Vacature Docent Nederlands - mbo in Rotterdam

Onderwijs

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300, 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Tamara Pols
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands - mbo 
Plaatsingsdatum
27-7-2020
Sluitingsdatum
24-9-2020
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving

Ben jij een (bevoegd) docent met passie voor de Nederlandse taal? Kun je met jouw enthousiasme het verschil maken voor onze studenten en ben je in staat om ons expertteam naar een hoger niveau te tillen? Wie weet verwelkomen wij jou straks op onze locatie aan de Waalhaven in Rotterdam.

STC Group is de verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Met passie voor ons eigen vak leiden wij (toekomstige) professionals op. Jong en oud, van vmbo- tot masterniveau, is bij ons welkom voor een gedegen beroepsopleiding of training.

Binnen het STC mbo college Havens leiden we jongeren op voor een carrière in de havenlogistiek of de havenoperatie. Dit doen we dagelijks met een team van gedreven docenten en instructeurs. Liefde voor ons vak en de haven en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Binnen het mbo college Havens bieden we zowel bbl- als bol-opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4.  

Leren door te ervaren staat bij STC voorop. Ook op de hypermoderne locatie aan de Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam, de thuishaven van dit college. Hier bevinden zich allerlei innovatieve faciliteiten en simulatoren die een rol spelen tijdens de opleiding van onze studenten.

Eisen

Functie-eisen

Als docent Nederlands geef je les aan jongeren die bij ons een mbo-opleiding havenlogistiek en havenoperaties volgen. Je speelt een belangrijke rol bij het actueel en aantrekkelijk houden van het lesprogramma. De theorie van het vak laten aansluiten op de beleving en het toekomstige werkveld van onze studenten vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Je levert daarnaast een bijdrage aan de vakgroep Nederlands en aan projecten binnen STC Group. Je bent mentor van één of meer klassen en je bent betrokken bij intake activiteiten met potentiële studenten.

Je weet vol enthousiasme het vak Nederlands over te brengen op onze studenten en weet daarbij de student centraal te stellen. Je kent jezelf goed en weet waar jouw kracht ligt om het verschil te maken.

Wat we verder van je vragen:

  • je hebt bij voorkeur al ruime docerende ervaring in het vak Nederlands;
  • je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid (2e graads bevoegdheid Nederlands);
  • je hebt aantoonbare affiniteit met lesgeven aan jongeren op mbo-niveau;
  • je schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen;
  • je herkent je in onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, vakmanschap en respectvol;
  • je werkt accuraat en resultaatgericht en hebt een flexibele werkhouding;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende maar evenwichtige omgeving waar leren én werken leuk is. Je gaat aan de slag in een enthousiast team met gedreven collega’s op de locatie Waalhaven in Rotterdam. 

Op deze functie van 1,0 fte is de cao mbo van toepassing. Dat betekent dat je start met een tijdelijke aanstelling voor een (school)jaar met uitzicht op verlenging en een salaris in schaal LB of LC (afhankelijk van lesgevende ervaring). Ook bieden wij een 13e maand, een flink aantal vakantiedagen, een interessante woon-werkvergoeding, een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering en een prima pensioenregeling via ABP.    

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Wil je solliciteren, klik dan op de button ‘solliciteren’ en laat je cv en motivatie achter.

Het is nu vakantieperiode in het onderwijs, dus wellicht zijn we iets minder goed bereikbaar dan gebruikelijk. De werving loopt wel gewoon door in deze periode.

Goed om te weten: het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.