Vacature Docent Nederlands - vmbo in Rotterdam

Onderwijs

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300, 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Tamara Pols
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands - vmbo 
Plaatsingsdatum
2020-09-16 16-09-2020
Sluitingsdatum
31-10-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving

Voor onze locatie Anthony Fokkerweg in Rotterdam zoeken wij een parttime docent Nederlands.

Heb je een 2e graads lesbevoegdheid? Heb je ervaring met bovenbouw klassen in het vmbo en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En spreekt vakgericht onderwijs jou aan, lees dan snel verder!

STC Group is de verticale vak instelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Met passie voor ons eigen vak leiden wij (toekomstige) professionals op. Jong en oud, van vmbo- tot masterniveau, is bij ons welkom voor een gedegen beroepsopleiding of training.

Leren door te ervaren staat bij ons voorop. Onze docenten en trainers kunnen daarbij gebruikmaken van een breed scala aan innovatieve faciliteiten en simulatoren. De STC aanpak kenmerkt zich door praktijkgerichtheid, focus op techniek en vakmanschap en een voortdurend streven naar verbetering, nieuwe wegen en innovatie. Leading in Learning, noemen wij dat. Wij bieden daarbij een uitdagende maar evenwichtige omgeving voor collega’s, leerlingen, studenten en cursisten.

Het STC vmbo college is een innovatieve middelbare school met locaties op beide oevers van de Maas in Rotterdam. Het STC vmbo college biedt het examenprofiel Maritiem en Techniek. Dat doen we met een team van gedreven docenten en instructeurs. Leerlingen met het advies basis, kader en gemengde leerweg zijn van harte welkom. Leren door te ervaren in een stimulerende omgeving staat bij ons voorop. Docenten en leerlingen kunnen daarom gebruik maken van allerlei innovatieve faciliteiten zoals simulatoren, 3D- printers en opleidingsschepen.

Eisen

Functie-eisen

Als docent Nederlands geef je met name les aan jongeren in de bovenbouw in het vmbo. De nadruk ligt op het ondersteunen van onze leerlingen in de gemengde leerweg. Je weet vol passie en enthousiasme jouw kennis van het vak Nederlands op hen over te brengen. Je bent aanspreekpunt voor de ouders, kijkt toetsen na en je hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de leerlingen. Je levert daarnaast een bijdrage aan de vakgroep Nederlands en aan projecten binnen STC Group. Je bent mentor van één of meer klassen en je bent betrokken bij intake activiteiten met potentiële leerlingen.
Het combineren van meerdere vakken behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze ideale collega:

  • heeft al ruime docerende ervaring in het vak Nederlands;
  • is in het bezit van een Onderwijsbevoegdheid (2e graads bevoegdheid Nederlands);
  • heeft ervaring met klassen in de gemengde leerweg en in de bovenbouw;
  • heeft aantoonbaar affiniteit met lesgeven aan jongeren op vmbo-niveau;
  • schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen;
  • herkent zich in onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, vakmanschap en respectvol;
  • werkt accuraat en resultaatgericht en heeft een flexibele werkhouding;
  • is in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer;

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende maar evenwichtige omgeving waar leren én werken leuk is. Je gaat aan de slag in een enthousiast team met gedreven collega’s op de locatie Anthony Fokkerweg in Rotterdam.

Op deze functie is de cao mbo van toepassing. Het betreft een dienstverband voor 0,8 fte. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een schooljaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB of LC (afhankelijk van je ervaring als docent). Ook bieden wij een 13e maand, een flink aantal vakantiedagen, een interessante woon-werkvergoeding, een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en een prima pensioenregeling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Wil je solliciteren, klik dan op de button ‘solliciteren’ en laat je cv en motivatie achter.

Goed om te weten: het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.