Vacature Schoolmaatschappelijk Werker (0,4 fte) in Rotterdam

Onderwijs

Over CVO Rotterdam

Naam school
Adres
nvt, 3011AN Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Milou de Haas
Omschrijving

Vacature

Functietitel
Schoolmaatschappelijk Werker (0,4 fte) 
Plaatsingsdatum
23-7-2020
Sluitingsdatum
6-9-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4
Omschrijving
Wie zijn wij?
Melanchthon Wilgenplaslaan is een school voor vmbo, wij zijn een mini afspiegeling van Rotterdam. Dit blijkt uit de diversiteit binnen de school op het gebied van culturele, maar ook maatschappelijke achtergrond. Wij hebben ongeveer 400 leerlingen rondlopen, waarvan een groot deel nog geen helder toekomstperspectief op de lange termijn heeft en een klein deel niet eens voor de korte termijn. Wij geven gewoon goed onderwijs en hebben daar het oordeel goed van de inspectie voor gekregen. Sinds 2019 mogen we onszelf excellent noemen op het gebied van vaardigheden onderwijs.
 
Melanchthon Wilgenplaslaan is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam e.o. (CVO). CVO verzorgt voortgezet onderwijs in de Rotterdamse regio aan ruim 21.000 leerlingen. Dat doet CVO met ca. 2.350 medewerkers op 40 scholen. Deze scholen zijn in zeven groepen geclusterd, waarvan de Christelijke Scholengroep Melanchthon er één is. CVO biedt een breed aanbod van onderwijsvormen: van praktijkonderwijs tot gymnasium.
 
CVO is tevens aanbieder van schoolmaatschappelijk werk op haar Rotterdamse scholen. Momenteel werken 13 schoolmaatschappelijk werkers in dienst van CVO op in totaal 17 vestigingen.
 
Wat is jouw plek?
Als schoolmaatschappelijk werker (SMW) werk je nauw samen met je collega’s van Melanchthon Wilgenplaslaan, maar ook met je collega schoolmaatschappelijk werkers die bij de andere scholen van CVO werkzaam zijn. Samen met je collega’s neem je deel aan intervisie, krijg je scholing en is er de mogelijkheid om casuïstiek te bespreken. Regelmatig zijn er bijeenkomsten met het SMW-team van CVO. Tijdens deze bijeenkomsten wissel je dilemma’s uit en word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SMW. Op school maak je deel uit van het interne ondersteuningsteam en neem je ook deel aan de externe ondersteuning overleggen.

Wat ga je doen?
Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Schoolondersteuning (bijvoorbeeld bijdragen aan ART, weerbaarheid of SOVA-trainingen).
 • (Kortdurende) hulpverlening aan ouders en leerlingen.
 • Toeleiding naar het wijkteam, het OPDC en gespecialiseerde hulpverlening alsmede het onderhouden van contacten in een netwerk.
 • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leerling ondersteuning in het kader van passend onderwijs.

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wie ben jij?
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding MW&D of SPH en basiscursus SMW (of zo snel mogelijk te behalen).
 • Je hebt ervaring als schoolmaatschappelijk werker.
 • Je hebt kennis van leerlingenproblematiek.
 • Je ziet het werken in een grootstedelijke omgeving en multidisciplinair werken als een uitdaging.
 • Je bent gericht op samenwerking.
 • Je bent flexibel.
 • Je hebt passie voor het onderwijs en draagt graag vanuit jouw expertise een steentje bij aan het opleiden van jonge mensen voor de toekomst.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving inzake huiselijk geweld en kindermishandeling (meldcode), maar ook van actuele onderwerpen zoals de risico’s van social media (sexting, loverboys e.d.).
 • Je hebt ervaring/affiniteit met het geven van sociale vaardigheidstrainingen.
 • Er wordt van je verwacht dat je het christelijke karakter van onze scholen, zoals die in de dagelijkse praktijk wordt vormgegeven, mede inhoud weten te geven.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 10 CAO vo
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Deze functie wordt beloond volgens schaal 10 (afhankelijk van kennis en ervaring (€ 2592 - € 4301 bruto per maand bij een fulltime dienstverband) van de CAO VO. De CAO VO kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een eindejaarsuitkering van 7,4%. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar, met de mogelijkheid dit na een jaar om te zetten naar een vast dienstverband.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Matchen we?
Ben jij de nieuwe schoolmaatschappelijk werker voor Melanchthon Wilgenplaslaan die wij zoeken?
Je kunt solliciteren door je CV met een korte motivatie uiterlijk 6 september 2020 op te sturen via de sollicitatiebutton. Op deze vacature kan zowel door interne als externe kandidaten worden gesolliciteerd. Bij gelijke geschiktheid wordt de interne kandidaat geplaatst.
 
Hoe gaat het verder?
De gesprekken met kandidaten worden gevoerd in de week van 14 september.
 
Meer weten?
Neem dan contact op met Karin Flapper, hoofd CVO Beleidsstaf (0629571002) of  Vincent Wolsheimer vestigingsdirecteur Melanchthon Wilgenplaslaan (0611233178) .
Zie ook www.cvo.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.