Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over Drostenburg

Naam school
Adres
Drostenburg 1, 1102AM Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Deen
Omschrijving
Drostenburg is een school voor leerlingen met een chronische aandoening.

Een chronische aandoening wil zeggen dat onze leerlingen een speciale onderwijskundige hulpvraag hebben, als gevolg van een medische- of revalidatie problematiek.
Onze school kent een zevental leerroutes waarbinnen ons onderwijsaanbod vorm wordt gegeven. Dit wil zeggen dat er er op Drostenburg voor ieder kind, ongeacht de cognitieve mogelijkheden, een onderwijsaanbod is.
 
Voor de leerroute 1 t/m 5 (jongeren met een verstandelijke beperking) hebben wij ook een aanbod in de leeftijd van 12-18 jaar.
 
Onze school is gehuisvest in een prachtig gebouw en goed toegerust op de speciale doelgroep.  Tevens is er een aangepast zwembad waar zwemlessen en hydrotherapie gegeven worden en een uitstekende sportaccommodatie

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
2020-09-16 16-09-2020
Sluitingsdatum
16-10-2020
Met ingang van
01-11-2020
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
40
Omschrijving
Profielschets vacature groepsleerkracht VSO (1 fte, 40 uur)
Wij zoeken een enthousiaste collega voor een VSO groep.
De leerlingen in deze leerroute hebben een onderwijskundige hulpvraag als gevolg van hun meervoudige (lichamelijke-, medische en/of verstandelijke-) problematiek. Daarnaast hebben de leerlingen  vaak secundaire problemen op het gebied van spraak etc. 
Het werken met deze leerlingen vraagt derhalve om niet alledaagse- en specifieke competenties van de leerkracht. Daarbij moet gedacht worden aan creativiteit, oplossingsgerichtheid, structuur, voorspelbaar gedrag, geduld en liefde voor pubers met een hele bijzondere hulpvraag. Dit is geen onderwijs voor het volgen van ‘een methode en een handleiding’. Er wordt van de leerkracht maatwerk verwacht!
Opbrengstgericht werken is binnen onze school een belangrijk uitgangspunt.
Samen met een klassenassistent heb je de onderwijskundige verantwoording voor een groep van acht leerlingen.
Vaardigheden in het samenwerken met naaste collega’s en therapeuten is van belang. Wij verwachten van een kandidaat dat deze zich verder wil scholen in het onderwijs aan onze speciale doelgroep.

Algemene informatie over Drostenburg
Drostenburg is een  school voor leerlingen met een chronische aandoening. De school heeft voor deze leerlingen een breed onderwijsaanbod dat is opgebouwd uit 7 leerstromen, voorbereidend op  uitstroombestemmingen variërend van ‘belevingsgerichte dagbesteding’ tot VMBO-T/HAVO/VWO.
De school heeft een ambitieus en hardwerkend team.
Het schitterende gebouw waarin wij werken biedt de school veel mogelijkheden om te werken op basis van eigentijdse onderwijskundige inzichten. Naast onderwijs, wordt er op Drostenburg  kinderrevalidatie aangeboden door Reade. Cordaan is op Drostenburg verantwoordelijk voor zorggroepen en de verpleegkundige en onderwijsondersteunende begeleiding. Naschoolse- en vakantieopvang wordt op Drostenburg door Happy2Move verzorgd.

 

Eisen

Opleiding
Pabo
Functie-eisen
Zie hierboven

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
De leukste school van Amsterdam met 190 fantastische kinderen en jongeren en 100 geweldige collega’s! Binnen de school is er sprake van een goede begeleiding en coaching, binnen het schoolbestuur Orion zijn er uitstekende scholingsmogelijkheden.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw sollicitatie
U kunt uw sollicitatie, voorzien van CV zsm. richten aan:
Jack Deen, directeur Drostenburg
j.deen@orion.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.