Vacature Docent mentor praktijkonderwijs Fio20218 in Veghel

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent mentor praktijkonderwijs Fio20218 
Plaatsingsdatum
2020-10-16 16-10-2020
Sluitingsdatum
10-11-2020
Met ingang van
16-10-2020
FTE
1,0
Omschrijving
Voortgezet Onderwijs Veghel bestaat uit het Zwijsen College (havo en vwo) en het Fioretti College (mavo, vmbo en pro).

Het Fioretti College heeft als onderwijsmotto: ‘_praktisch en persoonlijk’_. Praktisch staat voor levensecht onderwijs samen met lokale bedrijven. Persoonlijk staat voor weten wat je kunt, gezien worden en gewaardeerd worden om wie je bent. Dit krijgt onder meer gestalte in een goed opgezette leerlingbegeleiding.

Binnen het Fioretti College zoeken we naar een

**Docent/Mentor Praktijkonderwijs  (0,6-1,0 WTF)**

Een vervanging wegens zwangerschapsverlof in leerjaar 2. De vervanging zal zijn van 4 januari 2021 t/m ongeveer 30 april 2021. 

++Het Praktijkonderwijs++

De afdeling Praktijkonderwijs van het Fioretti College bestaat uit zo’n 240 leerlingen. Dagelijks werkt het team van 25 docenten hard om voor deze leerlingen kansen te creëren richting werk en/of vervolgonderwijs.

We realiseren een gevarieerd onderwijsaanbod, met praktijkvakken; algemeen vormende vakken; uitstroomcursussen; groeps- en individuele stages. Daarnaast bieden we leerlingen de mogelijkheid om een Entree-diploma te halen.

Onze leerlingen zijn gebaat bij begrip, structuur, duidelijkheid, persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat.

We zoeken een vervanger, die naast het mentorschap in leerjaar 2 les geeft in diverse algemeen vormende vakken (Nederlands, wiskunde, ict, Engels)

 ++Werkzaamheden, functie-eisen, kennis & vaardigheden:++

- Je beschikt over een PABO- onderwijsbevoegdheid en hebt een voorkeur voor het werken met leerlingen van 12 jaar en ouder.
- Je hebt affiniteit met leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften.
- Je kunt didactisch maatwerk leveren.  
- Je bent interpersoonlijk competent, werkt actief, bent geduldig en je werkt bewust aan een goede communicatie met iedere leerling.
- Je bent je bewust van je eigen houding en gedrag en de invloed daarvan op leerlingen.
- Je hebt een ‘relationele houding’, bent sociaal en beschikt over vaardigheden zoals aanpassingsvermogen, stressbestendigheid, samenwerken, conflicthantering en sensitiviteit. Tevens ben je in staat om goed om te gaan met verschillende culturele achtergronden.
- Je hebt organisatorische kennis en vaardigheden in huis om in je klas en je lessen voor alle leerlingen een goed leef- en werkklimaat tot stand te brengen. Je bent in staat de groep te overzien, houdt oogcontact met leerlingen. Je grijpt effectief in bij ordeverstoringen: spreekt de juiste leerling(en) aan, corrigeert en benoemt welk gedrag wel gewenst wordt.

++Wij bieden:++

- Een functie van 0,6-1,0 fte (in overleg).
- Het betreft een dienstverband ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Verwachte start- en einddatum: 4 januari 2021 tot ongeveer 30 april 2021.
- Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform schaal LB van de CAO VO OMO.

U kunt voor uw vragen terecht bij mevrouw Marja Stevens, coördinator onderwijs, via marja.stevens@voveghel.nl of 0413-340575 / 06-13030510.

**++Solliciteren:++**

Richt uw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae uiterlijk **10 november 2020** tot mevrouw Marja Stevens.

Stuur uw reactie bij voorkeur via het uploaden van uw gegevens op de website van www.omo.nl

De gesprekken vinden plaats tussen 16 en 20 november 2020

Over Fioretti College

Naam school
Adres
Muntelaar 4, 5467HA Veghel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Niveau
vmbo
Omschrijving
Ben jij op zoek naar een inspirerende werkomgeving waar je continu uitgedaagd wordt om jezelf te ontwikkelen?
Dan zit je bij VO Veghel op de juiste plek!
 
Voortgezet Onderwijs Veghel bestaat uit het Zwijsen College (havo en vwo) en het Fioretti College (mavo, vmbo en pro). Vanuit twee moderne gebouwen bieden we eigentijds onderwijs aan bijna 3000 leerlingen.  Leerlingen werken op maat met behulp van devices. Leerlingen en leraren ervaren onze scholen als een veilige gemeenschap waar het vanzelfsprekend is dat je er voor elkaar bent. De Inspectie voor Onderwijs geeft beide scholen de waardering ‘Excellent’.
 
Het Zwijsen College gaat uit van de individuele behoeften en talenten van de leerling met de slogan ‘Ieder zijn Zwijsen’. Onderwijs op maat krijgt vorm door Fast Lane vwo+ en digitale leerroutes via Google Classroom. Er is veel aandacht voor bèta, een gezonde leefstijl en burgerschapsvorming. Een eigen havo-aanpak staat in de steigers.
 
Het Fioretti College heeft als onderwijsmotto: ‘praktisch en persoonlijk’. Praktisch staat voor levensecht onderwijs samen met lokale bedrijven. Persoonlijk staat voor weten wat je kunt, gezien worden en gewaardeerd worden om wie je bent. Dit krijgt onder meer gestalte in een goed opgezette leerlingbegeleiding.
 
Beide scholen worden ondersteund door een team bedrijfsvoering dat bijdraagt aan een goed verloop van het onderwijs.
 
Als academische opleidingsscholen bieden wij een begeleidingstraject voor startende leraren en stimuleren wij ervaren leraren onderzoek te blijven doen binnen de school. Werken binnen VO Veghel betekent voor alle medewerkers samenwerken in een inspirerende en stimulerende werkomgeving en zo uitgedaagd worden jouw talenten continu te ontwikkelen.
 
Wij zetten als Gezonde School in op een gezonde leefstijl van onze leerlingen en collega’s. Wij richten ons op bewegen, niet roken, gezonde voeding, voldoende ontspanning en veiligheid.
 
Bijzonderheden
Het Fioretti College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.