Vacature Intern begeleider in Rotterdam

Onderwijs

Over Waldorfschool

Naam school
Adres
Kosboulevard 5, 3059XZ Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. M.G.M. Sponselee
Omschrijving
De Rotterdamse Stichting voor Katholiek Onderwijs is een vereniging die al 145 jaar scholen voor Katholiek Onderwijs in Rotterdam en de buitengemeenten bestuurt en beheert. Onder het bestuur van de stichting ressorteren 66 scholen voor primair onderwijs, waar bijna 20.000 kinderen en 1900 personeelsleden een groot deel van hun dagen doorbrengen. De RVKO is een stichting die gekenmerkt wordt door openheid. De drempels zijn laag. Het geheel van 66 scholen biedt voldoende mogelijkheid om desgewenst van school te veranderen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ons streven is: de juiste leerkracht op de juiste plaats. Personeelsleden met ambities krijgen alle kansen en mogelijkheden. Er is een groot budget voor bij- en nascholing. De RVKO voert een specifiek beoordelingsbeleid voor nieuwe leerkrachten, dat optimale kansen biedt op een vaste aanstelling.
Bijzonderheden
De RVKO is een professionele organisatie die 66  scholen voor primair onderwijs bestuurt in Rotterdam en omliggende gemeenten.
 
Vanuit onze katholieke inspiratie bieden we elke leerling de kans om uit te groeien tot ‘levenskunstenaar’, een mens die in staat is ten volle te leven, met en voor anderen en die om kan gaan met voorspoed en tegenslag.
 
Onze scholen hebben in het primaire proces veel ruimte voor eigen beleid. Tegelijkertijd kenmerkt de RVKO zich steeds meer door een intensieve kwaliteitszorg in de scholen en in de ondersteunende diensten.
 
We zijn een organisatie waarin mensen binnen een helder kader hun verantwoordelijkheid nemen, waar er ruimte is voor individuele en gezamenlijke ontwikkeling, waar op respectvolle wijze wordt samengewerkt en waarin onze waarden worden uitgedragen en nageleefd.
 
We leveren een betekenisvolle bijdrage aan een betere wereld, waarin mensen hun kwaliteiten en talenten ontwikkelen met zorg voor en in verbinding met de medemens.
 

Vacature

Functietitel
Intern begeleider 
Plaatsingsdatum
10-7-2020
Sluitingsdatum
14-9-2020
Met ingang van
1-8-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.5750
Omschrijving
Wanneer zingen en stampen leerlingen en leraren samen met plezier? Waar krijgen ze de ruimte om zichzelf te zijn? Sta jij als IB-er te trappelen om hen vanuit jouw competenties en autonomie hierin te begeleiden en ondersteunen in krachtig leerkrachthandelen en sterk lesaanbod?

Vanaf 1 augustus a.s. zoeken wij een nieuwe IB-er, die net als wij, beweeglijkheid een belangrijk onderdeel vindt van het leren. Die dol is op autonoom kunnen handelen, en de zorg-routes in Rotterdam en omstreken op t duimpje kent. Daarnaast ook de vaardigheden heeft die bij het vrijeschoolse onderwijscurriculum passen. Met mogelijkheden tot scholing en studiedagen om jezelf blijvend te ontplooien. En het is fijn als je ervaring hebt met  ons leerlingvolgsysteem ParnasSys.
Ben jij deze allround bevoegd IB-er? Voel je je thuis bij de vrijeschoolpedagogiek en de antroposofie? Kun jij in openheid functioneren in een klein professioneel team op een groeiende school in opbouw met goed onderwijs? Voel je ruimte om naast je IB-werkzaamheden ook andere taken op te pakken die bij een groeiende school horen ( 2 kleuterklassen en een groep 3/4)? Dan kun je meteen bij ons aan de slag voor 2 1/2 dag! 

Wie zijn wij?
We bieden daartoe een bijzonder onderwijscurriculum, met een groot aanbod in de creatieve en kunstzinnige vakken. Wij zijn erop uit om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling tot respectvolle, zelfstandige en vrij denkende mensen, die naar al hun mogelijkheden actief kunnen en willen participeren in onze huidige samenleving. We combineren daartoe het pedagogisch gedachtengoed van Rudolf Steiner, met de eisen die maatschappelijke ontwikkeling en overheid aan ons stellen binnen het kader van de RVKO. 

Wie ben jij?
Je bent een goede IB-er én een goede pedagoog. Je bent jezelf. Je hebt eigen ideeën hoe we met elkaar ons onderwijs nog beter maken. Je kijkt en luistert naar de vragen van ouders en leraren ten aanzien van de leerlingen en stemt je begeleiding af op de specifieke leerbehoefte van de leerlingen. Je helpt ons mee om ieder kind  in zichzelf gezond te laten ontwikkelen.

Wat breng je mee? 
Jij kunt als vanzelf een ander meenemen in de oplossingen die jij aanbiedt en doet dat vanuit een open houding, in dialoog met collega’s, leerlingen en ouders. Je bent toegankelijk, hebt een stevige persoonlijkheid en vindt het leuk om mede sturing te geven aan de verdere ontwikkeling van onze Waldorfschool. Je hebt ruimte om je te committeren aan ons groeiende schooltje en kennis van de kernprocessen van het onderwijs en de verantwoordelijkheden en taken van de leerkrachten. Zo kun je ondersteunen vanuit dat wat er volgens jou toe doet, vanuit wie je bent als onderwijsprofessional. Specialisatie in het jonge kind is een pré. 

de Waldorfschool Nesselande
Waar staan wij voor?
Voor antroposofisch geïnspireerd onderwijs aan kinderen van 4-12 jaar. Onderwijs, wat hen leert zelf betekenis en richting aan het leven te geven, zodat kinderen uitgroeien tot sterke persoonlijkheden die hun plek kunnen vinden in de toekomstige maatschappij en daardoor die maatschappij vorm kunnen geven.
♥ Basisonderwijs: alle zintuigen doen mee! ♥ Kleinschalig en kwalitatief hoogstaand basisonderwijs ♥ Beleving van de lesstof ♥ Onderwijs als mede-opvoeding ♥ Volle aandacht voor ieder kind ♥ Gedifferentieerd onderwijs ♥ Aandacht voor de seizoenen ♥ Afwisseling tussen in- en ontspanning ♥ Betekenisvol leren ♥ Kleuters leren door te spelen en ♥ Bewegend onderwijs

Voor meer informatie over de school, klik op: https://www.waldorfschoolnesselande.nl/


 

Eisen

Functie-eisen
Hoe ziet jouw profiel eruit?
 • Je bent in het bezit van een pabo diploma aangevuld met Master (S)EN;
 • je hebt een visie op goed onderwijs, leerlingenzorg en begeleiding op lange termijn;
 • je hebt kennis van leer- en gedragsproblematiek bij jonge kinderen en kan zowel vanuit de antroposofie als vanuit de reguliere wetenschap en inzicht voorstellen doen hoe met deze problematiek om te gaan;
 • je bent ervaren in het adviseren en ondersteunen van de schoolleider omtrent ontwikkelingen op de beleidsterreinen zorg en (onderwijs-)kwaliteit;
 • je bent bekend met wet- en regelgeving op het gebied van primair onderwijs in Rotterdam en omstreken;
 • de missie en visie van de RVKO passen bij jou;
 • je geeft op eigentijdse wijze invulling aan de identiteit en visie van de school;
 • samen met je collega’s en directie zorg je voor een optimale onderwijskwaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?

Natuurlijk volgen wij de CAO primair onderwijs, maar nog belangrijker:
 • Een aantrekkelijk promotiebeleid met goede doorgroeimogelijkheden;
 • een uitdagende en afwisselende baan: geen dag is hetzelfde!;
 • ruimte voor eigen inbreng en creativiteit;
 • leuke gezamenlijke activiteiten met collega’s van je school en de andere scholen van de RVKO;
 • bedrijfsfitness met fikse korting;
 • fietsplan;
 • uitbetaling in salarisschaal L10/L11 op basis van werkervaring;
 • aanvullende reiskostenvergoeding (bij >22,5 km woon-werk enkele reis).

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met 
Wilmahelena Diepstraten, directeur (wilmahelena.diepstraten@rvko.nl) of bel 06-51417263
 
Je sollicitatiebrief met cv kun je per e-mail sturen o.v.v. sollicitatie 'intern begeleider' aan de directie op bovenstaand e-mailadres.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.