Vacature teamleider in Hilversum

Onderwijs

Vacature

Functietitel
teamleider 
Plaatsingsdatum
2020-10-09 09-10-2020
Sluitingsdatum
31-10-2020
Met ingang van
01-11-2020
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,00
Omschrijving
Inspirerende teamleider Gooise Praktijkschool (0.8 - 1.0 fte)
 
Ben jij een teamleider met hart voor het praktijkonderwijs? Liggen jouw ambities bij een leidinggevende functie op een school waarbij maatwerk en gepersonaliseerd leren de norm is? Kun jij jouw teamleden inspireren om goede ideeën tot mooie resultaten te laten leiden? Ben jij daadkrachtig, communicatief, sociaal en mensgericht? Dan nodigen we je graag uit tot het verder lezen van deze vacature en zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.  

Dankzij jou krijgen onze leerlingen verdraaid goed onderwijs, omdat jij tussen de regels door kunt zien wat telt!

Jouw rol als teamleider
Samen met je collega teamleider en de directeur maak je deel uit van de schoolleiding. De schoolleiding neemt beslissingen en is verantwoordelijk voor het gehele onderwijsproces. 
 
Als teamleider ben je integraal verantwoordelijk voor het onderwijs en heb je een aantal portefeuilles in beheer.  Je geeft leiding aan het kernteam van de uitstroom en een deel van de praktijkvak docenten en monitort de voortgang in dit team. Daarnaast overleg je met het zorgteam en pedagogisch conciërge over alle leerlingzaken. Met de kernteam voorzitters overleg je met regelmaat over de doorontwikkeling van het gepersonaliseerd leren in de school. 
 
Je vervult een brugfunctie tussen de schoolleiding en je teamleden. Je kunt goed communiceren, plannen en organiseren en je hebt personeelszorg en kwaliteitszorg hoog in het vaandel staan. Je geeft leiding en sturing aan onderwijskundige en organisatorische processen in school en durft hierin knopen door te hakken.


 
Videopitch

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Profiel
  • Je hebt ervaring en affiniteit met de begeleiding van leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar. Je weet leerlingen constructief te benaderen en je begrijpt hun leefwereld;
  • Je hebt affiniteit met de missie van het praktijkonderwijs en je voelt je hierbij maatschappelijke betrokken;
  • Je communiceert zorgvuldig en je bent gemakkelijk te benaderen door collega’s, leerlingen en ouders. Je straalt rust uit en weet balans te vinden tussen verschillende belangen;
  • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare ervaring in het onderwijs;
  • Je kunt duidelijke sturing geven aan een team en doortastend optreden als dit nodig is. Daarbij ben je niet bang om kritisch te zijn. Je weet je woorden goed te kiezen, met behoud van de relatie; 
  • Je beschikt over een lesbevoegdheid;
  • Je bent flexibel en kunt snel schakelen;
  • Je bent in staat heldere beleidsdocumenten op te stellen die de visie van de school vertalen in praktisch beleid;
  • Je werkt cyclisch en opbrengstgericht in het belang van de organisatie, waarbij je analytisch en oplossingsgericht te werk gaat.
  • Je hebt affiniteit met facilitaire zaken en gebouwbeheer;

Onderwijskundig en dienend leiderschap 
Je hebt een duidelijke pedagogische en onderwijskundige visie op gepersonaliseerd onderwijs en ervaring met het werken aan onderwijsontwikkeling en -vernieuwing.
Je kunt je teamleden verder helpen in hun ontwikkeling als onderwijsprofessional doordat je kennis van ‘leren’ hebt. Je begrijpt dat de grootste verdienste van jou als teamleider is om anderen te laten groeien. Je geeft door middel van coaching op basis van vertrouwen jouw teamleden alle ruimte om zich optimaal te ontplooien. 
Je benadert het eigen functioneren vanuit een lerende en onderzoekende houding. Doordat je zelf ook openstaat voor feedback en feedforward en daar actief naar vraagt, creëer je een professionele cultuur in je team. 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod:
Een werkplek op één van de mooiste Praktijkscholen van Nederland op een uitstekend bereikbare locatie in Hilversum. Werken op de Gooise Praktijkschool betekent werken op een school met veel aandacht voor de leerlingen en medewerkers.  Wij willen het allerbeste onderwijs bieden voor onze leerlingen, met personeel dat met veel passie en aandacht voor de leerlingen het onderwijs verzorgt. Onze werksfeer kenmerkt zich als professioneel, betrokken en ruimte voor humor.

Het betreft een functie voor 0.8-1.0 fte

De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Binnen de baanomvang kan ca. 0,2 fte een lesgevende taak zijn. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao vo. Je ontvangt een salaris van maximaal € 5.699 bruto per maand bij een volledige aanstelling in de LD-schaal. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering (8%), vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, telefoon, chromebook en opleidingsmogelijkheden.

Over Gooise Praktijkschool

Naam school
Adres
Laapersboog 5, 1213VC Hilversum Noord-Holland
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Lars Bremekamp
Omschrijving
De Gooise Praktijkschool verzorgt het praktijkonderwijs voor de hele regio Gooi- en Vechtstreek. Bij ons is de leerling de maat. We werken vanuit het Big Picture-concept en geven zoveel mogelijk gepersonaliseerd onderwijs. Dat doen we vanuit de basisprincipes Relatie, Relevantie en duurzaam Resultaat. Iedere leerling werkt vanuit een eigen ontwikkelingsplan dat aansluit bij zijn of haar passies, interesses, mogelijkheden en behoeften.

Wij leiden onze leerlingen toe naar passende arbeid, maar werken ook aan actief burgerschap, zelfstandig wonen en zinvolle vrijetijdsbesteding. Dat doen we in een prachtig en goed geoutilleerd gebouw op een uitstekend bereikbare locatie in Hilversum.

De Gooise Praktijkschool heeft al enkele jaren op rij het predicaat Excellente School ontvangen.

De Gooise Praktijkschool maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt op deze vacature uitsluitend reageren via Meesterbaan.

Week 46: Een meeloopdag maakt onderdeel uit van de procedure en zal ingepland worden na de briefselectie en voorafgaand aan de gesprekken.
Week 47: Eerste sollicitatieronde 
Week 48: Tweede sollicitatieronde 

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lars Bremekamp, directeur Gooise Praktijkschool (06 - 39005843/ lbremekamp@gsf.nl).
Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Astrid Sprakel (06 - 34247271) of Bianca Brouwer (06 - 34247353), afdeling P&O van de GSF.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.