Vacature Docent Biologie in Enschede

Onderwijs

Over Zone.college

Naam school
Adres
Hengelosestraat 481, 7521AG Enschede Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie Sollicitatie informatie
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
Waar kan je beter werken aan de wereld van morgen dan bij Zone.college? We zijn de grootste groene opleider van Oost-Nederland en bieden eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend onderwijs met persoonlijke aandacht voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en medewerkers in de groene sector. Doe met ons mee en draag op je eigen unieke manier bij aan de visie van Zone.college: een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. 

Vacature

Functietitel
Docent Biologie 
Plaatsingsdatum
24-7-2020
Sluitingsdatum
16-8-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,75
Omschrijving
Docent Biologie
Neem jij onze leerlingen mee op ontdekkingsreis op het gebied van flora, fauna, planten en dieren? Weet jij evolutie en gedrag om te toveren tot een boeiend onderwerp? Lees dan verder, wij zijn namelijk op zoek naar een docent biologie!

Omvang
Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn wij in Enschede op zoek naar een docent biologie voor 0,75 fte. Het betreft reguliere uren met uitzicht op vast.

Wat ga je doen?
In de functie als docent biologie geef je in Enschede les aan de eerste- t/m de vierdejaars leerlingen van het vmbo. Bij Zone.college Enschede leren de leerlingen door te doen en te ontdekken. In de functie als docent biologie ga je samen met de leerlingen “op reis”. Elke dag opnieuw inspireer jij de leerlingen om nieuwe dingen te ontdekken in de wereld van biologie. Daarbij is het van belang dat je een sterke affiniteit hebt met de doelgroep basis-kader en gemengde leerweg leerlingen. Je past in je lessen didactische werkvormen en leeractiviteiten toe, naar behoefte van de leerlingen. Ook begeleid je leerlingen bij het zelfstandig leren leren en adviseert hen over hun studieloopbaan, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken voor een beroep of vervolgstudie.
Daarnaast blijft Zone.college je uitdagen om te blijven ontwikkelen en je vakspecialistische kennis in te zetten voor vernieuwing van het onderwijs. Dat doe je bijvoorbeeld door deel te nemen aan werkgroepen, nieuwe lesmethoden en begeleidingsvormen te ontwikkelen en nieuwe leermiddelen te introduceren.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Je profiel
  • Een afgeronde opleiding tot docent biologie, met bevoegdheid tot lesgeven op het vmbo (bij voorkeur 2e graads);
  • Je hebt affiniteit met het werken met vmbo- leerlingen;
  • Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van (individuele en/of groepen) leerlingen. Je benut de kwaliteiten en optimaliseert de motivatie van leerlingen, je stimuleert hen kennis, informatie en ideeën te delen;
  • Je beschikt over organisatietalent, stelt prioriteiten, stemt planningen af en zorgt ervoor dat benodigde middelen op het juiste moment beschikbaar zijn;
  • Je bent communicatief vaardig, overlegt makkelijk met ouders, (leer) bedrijven en collega`s. En daarnaast stem je zaken af met de omgeving van school;
  • Je bent een team player, zoekt graag de samenwerking op met collega`s, je stemt eigen werk af op anderen, deelt kennis en informatie en helpt anderen waar nodig;
  • Je bent in staat te denken in (creatieve) oplossingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Waar staan we voor?
Met zorg en aandacht bieden wij leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waar ze zich thuis voelen. Wij zien plezier als beste energie om te ontwikkelen en hebben lef om aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Zo halen wij ieders beste binnenste buiten.

Wat kun je van ons verwachten?
Bij Zone.college doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Wij willen graag dat onze medewerkers zich op hun gemak voelen en geven iedereen de ruimte om kennis te maken met je collega’s en de organisatie middels introductieprogramma’s. Tevens vinden wij het van groot belang dat je als docent veel vrijheid hebt om het onderwijs in samenwerking met je collega’s vorm te geven. Middels studiedagen en scholing kun jij je verder ontwikkelen met betrekking tot vraagstukken in relatie tot je functie. Wij zien het unieke in elke medewerker en zetten je graag in op je talenten!

Salaris is conform cao mbo (LB inschaling) en een aantal Zone.college-specifieke arbeidsvoorwaarden, kijk hiervoor op onze website.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Iets voor jou?
Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Laila Kamal door een e-mail te sturen naar: lkamal@zone.college Zij vertelt je graag meer over deze functie! 

Wil je reageren? Stuur je cv en motivatie uiterlijk 16 augustus door op de button “Solliciteer nu!” te klikken. De gesprekken zullen plaats vinden in week 34. We zien ernaar uit kennis met je te maken
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.