Vacature ambtelijk secretaris GMR in Amsterdam

Onderwijs

Over Stichting Orion

Naam school
Adres
Postbus 20589, 1001NN Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Nicole Spee
Omschrijving

Vacature

Functietitel
ambtelijk secretaris GMR 
Plaatsingsdatum
2020-08-25 25-08-2020
Sluitingsdatum
20-9-2020
Met ingang van
1 oktober 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,2
Omschrijving
Stichting Orion: Openbaar Speciaal Onderwijs Amsterdam Orion biedt openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Ieder kind met elke godsdienst of levensbeschouwing is welkom! Orion is gespecialiseerd in onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte en leerlingen met psychiatrische, psychische en/of gedragsproblemen.

De GMR In de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Orion zitten ouders en medewerkers die meedenken, meepraten en meebeslissen met de bestuurder van de Stichting Orion en daarmee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs op de scholen. De GMR bestaat uit vertegenwoordigers van ouders en personeelsleden van alle scholen van Orion en komt zes maal per jaar bij elkaar voor overleg met de bestuurder van de stichting. Dit overleg gaat over zaken als de besteding van geld, de kwaliteit van het onderwijs, het vaststellen van vakanties en vrije dagen of de wijze waarop ouders worden betrokken bij schoolactiviteiten. De GMR spreekt met de bestuurder over deze zaken als het alle scholen betreft. Per school is er een Medezeggenschapsraad (MR) met ouders en personeelsleden. Deze raad is de gesprekspartner van de directeur van de school en bespreekt dezelfde zaken als de GMR, maar dan op het niveau van de school. Over sommige onderwerpen adviseert de (G)MR het management en er zijn ook zaken waarin de (G)MR een zwaardere stem heeft via het instemmingsrecht. Deze rechten zijn in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) vastgelegd. 

Welke taken kun je verwachten?
 Voorbereiden van overleggen tussen GMR en bestuur;
 Verslaglegging van overleggen;
 Voorbereiden en ondersteunen van verkiezingen;
 Organiseren van bij- en nascholing voor (G)MR-leden.

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wat vragen we van jou?
 Kennis van wet- en regelgeving;
 Onafhankelijke en kritische houding naar zowel bestuur als naar de MR;
 Proactieve instelling;
 Communicatief vaardig;
 Flexibiliteit en integriteit;
 Stevig in schoenen staand.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
9
Arbeidsvoorwaarden
De werktijdfactor is 0,2 fte en de aanstellingsduur is nader te bepalen.
De inschaling is conform CAO PO, schaal 9. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Peter van Wingerden, bestuurssecretaris van Orion, p.vanwingerden@orion.nl , 06 - 83 15 04 08. Op het intranet en op de website van Orion kun je meer informatie vinden over de GMR.

Lijkt jou dit een leuke functie of aanvullende taak op je huidige werkzaamheden? Stuur dan uiterlijk 16 september 2020 een sollicitatiebrief met CV onder vermelding van vacature Ambtelijk Secretaris GMR naar Peter van Wingerden, p.vanwingerden@orion.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.