Vacature enthousiaste leerkracht klas 4 of 5 in Rotterdam

Onderwijs

Over Vrijeschool Vredehof

Naam school
Adres
Vredehofweg 30, 3062EP Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hindriks
Omschrijving
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goed evenwicht in hun leven. De juiste balans tussen presteren en ruimte en tijd voor jezelf. Kinderen hebben ook baat bij een juiste balans. Dat staat op de Vrijeschool Vredehof voorop: Een gezonde afwisseling in het aanspreken van hoofd, hart en handen.

Vrijeschool Vredehof is een basisschool voor vier- tot twaalfjarigen. De school staat open voor alle leerlingen, ongeacht hun culturele of levensbeschouwelijke achtergrond.

De lesstof wordt op een creatieve manier benaderd; begeleid door verhalen, beelden, klanken en ritme. Het hele kind wordt daarmee aangesproken. Zo kan het zijn eigen denken, voelen en willen ontwikkelen. Ook maakt het kind zich zo de stof helemaal eigen. Daardoor neemt het ook vaardigheden als taal en rekenen beter op. Maar omdat het in het leven om veel meer draait dan rekenen en taal alleen, leer je op een vrijeschool veel meer dan dat. Zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld. Of aandacht hebben voor cultuur en betrokken zijn bij de maatschappij. Want naast de ontwikkeling van je verstand, is het net zo belangrijk dat je je gevoel ontwikkelt en leert om zelfstandig bezig te zijn.

Het leren sluit aan bij het tempo en de belevingswereld van het kind. Het kind mag werkelijk kind zijn, zodat het de kans krijgt op te groeien tot een evenwichtig, (sociaal) vaardig en initiatiefrijk mens. Op de Vrijeschool Vredehof wordt uw kind gezien. We zijn een school met een duidelijke structuur. Sfeer, rust en ritme bieden de kinderen veiligheid. Zowel leerkrachten als ouders zijn erg betrokken. Een duidelijk leerplan zorgt voor heldere leerlijnen en een rijke inhoud van het onderwijs. Onderwijs met een heel eigen karakter waarin ieder kind zijn eigen talenten kan ontwikkelen. Op een vrijeschool leer je voor het leven.

De Vrijeschool Vredehof is een van de acht scholen van de St. Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland (SVZH). 

De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

 

Vacature

Functietitel
enthousiaste leerkracht klas 4 of 5 
Plaatsingsdatum
23-7-2020
Sluitingsdatum
23-9-2020
Met ingang van
1-9-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0.8 fte
Omschrijving
Wat ga je doen
 • Door omstandigheden en een zwangerschapsverlof zijn wij met spoed op zoek naar een lieve en stevige leerkracht die taken tijdelijk wil overnemen.
 • Als leerkracht op onze vrijeschool leer je je leerlingen echt kennen; je stemt je onderwijs af op de onderwijsbehoefte van de groep en van iedere leerling. Je begeleidt de leerlingen in hun ontwikkeling, in het ontdekken van hun talenten en het worden wie ze zijn.
 • Je ziet snel wat er nodig is om een klas goed draaiende te houden.
 • Binnen de vastgestelde lesstof geef je zelf vorm en invulling aan je lessen. Dat is hard werken, maar levert ook energie op, want je geeft les vanuit je eigen enthousiasme en kennis. 
 • Vrijeschoolonderwijs is meer dan lezen en rekenen. Als leerkracht leer je je leerlingen zich cognitief te ontwikkelen maar ook sociaal-emotioneel en motorisch. Leren met hoofd, hart en handen, dus.
 Wat krijg je van ons
 • Een sterk team met hechte samenwerking en een fijne klas.
 • Binnen de kaders van het vrijeschoolonderwijs heb je als leerkracht veel autonomie. Hierdoor geef je les vanuit je hart en vanuit jezelf als onderwijsprofessional.  
 • Een baan waarin je jezelf ontwikkelt. Bij onze SVZH Academie volg je basisopleidingen, verdiepingscursussen en studiebijeenkomsten. 
 • Je krijgt coaching en begeleiding ‘on the job’ van je collega’s.   
 • Een goedlopende school met gedegen onderwijs en collega’s met veel ervaring.
 • Salaris in functieschaal L10 volgens cao-po.
 • Ben jij geknipt voor deze vacature, maar twijfel je omdat je thuissituatie ook aandacht vraagt? Voor topleerkrachten kijken we graag wat we kunnen regelen.
Wat breng je mee
 • Je bent een goede leerkracht én een goede pedagoog. Je kijkt en luistert naar ieder kind en past je lessen aan op wat een leerling en de groep nodig hebben.  
 • Je bent jezelf. Je brengt eigen ideeën in over hoe we ons onderwijs nog beter maken.  
 • Je hebt een pabodiploma of een vrijeschoolpabodiploma of je zit in het laatste opleidingsjaar.
 • Je bent inzetbaar voor de kleuterklas of voor klas 1 tot en met 6. 
 • Je voelt je thuis bij de vrijeschool en de antroposofie. Weet je dit nog niet precies? We vertellen je er graag meer over.  
Verder is het fijn als je ervaring hebt met 
 • Lesgeven in het vrijeschoolonderwijs
 • Taalmethodiek ZLKLS
 • ParnasSys
De kleine lettertjes
 • Je kunt per direct aan de slag.
 • We bieden je een tijdelijk contract, sowieso tot 13 november 2020, en kijken wat de mogelijkheden zijn voor een vast dienstverband op een van de scholen binnen onze de Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland. (www.svzh.nl)
Wat voor school zijn wij
Je vindt onze school in Kralingen, een groene wijk bij de Kralingse Plas. In een klassiek schoolgebouw met hoge, lichte lokalen, een grote aula en een schoolplein waar de leerlingen heerlijk kunnen spelen bieden we gedegen onderwijs aan onze 250 leerlingen. De kleuterlokalen zijn volgens organische architectuur aangebouwd aan het hoofdgebouw. In de grote drukke stad vormt Vredehof een veilige en geborgen leeromgeving. We zijn een evenwichtig en stevig team dat elkaar ondersteunt en versterkt en waarin je jezelf kunt zijn. Daarnaast heb je als leerkracht veel autonomie en eigen verantwoordelijkheid. Met ons vrijeschoolonderwijs krijg je de kans om al je leerlingen écht te zien, ze hun talenten te laten ontdekken en ze te begeleiden in hun ontwikkeling. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe reageer je/delen
 • Vragen over deze functie? Stel ze aan Ernstjan Cooiman (schoolleider) op directie@vsvredehof.nl of 010-4526519.
 • Je sollicitatie en cv mail je naar Ernstjan Cooiman: directie@vsvredehof.nl. We horen graag van je!
 • Is dit dé droombaan van iemand die jij kent? Deel deze vacature!
Heb je vragen?
Neem contact op met Ernstjan Cooiman.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.