Vacature leraar levensbeschouwelijke vorming in Nieuwegein

Onderwijs

Vacature

Functietitel
leraar levensbeschouwelijke vorming 
Plaatsingsdatum
2020-10-17 17-10-2020
Sluitingsdatum
7-11-2020
Met ingang van
8 februari 2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0,64
Aantal uren
16
Omschrijving
Voor onze locatie in Nieuwegein zijn wij per 8 februari 2021 tot einde schooljaar op zoek naar een leraar (m/v) levensbeschouwelijke vorming. Het betreft een vacature voor 16 lesuren (ca. fte 0,64) in de sector vmbo/havo/vwo.
(5 brugklassen, 3 x h/v, 2 x bkt en 1 x T3) 
Werkdagen (3,5) te bepalen in overleg.

Wij zoeken een enthousiaste leraar levensbeschouwelijke vorming met lesbevoegdheid of in de laatste fase van de studie daarvoor. We bieden het vak laagdrempelig aan waarbij veel aandacht is voor de levensvragen van de leerlingen en reflecties op de vraag ‘wie ben ik’. Daarbij putten we onder meer uit antwoorden vanuit de godsdiensten en zoeken verbinding met de leefwereld van leerlingen. We vinden het belangrijk mee te werken aan het vergroten van het onderling begrip bij leerlingen in een brede en diverse school.

De school heeft twee locaties, één in Nieuwegein en één in Vianen. De school wordt door leerlingen ervaren als kleinschalig, sfeervol en veilig. De lessen uit de vacature betreffen klassen tl/havo 1 en 2, h/v 1 en tl 3. Voor de balans in de sectie gaat de voorkeur uit naar iemand die (ook) hart heeft voor het vmbo.
 
Iedere leerling komt op bij ons op het niveau terecht dat bij hem of haar past. Het Oosterlicht biedt leerlingen kansen. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend. We moedigen ambitie aan, stimuleren opstroom, geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent. We hebben een breed aanbod op het gebied van creativiteit, sport en cultuur. We dagen leerlingen uit om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch te denken en te experimenteren.

Contactpersonen: Henny van Nimwegen
                              Wouter van den Berg
 
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads

Over Oosterlicht College

Naam school
Adres
Postbus 1100, 3430BC Nieuwegein
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
personeelszaken
Niveau
lwoo, vmbo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Kansen & Zekerheden. Dat is het Oosterlicht. 

Het Oosterlicht College is de enige brede scholengemeenschap in de regio. Dat zijn we uit overtuiging. We maken een bewuste keuze voor dakpanklassen en voor een tweejarige brugperiode om kansengelijkheid te bevorderen, opstroom te stimuleren en een veilige sfeer te creëren. De basis van ons open christelijk handelen is respect en zorg voor elkaar; persoonsvorming vinden wij belangrijk. De school heeft twee locaties, één in Nieuwegein en één in Vianen.
 
Het Oosterlicht College biedt leerlingen kansen en zekerheden. We moedigen ambitie aan en geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent. Iedere leerling komt bij ons op het niveau terecht dat bij hem of haar past. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend met mooie resultaten.
We hebben een breed aanbod op het gebied van Cambridge English, bèta, techniek, creativiteit, cultuur en sport. We dagen leerlingen uit om steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch te denken en te experimenteren. Het Oosterlicht leidt op tot meer dan een diploma.
  
Op onze school stellen we de kernwaarden respect, kwaliteit, vertrouwen, ambitie en samenwerking centraal.

 
Bijzonderheden
Personeelsbeleid 
Ons personeelsbeleid is erop gericht medewerkers een boeiende en professionele werkomgeving te bieden. Wij vatten dit samen in de kernwoorden: ruimte, vertrouwen, verantwoordelijkheid, begeleiding en ontwikkeling. Wij zijn een ambitieuze school waarin ieders talent wordt benut en ieders bijdrage telt. 

Arbeidsvoorwaarden
Wij beschikken over goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO voor Voortgezet Onderwijs. We bieden startende medewerkers goede begeleiding en ruime mogelijkheden tot professionalisering. Het Oosterlicht College is onderdeel van de Willibrord Stichting, gevestigd te Utrecht. Naast het Oosterlicht College vallen nog tien scholen voor voortgezet onderwijs in de regio onder deze stichting.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.