kennis heeft van het Nederlands in woord en geschrift;
 • Ervaring heeft in het lesgeven, bij voorkeur in het mbo;
 • Een afgeronde opleiding heeft op hbo- of wo-niveau;
 • Bevoegd is om les te geven in het mbo dan wel bereid is deze bevoegdheid te halen;
 • Integer handelt en klantgericht te werk gaat;
 • Ondernemend is en goed kan samenwerken.

Wij bieden

 • een afwisselende baan;
 • een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s;
 • in eerste instantie een aanstelling tot einde schooljaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand;
 • een salaris met een maximum van € 4.359,- bruto per maand (schaal LB) of max. € 4.939,- bruto per maand (schaal LC) bij een volledige betrekking afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met mevrouw I. (Ineke) Kuijlenburg, teamleider Juridisch, telefoonnummer 06-10681124. Je kunt je sollicitatie richten aan mevrouw S. van Beek, onderwijsdirecteur Academie voor Economie & Ondernemen. Reageren kan tot en met 6 december 2020. Druk op de sollicitatieknop en dien via het sollicitatieformulier je motivatiebrief en cv in.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang boven externe kandidaten als zij voldoen aan het profiel.

Over MBO Utrecht

Naam school
Adres
Australiëlaan 23, 3526AB Utrecht Utrecht
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Niveau
vmbo
Omschrijving
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. In 13 Academies worden opleidingen aangeboden aan circa 4.500 studenten. MBO Utrecht biedt zo’n 75 verschillende opleidingen, op vier mbo-niveaus. Het accent ligt op de hoogste niveaus van het mbo, met name in de zakelijke dienstverlening, leisure & entertainment, techniek en zorg.
In het onderwijs van MBO Utrecht staat de student centraal. Studenten vinden bij MBO Utrecht een inspirerende en levendige leer- en werkomgeving waar ze zich snel thuis voelen. Als zelfstandige organisatie biedt MBO Utrecht een kleinschaligheid die de betrokkenheid en verbondenheid bevordert.
MBO Utrecht is een instelling op interconfessionele grondslag. Dit wordt vertaald in de benadering van de studenten. De student mag rekenen op persoonlijke aandacht, respect en geborgenheid. Iedereen is even welkom, iedereen is even belangrijk. MBO Utrecht wil de studenten inspireren te dromen van en te werken aan een humane, solidaire en duurzame wereld.