Vacature Ben jij een Functioneel beheerder / SIS specialist onderwijs met oog voor d...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Ben jij een Functioneel beheerder / SIS specialist onderwijs met oog voor de verbinding?  
Datum online
2020-10-05 05-10-2020
Sluitingsdatum
31-1-2021
Omschrijving

Wij zoeken versterking binnen de dienst ICT van MBO Utrecht! 

Wat zoek jij? 

Ben jij een SIS specialist onderwijs die verantwoordelijkheid wil dragen voor het inrichten, beheren en verbeteren van ons nieuwe Student Informatie Systeem Osiris (SIS)? Heb je daarnaast affiniteit met procesverbetering, en schrik je niet van termen als ITIL, BiSL? Vind je het leuk om met een verscheidenheid aan mensen om te gaan, zowel student als medewerker? Ben je communicatief, gericht op oplossingen en het bewaken van de relatie met onze klant? Ben je verbaal en op papier sterk? Wil je werken in een lerende omgeving? Kan je goed omgaan met pieken in werkdruk? Ben je er nog? Lees dan verder! 

Wie zijn wij? 

MBO Utrecht is een kleinschalige, interconfessionele onderwijsinstelling die doelmatig onderwijs aanbiedt met focus op de hoogste niveaus van het mbo. Onze Dienst ICT heeft een vaste bezetting van vijftien specialisten en daarnaast een aantal stagiairs van onze ICT Academie, die bij ons het ICT vak in de praktijk leren. Wij zorgen er samen met onze andere diensten en onze externe leveranciers voor dat onze medewerkers en studenten iedere dag gebruik kunnen maken van de ICT-faciliteiten.  

Wat zoeken wij? 

MBO Utrecht werkt op dit moment met Eduarte en TrajectPlanner voor kernregistratie respectievelijk het leerlingvolgsysteem. MBO Utrecht heeft gekozen voor het nieuwe SIS van Osiris. 

In de loop van 2021 gaat MBO Utrecht over naar het nieuwe SIS. Wij zoeken om die reden een tweetal kandidaten voor de uitbreiding van het huidige beheer team van MBO Utrecht. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met kennis en ervaring van Osiris ofwel een kandidaat met kennis en ervaring van de SIS systemen van het MBO en die in staat is om samen een succesvolle transitie naar het nieuwe Osiris SIS voor het MBO te realiseren en vervolgens te beheren. 

Wij zoeken twee SIS specialisten onderwijs voor ons nieuwe studenten informatie systeem Osiris. Primair bestaan de werkzaamheden uit volgende elementen:

 • Vanuit de onderwijsteams zullen de vragen beantwoord worden die binnenkomen via het servicedesk systeem. Problemen van gebruikers die binnenkomen zullen door de SIS specialist zelf opgelost worden of doorgezet naar een collega als dat nodig is
 • Samen met de onderwijsteams, die de informatie aanleveren, zal de SIS specialist de structuren voor het formatieve deel inrichten. Hierbij wordt gestreefd naar een uniforme inrichting waarbij het onderwijs de resultaten goed kan registeren en de student goed inzicht heeft.
 • Ieder jaar starten en stoppen er nieuwe collega’s bij de onderwijsteams. Deze moeten aan de juiste opleidingen en vakken gekoppeld worden gerelateerd aan de inrichting van de formatieve inrichting. Samen met de onderwijsteams zorg je ervoor dat de docenten de juiste informatie krijgen te zien.
 • Samen met de MBO Utrecht Academie zorgen we er voor dat de collega’s uit de onderwijsteams getraind zijn voor hun functie. Dit kan een gezamenlijke training zijn of een individuele instructie.
 • Rapportages ondersteunen de processen. Afhankelijk van de vragen die binnenkomen worden rapportages aangemaakt, aangepast of uitgedraaid.

Welke kansen en mogelijkheden biedt de Dienst ICT? 

Wij zijn een lerende organisatie. Dat houdt voor de dienst ICT in dat wij ons continue willen verbeteren. Komend jaar staat de migratie van onze huidige SIS oplossing (Eduarte en Traject Planner) naar Osiris centraal. Waar dit kan optimaliseren we in het project het (centraal) beheer en de herpositionering van de gebruikersorganisatie en sluiten we aan op inzichten rond procesmanagement en -eigenaarschap.  

Welke ervaring breng jij mee? 

 • HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde (bedrijfskundige) informatica opleiding. 
 • Onderwijservaring binnen het MBO/HBO is een pré. 
 • Minimaal drie jaar beheer ervaring van complexe administratieve systemen en interfaces. 
 • Aantoonbare ervaring met uitvoeren van releasetests. 
 • Kennis van Qlikview en BI-Publisher is een pré. 
 • Kennis van/met SIS systemen, met name Osiris strekt tot aanbeveling. 
 • Bekend met beheermodellen als BiSL en ITIL. 
 • Bekend met Projectmanagement (Prince2 of vergelijkbaar) 
 • Sterk analytisch vermogen en stressbestendig. 
 • Goede communicatieve vaardigheden, zelfstandig en initiatiefrijk. 
 • Resultaat- en klantgerichte instelling en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. 

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijke aanstelling van 36 tot 40 uur per week (1 fte) met uitzicht op vast;
 • Een afwisselende baan in een enthousiast team;
 • Een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega's;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, fiscale voordelen voor fitness/sportabonnementen, bijdrage in de ziektekosten, beschikking over mobiele werkvoorzieningen.
 • Een salaris met een maximum van € 3.916 bruto (schaal 9) bij een volledige betrekking, afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.

Solliciteren 

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan (bij voorkeur per mail) contact op met mevrouw J. (Jolanda) Jansen  (j.jansen@mboutrecht.nl). Je sollicitatie (CV + brief) kun je richten aan de heer R.M. (Richard) Geluk, Manager Informatie & Automatisering en versturen via de Sollicitatieknop (je komt dan bij ons sollicitatieformulier terecht). Reageren kan tot en met 31 januari 2021.

Over MBO Utrecht

Naam school
Adres
Australiëlaan 23, 3526AB Utrecht Utrecht
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Afdeling werving
Niveau
vmbo
Omschrijving
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. In 13 Academies worden opleidingen aangeboden aan circa 4.500 studenten. MBO Utrecht biedt zo’n 75 verschillende opleidingen, op vier mbo-niveaus. Het accent ligt op de hoogste niveaus van het mbo, met name in de zakelijke dienstverlening, leisure & entertainment, techniek en zorg.
In het onderwijs van MBO Utrecht staat de student centraal. Studenten vinden bij MBO Utrecht een inspirerende en levendige leer- en werkomgeving waar ze zich snel thuis voelen. Als zelfstandige organisatie biedt MBO Utrecht een kleinschaligheid die de betrokkenheid en verbondenheid bevordert.
MBO Utrecht is een instelling op interconfessionele grondslag. Dit wordt vertaald in de benadering van de studenten. De student mag rekenen op persoonlijke aandacht, respect en geborgenheid. Iedereen is even welkom, iedereen is even belangrijk. MBO Utrecht wil de studenten inspireren te dromen van en te werken aan een humane, solidaire en duurzame wereld.