Vacature Schoolmaatschappelijk werker in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Schoolmaatschappelijk werker 
Plaatsingsdatum
2020-10-16 16-10-2020
Sluitingsdatum
27-10-2020
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8000
Omschrijving
Voor het team Ondersteuning & Advies zijn we per direct op zoek naar een:
Schoolmaatschappelijk werker m/v (0,8 fte)
Voor de periode van 1 jaar
 
De functie:
De schoolmaatschappelijk werker maakt onderdeel uit van het team Ondersteuning & Advies. Als schoolmaatschappelijk werker bied je kortdurende ondersteuning aan studenten en ouders en ondersteun je onze onderwijsafdelingen bij de uitvoering van het primaire proces. Je stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfstandig functioneren van studenten. Dit doe je door ondersteuning te bieden bij het oplossen, verlichten of hanteerbaar maken van psychosociale problemen die het leerproces en de sociale participatie van de student of dat van anderen belemmeren. Waar nodig leidt de schoolmaatschappelijke werker toe naar externe instanties. De nadruk ligt op het ondersteunen van de mentoren, docenten en afdelingsdirecteur op de werkvloer. Je ondersteunt, adviseert, verleent kortdurende hulp en consultatie aan studenten en docenten, en werkt op productieve wijze samen. Op deze wijze lever je een bijdrage aan het optimaliseren van het schoolklimaat, het bevorderen van de deskundigheid van de ondersteuning in de onderwijsafdeling, en de prestaties van de individuele student. Je bent de verbindende schakel tussen basisondersteuning en additionele, specialistische ondersteuning in de school.
 

Eisen

Functie-eisen
Profiel:
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening of Sociale Pedagogische Hulpverlening, eventueel met als aanvullende specialisatie schoolmaatschappelijk werk. Je hebt kennis van achtergronden van de schoolpopulatie en studentproblematiek om deze samen met de onderwijsafdeling te kunnen vertalen naar ondersteunings- en preventieactiviteiten. Op individueel niveau adviseer en coach je ook docenten. Je signaleert en bent in staat sociale situaties te verduidelijken. Verder koppel je de aanpak van gedragsproblemen en groepsdynamiek naar les- en klassensituaties. Ook bemiddel je tussen externen en de school. Je bent empathisch, ondernemend en analytisch. Daarnaast ben je vaardig in het functioneel communiceren met de juiste functionarissen binnen en buiten onze school en ben je gericht op integratieprocessen in de samenleving. Je beschikt over een goed ontwikkeld vermogen tot samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO schaal 10
Arbeidsvoorwaarden
Wat we bieden:
Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt een stimulerende werkomgeving, waarin de mens centraal staat en je je prima kunt ontwikkelen. Verder bieden we een uitstekende verlofregeling, 13e maand en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden. De honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 4.359,- bruto per maand bij een voltijdsaanstelling exclusief vakantiegeld (schaal 10 CAO MBO OBP).
De functie is voor vier dagen in de week.

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Adres
Postbus 1680, 3000BR Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Ria van Zoest
Omschrijving
Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, entertainment en technologie; de creatieve industrie. De organisatie telt 400 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast maakt ook een VMBO-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media. De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reactie:
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw O.A. Menten, directeur Stafdienst Onderwijsorganisatie, telefoon (088) 200 15 00. Je sollicitatie kun je tot en met dinsdag 27 oktober a.s. indienen via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’. De oriënterende gesprekken vinden plaats in de tweede week van november.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.