Vacature 202001504 LB maatschappijleer of levensbeschouwing in Boxtel

Onderwijs

Over Jacob-Roelandslyceum

Naam school
Adres
Postbus 324, 5280AH Boxtel
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Niveau
havo, vwo
Omschrijving
Het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel is een school voor gymnasium, atheneum en havo. Het Jacob-Roelandslyceum is gehuisvest in een prachtig vernieuwd schoolgebouw aan de Grote Beemd en is de plaats waar ruim 1300 vwo- en havoleerlingen vanuit de hele regio met veel succes hun opleiding volgen. Het Jacob-Roelandslyceum: - ziet het verwerven van kennis en vaardigheden als een belangrijke basis om succesvol te kunnen functioneren in het vervolgonderwijs en in de maatschappij. - biedt een diversiteit aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs. - zorgt voor een veilige, uitdagende leeromgeving. - daagt elke leerling uit om het beste uit zichzelf te halen.
Bijzonderheden
Het Jacob-Roelandslyceum maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
202001504 LB maatschappijleer of levensbeschouwing 
Plaatsingsdatum
17-7-2020
Sluitingsdatum
24-8-2020
Met ingang van
17-07-2020
FTE
0,5
Omschrijving
Vacature docent LB maatschappijleer en/of levensbeschouwing 0,5 – 0,7 fte


Het JRL zoekt per november een breed-geïnteresseerde en geëngageerde collega met hart voor de leerling.

Over het Jacob-Roelands Lyceum
In Boxtel staan drie scholen voor voortgezet onderwijs: het Jacob-Roelandslyceum(JRL) en het Baanderherencollege(BHC) vmbo en BHC praktijkonderwijs. De drie scholen vormen een samenwerkingsverband dat onder naam van OMO Scholengroep Boxtel ressorteert onder de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) is een middelgrote school van ruim 1300 leerlingen van het havo, atheneum en gymnasium. Het JRL is een ontwikkelingsgerichte school met een leerlinggericht klimaat: alle leerlingen hebben een eigen laptop en het onderwijs wordt steeds meer op maat vormgegeven. Hierin stimuleert en begeleidt de school de leerlingen tot/bij het maken van keuzes binnen het standaard curriculum, maar ook daarbuiten via de profileringen Arts, Technasium, Engels Plus en Sport&Lifestyle. Hierdoor hebben wij gemerkt dat wij naast de leerlingen uit Boxtel zelf tevens een sterke aantrekkingskracht hebben op leerlingen uit de omringende regio. Dit laatste sluit goed aan bij onze missie om zowel in te spelen op de mogelijkheden van onze leerlingen en hen te kwalificeren voor het vervolgonderwijs als om als school in verbinding te staan met onze omgeving en leerlingen voor te bereiden op de maatschappij.

De sectie Global Learning, waarbinnen deze vacature is ontstaan, speelt hierin eveneens een rol. Global Learning is een vak waar op thematische wijze levensbeschouwing, maatschappijleer en burgerschapsvorming worden aangeboden. Het vak Global Learning wordt op het JRL in alle leerjaren aangeboden en heeft een vaste plek in de lessentabel. De sectie, bestaande uit jonge enthousiaste docenten, werkt intensief samen om lesmateriaal te ontwikkelen dat blijft inspelen op de actualiteit. Binnen de lessen wordt ‘de ruimte voor dialoog’ gezien als zowel een didactisch middel als een belangrijke waarde om tot leren te komen. Om die reden geldt dat er binnen de lessen Global Learning nadrukkelijk sprake moet zijn van een veilig leerklimaat met ruimte en aandacht voor de individuele leerling.

Vanwege het vertrek van een gewaardeerde collega Maatschappijleer/Levensbeschouwing zijn wij per november op zoek naar een samenwerkingsgerichte en innovatieve collega die verder mede vorm kan geven aan dit mooie curriculum en lessen verzorgt in de onderbouw.

Wij vragen:
• een tweedegraads bevoegd docent maatschappijleer en/of levensbeschouwing;
• een initiatiefrijke collega die zich zowel inzet voor de sectie als voor het afdelingsteam;
• een multidisciplinaire denker en teamplayer die actuele maatschappelijke thematiek weet te vertalen naar aansprekende werkvormen in de lespraktijk;
• organiserend vermogen;
• een ICT-vaardige collega;
• een leerling- en ontwikkelingsgerichte docent en mentor;
• relevante stage- of werkervaring is een pré.

Wij bieden:
- een tijdelijke aanstelling van 0,5 fte met mogelijkheid tot een uitbreiding van 0,2 fte;
- een uitdagende en inspirerende werkomgeving met een ontwikkeld oog voor de praktische toepasbaarheid van vernieuwende onderwijsprocessen zodat deze dienend zijn aan de
ontwikkeling van onze eigen leerlingen en doelgroep;
- de mogelijkheid om in samenwerking met bevlogen collega’s onderwijs vorm te geven binnen de context van wederzijdse professionalisering;
- arbeidsvoorwaarden conform de CAO OMO.

Sluitingsdatum en procedure
Mocht u nog nadere informatie wensen over de sollicitatieprocedure dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Schepens, via pz@jrl.nl. Voor inhoudelijke vragen over Global Learning kunt u contact opnemen met sectievoorzitter de heer Van Kordelaar via: s.kordelaar@jrl.nl . In uw brief kunt u zich richten tot mevrouw M. Bittner-Orsel, onze directeur Onderwijs.

U solliciteert op deze vacature door uw motivatie en CV te uploaden via https://vacatures.omo.nl/. Uitsluitend dan wordt uw sollicitatie in behandeling genomen.
De reactietermijn op deze vacature is 24 augustus 2020. Na de brievenselectie houden wij er rekening mee dat de eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 35/36. Een eventuele tweede gespreksronde staat gepland in week 37.

Op basis van de geldende afspraken binnen de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs zal deze vacature zowel intern als extern worden uitgezet. In het geval dat de selectiecommissie collega’s uitnodigt die tevens werkzaam zijn op een naburige vestiging, behoort het tot de mogelijkheden dat de benoemingsadviescommissie wordt uitgebreid met een collega vanuit het BHC.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.