Vacature 20-15 Projectleider Bossche Vakschool in 's Hertogenbosch

Onderwijs

Over De Bossche Vakschool

Naam school
Adres
Onderwijsboulevard 1, 5223DE 's Hertogenbosch
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
De Bossche Vakschool:
De Bossche Vakschool richt zich op jongeren die – naast het theoretisch aanbod - graag in de praktijk leren. Wij bieden onderwijs aan met de volgende leerroutes: Horeca Bakkerij Recreatie (HBR) Dienstverlening & Producten (D&P), Mobiliteit en Transport (M&T), Allround technicus (BWI-PIE) en Zorg & Welzijn. Alle leerroutes zijn zowel basis- als kaderberoepsgericht. Een doel van de Bossche Vakschool is om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun verdere loopbaan. We werken daarom intensief samen met het Koning Willem 1 College (mbo) en het bedrijfsleven in ’s-Hertogenbosch.
Bijzonderheden
De Bossche Vakschool maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
20-15 Projectleider Bossche Vakschool 
Plaatsingsdatum
11-7-2020
Sluitingsdatum
13-9-2020
Met ingang van
11-07-2020
FTE
0,6
Omschrijving
20-15 PROJECTLEIDER Bossche Vakschool

Dit ga je doen
In Den Bosch staat de promotie van technologie- en maakonderwijs hoog op de agenda. Vanaf de basisschool leerlingen enthousiasmeren voor technologie door middel van onderzoekend en ontwerpend leren. We zoeken een projectleider die de samenwerking van PO, VO en MBO op dit vlak concreet maakt.

De projectleider heeft een aantal projecten onder zich zoals Impuls Techniek Loket en de PLG Vakmanschapsroute. De projectleider neemt daarnaast zitting in regionale overleggen die zich richten op technologie en onderwijs.

Jij legt dus de verbinding tussen technologie en de toekomstige leerling en gaat de stakeholders enthousiasmeren. Je bouwt een netwerk , zowel intern als extern. Je zet docenten aan tot onderwijsontwikkeling en helpt/ ondersteund met het op de juiste manier op papier krijgen van ideeën. Je werkt samen met docenten van verschillende scholen, het is daarom van belang dat je mensen in beweging weet te krijgen die je niet direct als lijnmanager aanstuurt, je werkt vanuit de relatie.

Wij zijn op zoek naar een projectleider die het als een uitdaging ziet om projecten te vertalen naar concrete stappen, goed te laten verlopen en tot een succes te maken. Een projectleider met ervaring op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren en communicatie.

Als projectleider geef je leiding aan projecten op operationeel en tactisch niveau. Het is jouw verantwoordelijkheid dat het projectplan binnen de contractvoorwaarden, de gestelde eisen, planning en begroting gerealiseerd worden. Jij bent degene die de processen managet en leiding geeft aan het projectteam.

Techniekloket Impuls
Een van jouw projecten is Techniekloket Impuls. Dit project richt zich op de promotie van techniek in het PO en de onderbouw van het VMBO. We onderscheiden 4 activiteiten die hieraan bijdragen, namelijk: W&T (wetenschap & technologie)-lessen ontwikkelen, de Bossche Uitvinderswedstrijd en finale, het opzetten van een Ontdeklab en zichtbaarheid bevorderen van techniekonderwijs. Daarnaast zit in dit project een activiteit gericht op borging en een gericht op een eindconferentie in het kader van oplevering/ delen van resultaten en leren met en van elkaar.
Door deze activiteiten vanuit het VO in samenwerking met PO op te zetten krijgen we als VO de gelegenheid om kinderen vanaf jongere leeftijd te bereiken. We kunnen ze in de context van het VO techniek, wetenschap, en innovatie laten ervaren. Door die blended omgeving, primair onderwijs in samenwerking met het VO wordt voor de kinderen de doorlopende leerlijn op een speelse manier gemaakt. Kinderen ontdekken niet alleen wat het vak inhoudt, maar maken ook al kennis met hun toekomstige docenten, school en medeleerlingen.

Kennis en ervaring
• HBO-WO
• projectleider binnen het onderwijs
• kennis van trends binnen technologisch onderwijs
• je kunt belangen van diverse stakeholders inschatten en hebt toonbare ervaring met integrale advisering.
Je bent hierin een verbindende gesprek-en sparringpartners.
• Ervaren in het aansturen van een projectteam. Je schakelt in verschillende stijlen en weet mensen te motiveren. Je communiceert hierbij actief
• Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, je spreekt mensen progressie gericht aan en kunt delegeren.
• Switch gemakkelijk in communicatiestijlen, je past je communicatie aan de situatie en doelgroep aan
• Je bent een teamspeler die kan samenwerken, die belangen en verwachtingen goed kan managen en je bent een verbinder met probleem oplossend vermogen
• het signaleren en benutten van kansen
• Bewaken van kosten, het verzorgen van (financiële)rapportages
• onderhouden van contacten met stakeholders en opdrachtgevers

Arbeidsvoorwaarden
• Een tijdelijke aanstelling voor 0,6 fte op basis van project
• Startdatum vanaf nieuwe schooljaar, het betreft een 1 jarig project
• Een zeer prettige werksfeer
• Bij een docent is het bespreekbaar/ kan het eventueel aangevuld worden met lesgevende taak van openstaande vacatures
• Salariëring schaal 11 conform CAO OMO


Procedure en planning
Heb je interesse dan ontvangen wij graag een motivatiebrief en jouw CV via de vacaturesite van OMO. De verkennende gesprekken worden gepland kort na de zomervakantie; eind augustus, begin september.

Voor een uitgebreide beschrijving van het projectplan kan per mail contact worden opgenomen met C. Hanegraaf ( c.hanegraaf@bosschevakschool) Voor andere inhoudelijke informatie of een belafspraak met mevrouw M. Pronk (mje.pronk@bosschevakschool.nl)

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.