Vacature Groepsleerkracht, groep 1/2 in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht, groep 1/2 
Datum online
2020-11-17 17-11-2020
Sluitingsdatum
17-12-2020
FTE
0,6
Omschrijving
Ons verhaal
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs,
voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken.
Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Piloot.

De Piloot
De Piloot is een cluster 4 school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. De school is direct verbonden aan het Pedologisch Instituut. De Piloot biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Rekening houdend met de stimulerende en belemmerende factoren van de leerling wordt een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de leerling. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen. Binnen de school wordt samengewerkt met diverse disciplines.
De school telt op dit moment ongeveer 340 leerlingen verdeelt over 30 groepen. Voor het personeel is het werken op De Piloot een uitdaging en een boeiende werkplek als men affiniteit heeft met de doelgroep leerlingen. Het creëren van een rustig, ondersteunend en individueel vormgegeven klimaat, waarbinnen didactische en persoonlijkheidsbegeleiding hand in hand gaan, is een mooie opgave die aan veel leerlingen weer schoolplezier geeft. Het werkklimaat voor de medewerkers is te kwalificeren als bijzonder collegiaal, ondersteunend en zeer betrokken bij leerlingen en collega’s. Kijk voor meer informatie op: https://www.depiloot.nl/

Wat heeft De Piloot jou te bieden?
 • Een uitdagende doelgroep! Je gaat aan de slag op een internaliserende afdeling met 14 kinderen met ASS in de kleuterleeftijd.
 • Contract voor wtf 0,6 en voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling en natuurlijk salaris in salarisschaal L11 van CAO PO
 • Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan. Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind
 • Werkdagen zijn in overleg.
Wat neem je mee?
 • Een PABO bevoegdheid.
 • Collegialiteit, flexibiliteit, geduld en relativeringsvermogen.
 • Ervaring in het speciaal onderwijs en ervaring met kleuters leveren jou bonuspunten op.
 • Je kunt achter het gedrag van kinderen kijken, je bent sterk in verslaglegging, gericht op samenwerken en daarnaast gewend om zelfstandig te functioneren.
 • Je kan relativeren.
Hoe verder?
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor informatie of vragen over de procedure kun je bellen of appen met Remy Mensingh (Corporate Recruiter) via: 06 – 5105 3983. Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Tamara Hulshoff (afdelingsleider) via: 010-4205314 of stel je vraag via: t.hulshoff@depiloot.nl.

Nadere informatie en solliciteren:

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30, 3068BT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
 • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
 • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
 • hyperactiviteit (ADHD),
 • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
 • hechtingsstoornissen.
 • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.