Vacature Intern Begeleider (0,8/1,0 fte in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Intern Begeleider (0,8/1,0 fte 
Plaatsingsdatum
2020-09-15 15-09-2020
Sluitingsdatum
12-11-2020
Met ingang van
01-01-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8/1,0
Omschrijving
Ben jij een IB’er (in opleiding) en wil jij deel uitmaken van onze organisatie en een steentje bijdragen? Dan is de volgende baan misschien iets voor jou.

ASKO zoekt voor IKC Tuindorp per 01-01-2021, indien mogelijk eerder een:
Intern Begeleider (0,8/1,0 fte, salarisschaal L11).

In Tuindorp Oostzaan, omgeven door groen en ruimte, stond basisschool De Satelliet. In januari 2020 transformeerde deze school zich tot IKC Tuindorp. Een IKC waar wij trots op zijn, waar kinderen SAMEN spelen, leren, ontspannen en zich ontwikkelen. Op weg naar autonome en bewuste burgers. Samen met ouders, medewerkers en omgeving.
IKC Tuindorp ontwikkelt zich tot een complete organisatie waar Onderwijs, Ontwikkeling, Opvang & Ontspanning samenwerken vanuit één visie! Wij verzorgen onderwijs en opvoeding voor kinderen van 0 tot 13 jaar, 52 weken per jaar, van 7:30 uur tot 18:30 uur.

We ontwikkelen ons op de volgende thema’s passend bij onze visie:
 • Kwalificatie (sterke basis en talentontwikkeling),
 • Socialisatie (burgerschap, thematisch werken, 21e eeuwse vaardigheden)  en
 • Persoonsvorming (sociaal, veilige school)

Wij bieden onze kinderen veiligheid en structuur. Wij zijn een hecht, jong team en gaan uit van ieders kwaliteit. Een IKC met veel tradities en activiteiten waar de kinderen, hun ouders en het team veel waarde aan hechten.
Als intern begeleider bij ASKO ben je samen met onze andere IB-er verantwoordelijk voor de zorg van individuele kinderen en het onderwijskundig management. De intern begeleider bij de ASKO:
 • Ontwikkelt (mede) het zorgbeleid voor de school en draagt bij aan het bovenschoolse zorgbeleid
 • Coördineert de uitvoering van het zorgbeleid in de school
 • Begeleidt, coacht en adviseert collega’s op het gebied van passend onderwijs

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wij zoeken een Intern Begeleider die:
 • Goed kan communiceren
 • Affiniteit heeft met meerdere leeftijdsgroepen
 • Gestructureerd is
 • Stevig in zijn schoenen staat
 • Daadkrachtig is
 • Humor en relativeringsvermogen heeft
 • Kan reflecteren op zichzelf en feedback kan geven aan een ander
 • Gericht is op samenwerking
 • Toekomstgericht is
IKC Tuindorp kenmerkt zich door een grote diversiteit. De school trekt kinderen aan met verschillende culturele- en sociale achtergronden. Zo hebben wij een groot deel ‘echte Tuindorpers’, kinderen van ouders die ooit zelf op de school hebben gezeten. Een steeds groter wordend deel zijn onze ‘Nieuwe Noorderlingen’. Deze ouders trekken uit het centrum van de stad naar onze wijk, die groen is en aantrekkelijk is voor gezinnen met jonge kinderen. Een ander deel van onze populatie is zeer divers en woont voor een groot deel in de Molenwijk. Meerdere culturen zijn aanwezig bij ons op school. 
Dit zorgt ervoor dat het werk op IKC Tuindorp afwisselend en uitdagend is. Het onderwijs dat aangeboden wordt zorgt voor een stevige basis met veel aandacht voor de vakken rekenen en taal. Daarbij maken wij gebruik van het EDI model. Daarnaast is woordenschat een speerpunt.
In de groepen 1-2 wordt op ieder gebied gewerkt vanuit thema’s. Het uitgangspunt hiervoor is IPC early years. In de groepen 3 t/m 8 wordt naast de basis tevens thematisch gewerkt middels IPC.
Daarnaast biedt IKC Tuindorp onderwijs op maat met aandacht voor Talentontwikkeling. Dit wordt vormgegeven middels; een muziekleerkracht een vakdocent gymnastiek, het Doelab, de plusklas, vakdocent beeldende vorming en het Leerlab.
 
Samen met de organisatie Eigen&Wijzer verzorgen wij een aantal BSO groepen, de TSO, 2 VVE groepen en een Kinderdagverblijfgroep. IKC Tuindorp ontwikkelt één doorgaande lijn op het gebied van onderwijs en opvoeding en is zo een veilige omgeving waar kinderen zich ontwikkelen en opgroeien, als zij niet thuis bij hun ouders zijn.
 

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
 • Een groot bestuur waarbij je deelneemt aan bovenschools IB-overleg
 • Een organisatie met kinderen van 0 tot 13 jaar
 • Samenwerking met MT, expertleraren, diverse externen
 • Een hecht jong team
 • Een collega IB-er
 • Sparren en samenwerken in een organisatie die staat voor gedeeld leiderschap
 • In de nabije toekomst een nieuw gebouw
 • Onderwijs gericht op ontwikkeling en toekomst
 • Goede opleidingsmogelijkheden
 • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 
Onderdeel van ASKO scholen:
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van 32 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21e eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.
 

Over IKC Tuindorp

Naam school
Adres
Kometensingel 52-54, 1033BW Amsterdam Noord-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. de Koning
Omschrijving
Leerkrachten-leerlingen-ouders van De Satelliet hebben oog en oor voor elkaar. Via een kinderraad, mogen leerlingen meedenken en meebeslissen over zaken die spelen op hun school. Betrokkenheid van ouders is enorm belangrijk voor het schoolsucces van kinderen.

Laat alle sterren stralen
De Satelliet is een ambitieuze school, kennisverwerving is essentieel voor een goede basis. Leerkrachten hebben hoge en positieve verwachtingen van iedere leerling, de school heeft goede resultaten.
We streven naar dagelijks leerplezier, leerlingen worden aangemoedigd en beloond, zodat het beste uit de leerling wordt gehaald. De Satelliet is een Vreedzame School, met een veilig schoolklimaat, anti-pestbeleid en onderdeel van de Vreedzame Wijk.
De school biedt vele activiteiten om leerlingen een brede ontwikkeling mee te geven: er is veel aandacht voor cultuur, musea, toneel, theater en leerlingen gaan o.a. naar de schooltuinen, op schoolreisje, kamp en zeilkamp voor groep 8. Er is een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse activiteiten.

Bewegen is belangrijk
De Satelliet heeft sinds 2010 het officiële certificaat van een sport actieve school, een vakleerkracht voor gym, een gymlokaal en de sportvelden ‘ in onze achtertuin’.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als intern begeleider op IKC Tuindorp? 
Je kunt telefonisch of via mail contact met ons opnemen en een rondleiding aanvragen!
 
We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via de solliciteerknop op de website of direct naar ikctuindorp.directie@askoscholen.nl

Contactpersoon: Doritha de Koning, schoolleider
Kometensingel 52-54
1033 BW  Amsterdam
Telefoon: 020-4930 431
www.ikctuindorp.nl 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.