Vacature Docent Duits 2e graad in Katwijk

Onderwijs

Over Pieter Groen

Naam school
Adres
Helmbergweg 10, 2221SZ Katwijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. A.M.M.P. Hoekstra
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Onze school  
Pieter Groen biedt modern, ondernemend en uitdagend mavo-, havo- en vwo-onderwijs van hoge kwaliteit met uitstekende resultaten. Op alle niveaus wordt tweetalig onderwijs (tto) aangeboden.  
De school telt 1500 leerlingen, heeft goede resultaten en de durf om onderwijsontwikkelingen aan te gaan. Wij staan voor een persoonlijke aanpak en maatwerk voor de leerling in combinatie met de modernste technologie.    
  
Pieter Groen is onderdeel van Stichting Andreas College. Het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen is onze belangrijkste drijfveer. Dit doen we onder meer door het geven van persoonlijke aandacht, respect en zorgzaamheid vanuit het Protestants Christelijk perspectief. 
 

Vacature

Functietitel
Docent Duits 2e graad 
Plaatsingsdatum
2020-09-03 03-09-2020
Sluitingsdatum
19-9-2020
Met ingang van
1 november 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,48
Aantal uren
12
Omschrijving
In het kader van een in toenemende mate globaliserende wereld is het belangrijk dat leerlingen andere culturen leren kennen, begrijpen en waarderen. Het leren van een taal is hiervoor het geschikte middel want de leerlingen houden zich niet alleen bezig met het verwerven van de taal, maar leren in de lessen ook het land en de cultuur kennen. Dit is de doelstelling van onze vakgroep Duits. Is dit ook jouw doelstelling? Weet jij onze leerlingen te enthousiasmeren voor het vak Duits? Ben jij een voorstander van doeltaal-voertaal? En wil je daarnaast ook jezelf als docent blijven ontwikkelen? Ga dan de uitdaging aan en solliciteer bij ons. Wij zijn een gezellige, actieve school met tweetalig onderwijs (TTO) voor mavo, havo en vwo. Kom jij ons team versterken?

Jouw team
Je bent lid van de sectie Duits die uit 6 docenten bestaat. Naast het werken met onze methode, is de sectie in beweging met ontwikkelen van activerende en uitdagende didactiek.
Je wordt bij start van je loopbaan op Pieter Groen begeleid door één van je sectiegenoten en een van onze coaches. Zij maken je wegwijs in de school en alle aspecten die daar bij horen. In het kader van deze begeleiding vinden we het belangrijk dat je in het eerste jaar dat je werkzaam bent op Pieter Groen krijg je goede begeleiding en intervisie-bijeenkomsten aangeboden. Wanneer je startend docent bent, bieden wij je uiteraard in je eerste jaar 20% lesreductie en 10% in je tweede jaar zodat je je optimaal kunt ontwikkelen.

 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Over ons
Jouw uitdaging
Ben jij een enthousiaste 2e graads bevoegde docent Duits (of in opleiding daarvoor) dan hebben wij een baan voor je. Je geeft les aan onderbouw, met name in de havo/vwo-afdeling. Je zorgt ervoor dat je leerlingen motiveert en inspireert voor Duits door uitdagende werkvormen te gebruiken. Je differentieert op maat en gebruikt feedback op een effectieve wijze. Je gebruikt ICT als basis voor je lessen en bent een voorstander van doeltaal-voertaal. Door leerlingen authentiek materiaal aan te bieden, geef je ze een goed beeld van de Duitse samenleving.

Over jou
Jij bent
Studerend in het laatste jaar, beginnend docent of al in het bezit van een tweede- of een eerstegraads bevoegdheid Duits. Je kunt je vinden in eigenschappen als innovatief en bevlogen. Je gaat nieuwe onderwijsmethoden niet uit de weg. Je wilt werken aan je eigen ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als didactisch. Je gaat uitdagingen, zoals jezelf ontwikkelen als mentor of docent binnen het tto, aan.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform cao
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou
Een aantrekkelijke werkomgeving met professionele, leuke collega’s, prettige werksfeer, goede begeleiding en ontplooiingsmogelijkheden. Dit alles in een prachtige omgeving direct aan de kust. 
Verder zijn er ook nog: 
  • Opleidingsmogelijkheden voor een 1e graad
  • Opleidingsmogelijkheden voor een tweede bevoegdheid 
  • salaris conform cao VO 
  • eindejaarsuitkering van 8%  
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals kortingsregelingen met diverse verzekeraars, fietsplan, laptop, fitnessmogelijkheden.   
Dienstverband
Het eerste dienstverband betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden.
 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ga jij de uitdaging aan?
Reageer uiterlijk 19 september 2020 via meesterbaan.nl
Meer informatie?
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met:
Anja van Rhijn, adjunct-directeur, e-mail: a.vanrhijn@andreascollege.nl
 
 
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Angela Hoekstra, personeelszaken. E-mail: a.hoekstra@andreascollege.nl
 
Stuur alstublieft jouw sollicitatie niet naar het persoonlijk e-mailadres van mevrouw Hoekstra. Alleen online sollicitaties via Meesterbaan.nl worden meegenomen in de procedure. 
De brievenselectie staat gepland vanaf 21 september 2020. De sollicitatiegesprekken worden aansluitend gehouden.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.