Vacature Groepsleerkracht (onderbouw), Openbare Montessorischool Jacob Maris, Rotterd...

Onderwijs

Over Openbare Montessorischool Jacob Maris 

Adres
Jacob Marisplein 9, 3055BK Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht (onderbouw), Openbare Montessorischool Jacob Maris, Rotterdam (1,0 wtf) 
Plaatsingsdatum
2020-07-27 27-07-2020
Sluitingsdatum
15-10-2020
FTE
1,0
Omschrijving

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs, (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder de Jacob Maris.

Jacob Maris

Jacob Maris is een openbare Montessoribasisschool (OMBs). Een kleine school in de grote stad, waar kinderen met plezier naar school gaan en zich veilig voelen. De school is een samenleving in het klein.
De school is aangesloten bij Early Bird. Dit is een programma voor natuurlijk Engels op basisscholen:
Meer, vroeger en beter Engels. Daarnaast is de Jacob Maris ook een Minervaschool, waarbij we onderwijs aanbieden voor kinderen die meer kunnen.
De Kernwaarden van de Jacob Martis zijn: Verbinding, plezier en verantwoordelijkheid.Voor meer informatie over de school verwijzen we je graag door naar: https://jacob-maris.nl/

Wat heeft Jacob Maris jou te bieden?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen. BOOR biedt mogelijkheden om je zowel horizontaal als verticaal te kunnen ontwikkelen.

De OMBs Jacob Maris biedt verder:
  • Een klein, gemotiveerd en gezellig team met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen én geweldige leerlingen.
  • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Grote ouderbetrokkenheid.

Wat neem je mee?

  • Je bent in bezit van een afgeronde PABO-diploma en hebt een warm hart voor kleuters.
  • Je hebt kennis van en/of affiniteit met het Montessori onderwijs en bent evt. bereid de Montessori opleiding te gaan volgen.
  • Je bent flexibel en in staat om snel te kunnen schakelen. Je bent een teamspeler die initiatief neemt. Jij zorgt voor een fijne sfeer waar kinderen zich veilig voelen!
  • Je bouwt en onderhoudt een goede relatie met de betrokken ouders, externe partners, de leerlingen en de collega's om te zorgen voor een goede samenwerking en een prettig en veilig leerklimaat.

Hoe verder?

Wil je direct solliciteren? Zie jij jezelf in deze functie en ga je graag deze uitdaging aan? Mail dan je motivatiebrief en CV naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Remy Mensingh (corporate recruiter) via 06 - 5105 3983.

Nadere informatie en solliciteren:
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.