Vacature rector-bestuurder in Schoonhoven

Onderwijs

Over Willem de Zwijger

Naam school
Adres
Kamerlingh Onnesdreef 4, 2871JN Schoonhoven
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. W.J. Krajenbrink
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo in Schoonhoven. Vanuit onze christelijke identiteit leren wij leerlingen om actief betrokken te zijn bij hun eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Daartoe zijn vijf kernwaarden geformuleerd: aandacht, eigenheid, groei, verantwoordelijkheid en vertrouwen. We bereiken dit door een organisatievorm met een flexrooster. Dit betekent voor de leerling meer maatwerk, activerend leren, eigenaarschap en keuzevrijheid. Voor de docent betekent dit coachend en begeleidend lesgeven, een professionele houding en actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze school.
Typerend zijn de tweejarige brugperiode en het keuzeaanbod voor de leerlingen. De afdelingen bieden extra vakken zoals LO2, BSM, Cambridge Engels en Wiskunde D. Buiten de lessen om worden leerlingen gestimuleerd hun eigen talenten te ontwikkelen.


Vacature

Functietitel
rector-bestuurder 
Plaatsingsdatum
21-7-2020
Sluitingsdatum
31-8-2020
Met ingang van
1-1-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
De opdracht
  • Je inspireert alle medewerkers om mee te denken over de beste manier om leerlingen tot hun recht te laten komen.
  • Je neemt iedereen mee in ontwikkelingen. Als een besluit genomen is, laat je zien dat er iets mee gebeurt.
  • Wat goed uitpakt, laat je borgen. Wat beter kan, laat je verbeteren.
  • Je zorgt ervoor dat binnen en buiten de school bekend is wat het team voor elkaar krijgt.
Organisatie
 
CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven is een christelijke school voor Vmbo-t, Havo en Vwo met 930 leerlingen: kleinschalig en warm. Men kent elkaar, heeft aandacht voor elkaar en leeft met elkaar mee. Het is een streekschool. Leerlingen (en ouders) kiezen bewust voor de sfeer waarin ruimte is voor verschillen tussen leerlingen, voor specifieke leerbehoeften en ondersteuning. Ook de vormende activiteiten, de goede resultaten van de school, de christelijke identiteit en het gebouw hebben aantrekkingskracht.
 
De school is financieel gezond.
 
Wat staat er binnen de school op de agenda?
  • meer samenhang (tussen werkgroepen, jaarlagen, geledingen en secties), een gedeelde onderwijsvisie en aantrekkelijk, eigentijds onderwijs  
 
Het aantal leerlingen in het voedingsgebied van de school daalt enigszins. Dat vraagt om onderzoek naar mogelijkheden tot samenwerking met andere onderwijsaanbieders.
 
De managementstructuur
Een rector-bestuurder, twee sectordirecteuren en een directeur beheer vormen het management van de school. Een goed stafbureau zorgt voor de processen buiten het onderwijs.
 
CSG Willem de Zwijger heeft een stichtingsbestuur met toezichthoudende leden. De directeur-bestuurder maakt daarvan deel uit.

Wil je meer weten over de school? Klik dan op deze link.

 

Eisen

Functie-eisen
Profiel
Word jij de nieuwe rector-bestuurder van CSG Willem de Zwijger?
Uit je curriculum vitae en sollicitatieformulier blijkt dat je
  • eerder hebt laten zien dat je mensen in een onderwijsomgeving kunt motiveren en inspireren nieuwe manieren van werken te verkennen, te ontwikkelen, te evalueren en te borgen
  • weet hoe je medezeggenschap en Governance kunt inzetten om een organisatie vooruit te helpen
  • open en creatief kunt samenwerken met interne en externe partners.
 
In gesprekken met jou wordt duidelijk dat je vanuit persoonlijke betrokkenheid een bijdrage kunt leveren aan de christelijke identiteit van de school. Ook ga je de Benoemingsadviescommissie ervan overtuigen dat jij  de school ver kan brengen op het gebied van onderwijsontwikkeling, professionele ruimte en samen beleid maken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Salarisindicatie: schaal B2, cao Bestuurders VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Overweeg je om te solliciteren?
Je kunt tot uiterlijk maandag 31 augustus, 08.00 uur (ochtend) je sollicitatieformulier met cv indienen. Je kunt alleen solliciteren met het sollicitatieformulier op deze site: https://www.parcours.nl/rector-bestuurder-csg-willem-de-zwijger-in-schoonhoven/ . Een brief is niet nodig.

Belangrijk voor je agenda:
Voorrondegesprekken zijn gepland op woensdag 9 september. De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie vindt plaats op donderdag 17 september. De tweede ronde wordt gehouden op woensdag 23 september.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.