Vacature Ben jij een SIS specialist onderwijs met oog voor de verbinding? in Utrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Ben jij een SIS specialist onderwijs met oog voor de verbinding? 
Plaatsingsdatum
2020-10-05 05-10-2020
Sluitingsdatum
30-10-2020
Omschrijving
Wij zoeken versterking binnen de dienst ICT van MBO Utrecht! 
 
Wat zoek jij? 
Ben jij een SIS specialist onderwijs die verantwoordelijkheid wil dragen voor het inrichten, beheren en verbeteren van ons nieuwe Student Informatie Systeem Osiris (SIS)? Heb je daarnaast affiniteit met procesverbetering, en schrik je niet van termen als ITIL, BiSL? Vind je het leuk om met een verscheidenheid aan mensen om te gaan, zowel student als medewerker? Ben je communicatief, gericht op oplossingen en het bewaken van de relatie met onze klant? Ben je verbaal en op papier sterk? Wil je werken in een lerende omgeving? Kan je goed omgaan met pieken in werkdruk? Ben je er nog? Lees dan verder! 
 
Wie zijn wij? 
MBO Utrecht is een kleinschalige, interconfessionele onderwijsinstelling die doelmatig onderwijs aanbiedt met focus op de hoogste niveaus van het mbo. Onze Dienst ICT heeft een vaste bezetting van vijftien specialisten en daarnaast een aantal stagiairs van onze ICT Academie, die bij ons het ICT vak in de praktijk leren. Wij zorgen er samen met onze andere diensten en onze externe leveranciers voor dat onze medewerkers en studenten iedere dag gebruik kunnen maken van de ICT-faciliteiten.  
 
Wat zoeken wij? 
MBO Utrecht werkt op dit moment met Eduarte en TrajectPlanner voor kernregistratie respectievelijk het leerlingvolgsysteem. MBO Utrecht heeft gekozen voor het nieuwe SIS van Osiris. 
In de loop van 2021 gaat MBO Utrecht over naar het nieuwe SIS. Wij zoeken om die reden een tweetal kandidaten voor de uitbreiding van het huidige beheer team van MBO Utrecht. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met kennis en ervaring van Osiris ofwel een kandidaat met kennis en ervaring van de SIS systemen van het MBO en die in staat is om samen een succesvolle transitie naar het nieuwe Osiris SIS voor het MBO te realiseren en vervolgens te beheren. 
Wij zoeken twee SIS specialisten onderwijs voor ons nieuwe studenten informatie systeem Osiris. Primair bestaan de werkzaamheden uit volgende elementen:
1e lijns helpdesk onderwijs
 • Vanuit de onderwijsteams zullen de vragen beantwoord worden die binnenkomen via het servicedesk systeem. Problemen van gebruikers die binnenkomen zullen door de SIS specialist zelf opgelost worden of doorgezet naar een collega als dat nodig is
Inrichten formatieve en summatieve structuren
 • Samen met de onderwijsteams, die de informatie aanleveren, zal de SIS specialist de structuren voor het formatieve deel inrichten. Hierbij wordt gestreefd naar een uniforme inrichting waarbij het onderwijs de resultaten goed kan registeren en de student goed inzicht heeft.
Autorisatie onderwijs toekennen
 • Ieder jaar starten en stoppen er nieuwe collega’s bij de onderwijsteams. Deze moeten aan de juiste opleidingen en vakken gekoppeld worden gerelateerd aan de inrichting van de formatieve inrichting. Samen met de onderwijsteams zorg je ervoor dat de docenten de juiste informatie krijgen te zien.
Documentatie / Werkinstructie / trainingen
 • Samen met de MBO Utrecht Academie zorgen we er voor dat de collega’s uit de onderwijsteams getraind zijn voor hun functie. Dit kan een gezamenlijke training zijn of een individuele instructie.
Rapportages
 • Rapportages ondersteunen de processen. Afhankelijk van de vragen die binnenkomen worden rapportages aangemaakt, aangepast of uitgedraaid.
 
 
Welke kansen en mogelijkheden biedt de Dienst ICT? 
Wij zijn een lerende organisatie. Dat houdt voor de dienst ICT in dat wij ons continue willen verbeteren. Komend jaar staat de migratie van onze huidige SIS oplossing (Eduarte en Traject Planner) naar Osiris centraal. Waar dit kan optimaliseren we in het project het (centraal) beheer en de herpositionering van de gebruikersorganisatie en sluiten we aan op inzichten rond procesmanagement en -eigenaarschap.  
Welke ervaring breng jij mee? 
 • HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde (bedrijfskundige) informatica opleiding. 
 • Onderwijservaring binnen het MBO/HBO is een pré. 
 • Minimaal drie jaar beheer ervaring van complexe administratieve systemen en interfaces. 
 • Aantoonbare ervaring met uitvoeren van releasetests. 
 • Kennis van Qlikview en BI-Publisher is een pré. 
 • Kennis van/met SIS systemen, met name Osiris strekt tot aanbeveling. 
 • Bekend met beheermodellen als BiSL en ITIL. 
 • Bekend met Projectmanagement (Prince2 of vergelijkbaar) 
 • Sterk analytisch vermogen en stressbestendig. 
 • Goede communicatieve vaardigheden, zelfstandig en initiatiefrijk. 
 • Resultaat- en klantgerichte instelling en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. 
 
Wat bieden wij jou?
 • Een tijdelijke aanstelling van 36 tot 40 uur per week (1 fte) met uitzicht op vast;
 • Een afwisselende baan in een enthousiast team;
 • Een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega's;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, fiscale voordelen voor fitness/sportabonnementen, bijdrage in de ziektekosten, beschikking over mobiele werkvoorzieningen.
 • Een salaris met een maximum van € 3.916 bruto (schaal 9) bij een volledige betrekking, afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.
Solliciteren 
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan (bij voorkeur per mail) contact op met mevrouw J. (Jolanda) Jansen  (j.jansen@mboutrecht.nl). Je sollicitatie (CV + brief) kun je richten aan de heer R.M. (Richard) Geluk, Manager Informatie & Automatisering en versturen via de Sollicitatieknop (je komt dan bij ons sollicitatieformulier terecht). Reageren kan tot en met 30 oktober 2020.

Over MBO Utrecht

Naam school
Adres
Australiëlaan 23, 3502KA Utrecht Utrecht
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Afdeling werving
Omschrijving
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. We bieden zo’n 50 verschillende opleidingen. Ons accent ligt op de hoogste niveaus van het mbo, met name in de zakelijke dienstverlening, leisure & entertainment, techniek en zorg. Onze hoogwaardige beroepsopleidingen sluiten aan op het vervolgonderwijs, de processen in het maatschappelijk verkeer en bedrijfsprocessen. Hiermee spelen we in op de snel veranderende arbeidsvraag naar hoger geschoolde mbo-ers. Het grootste deel van de studenten volgt een BOL-opleiding (90%).

In ons onderwijs staat de student centraal. We geven onze studenten meer dan een opleiding. We bieden ze een opstap naar een volwaardige rol in de maatschappij als vakman, werknemer en verantwoordelijke, zelfbewuste burger. Bij ons vinden studenten een inspirerende en levendige leer- en werkomgeving waar ze zich snel thuis voelen. Als zelfstandige organisatie bieden wij een kleinschaligheid die de betrokkenheid en verbondenheid bevordert. Daardoor komen ieders persoonlijke kwaliteiten optimaal tot ontwikkeling. Vanuit onze wortels in het interconfessionele
onderwijs staan wij open voor studenten van alle levens- en geloofsovertuigingen en hechten wij aan waarden als respect, persoonlijke aandacht en geborgenheid. Ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap staan bij ons nadrukkelijk op de agenda.

De kernwaarden die ons waardevol en onderscheidend maken voor studenten, medewerkers en andere doelgroepen zijn persoonlijk, ondernemend en ambitieus.
MBO Utrecht is kleinschalig georganiseerd. In 13 Academies worden opleidingen aangeboden aan 5.000 studenten. We bieden onderwijs op vier MBO niveaus.
Bijzonderheden
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.