Vacature Klassenleerkracht vrijeschool de Kaap in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Klassenleerkracht vrijeschool de Kaap 
Plaatsingsdatum
2020-10-15 15-10-2020
Sluitingsdatum
8-11-2020
Met ingang van
01-01-2021 of eerder
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7 tot 0,8 fte
Omschrijving
Vrijeschool de Kaap is een onderdeel van de Young Business School Rotterdam en biedt vrijeschool onderwijs op vmbo niveau.
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte om ‘te worden wie je bent'.

We richten ons op het ontwikkelen van het individu. Kunstzinnige en ambachtelijke vakken vormen de kern van ons onderwijs; via het doen ontdekken leerlingen waar hun talenten en drijfveren liggen. We leren ze vaardigheden, zodat ze in een veranderende maatschappij weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Het doel van vrijeschool de Kaap is dat leerlingen de aandacht krijgen die nodig is om zich in hun denken en doen te kunnen ontwikkelen tot kritische, sociaal betrokken en initiatiefrijke vrijdenkende mensen.

Per 01-01-2021 (of eerder) zijn wij op zoek naar:
- een klassenleerkracht (mentor) in de onderbouw van het vmbo
- voor periodelessen in de onderbouw van het vmbo (Dit zijn o.a. lessen biologie, aardrijkskunde, Nederlands en geschiedenis)

Daarnaast geef je ook een aantal vaklessen aan je eigen klas en verzorg je de invulling van het mentoruur. In deze klassen van het voortgezet onderwijs verwachten we dat je vooral als pedagoog werkzaam bent. Je zorgt voor een prettig en veilig werkklimaat voor de leerlingen zodat zij leren zelfstandig te leren. Je vertaalt zelf de lesinhoud op creatieve en kunstzinnige wijze naar werkvormen die alle leerlingen aanspreken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Pabo
Functie-eisen
De docent die wij zoeken:
  • is in bezit van een lesbevoegdheid
  • heeft affiniteit en ervaring met de vmbo (bl t/m tl)-leerling
  •  staat open voor het antroposofische mensbeeld en het curriculum van de vrijeschool
  • weet eigen ideeën in te brengen
  • is pedagogisch en didactisch sterk
  • heeft pro-actieve en hands-on mentaliteit
  • teamplayer en sociaal betrokken
  • is in bezit van een geldige (niet langer dan 6 mnd geleden afgegeven) Verklaring omtrent Gedrag (VOG)

    Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV in via meesterbaan of mail deze naar Mary Mourik, Teamleider vrijeschool de Kaap, mmourik@lmc-vo.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Mary Mourik, mmourik@lmc-vo.nl

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO VO

Over YBSR Vrijeschool De Kaap

Adres
Maashavenweg 14, 3072AZ Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier, Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. P van Dijk
Niveau
lwoo, vmbo, mavo
Omschrijving
‘Worden wie je bent’, dat is het motto van de vrijeschool de Kaap.
Vrijeschool de Kaap is een afdeling van de Young Business School Rotterdam (YBSR) en ontstaan vanuit een samenwerking met het Rudolf Steiner College.
We richten ons op het ontwikkelen van het individu. Kunstzinnige- en ambachtelijke vakken vormen de kern van ons onderwijs; via het doen, ontdekken leerlingen waar hun talenten en drijfveren liggen. We leren ze vaardigheden, zodat ze in een veranderende maatschappij weten wie ze zijn en wat ze kunnen.  Het onderwijs wordt volgens het leerplan van Rudolf Steiner aangeboden. De periodes sluiten aan bij de leeftijdsfase van de leerlingen en we beschouwen deze dan ook als ontwikkelingsstof voor onze leerlingen. In het leren vinden we het belangrijk het denken, het voelen en het willen aan te spreken.
Het doel van vrijeschool de Kaap is dat leerlingen de aandacht krijgen die nodig is om zich in hun denken en doen te kunnen ontwikkelen tot kritische, sociaal betrokken en initiatiefrijke vrijdenkende mensen. 
 
Young Business School Rotterdam en vrijeschool de Kaap zijn onderdeel van de stichting LMC Voortgezet Onderwijs. LMC voert het bevoegd gezag over 24 scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken. In kleinschalige en veilige leeromgevingen bieden we onderwijs dat aansluit op het ontwikkelingsniveau van de leerlingen, varierend van gymnasium tot praktijkonderwijs. Zorgzaamheid en schoolklimaat zijn daarbij even belangrijk als leerprestaties. De individuele capaciteiten van de leerlingen en hun veelzijdigheid staan centraal. LMC verheldert en verzilvert deze talenten. LMC streeft naar het allerhoogste leerrendement dat bereikbaar is voor de individuele leerling, onder het motto: er uit halen wat er in zit. Bij LMC werken ca. 1.000 medewerkers die lessen verzorgen en ondersteuning bieden aan in totaal 8.000 leerlingen. LMC Rotterdam is daarmee een van de grotere onderwijswerkgevers in de regio.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.