Vacature Docent Duits - vmbo in Rotterdam

Onderwijs

Over STC Group

Naam school
Adres
Lloydstraat 300, 3024EA Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Tamara Pols
Omschrijving

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs. We bieden onderwijs aan op verschillende niveaus: vmbo, (haven)havo, mbo, hbo en master.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Vacature

Functietitel
Docent Duits - vmbo 
Plaatsingsdatum
8-7-2020
Sluitingsdatum
30-9-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,2
Omschrijving

Ben jij docent Duits en denk je aan een overstap? Of wil je docent Duits worden? Ben je beschikbaar voor circa 8 lesuren tot het einde van het schooljaar en word jij er blij van om onze leerlingen (12 – 16 jaar) net zo enthousiast maken voor de Duitse taal? Word dan onze nieuwe collega en open hiermee je deur naar het STC.

STC Group is de verticale vakinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Met passie voor ons eigen vak leiden wij (toekomstige) professionals op. Jong en oud, van vmbo- tot masterniveau, is bij ons welkom voor een gedegen beroepsopleiding of training.

Het STC vmbo college is een innovatieve middelbare school met locaties op beide oevers van de Maas in Rotterdam. Het STC vmbo college biedt, als een van de weinige scholen in Nederland, het examenprofiel Maritiem en Techniek. Leerlingen met het vmbo-advies basis, kader, gemengde leerweg en havo zijn van harte welkom. Met ongeveer 100 enthousiaste collega’s bieden we zo’n 800 leerlingen een afwisselend en uitdagend lesprogramma op vmbo- of havo-niveau. Leren door te ervaren in een stimulerende omgeving staat bij ons voorop. Docenten en leerlingen kunnen daarom gebruik maken van allerlei innovatieve faciliteiten zoals simulatoren, 3D printers en opleidingsschepen.

Eisen

Functie-eisen

Als docent Duits geef je les aan jongeren die bij ons een vmbo-opleiding volgen. Je speelt een belangrijke rol bij het actueel en aantrekkelijk houden van het lesprogramma. De theorie van het vak laten aansluiten op de beleving en het toekomstige werkveld van onze leerlingen vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Je levert daarnaast een bijdrage aan de vakgroep Duits en aan projecten binnen STC Group en geeft voornamelijk les aan de klassen in de onderbouw.

Wij zijn op zoek naar een gedreven vakvrouw of –man die de passie voor het vak over wil brengen op onze leerlingen. Wil je naast Duits ook lesgeven in andere talen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Onze ideale nieuwe collega:

  • heeft bij voorkeur al ruime docerende ervaring in het vak Duits;
  • is (bijna) in het bezit van een tweede graads onderwijsbevoegdheid;
  • heeft naast de Duitse taal ook een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • heeft aantoonbaar affiniteit met lesgeven aan jongeren op vmbo-niveau;
  • schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische werkvormen;
  • herkent zich in onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, vakmanschap en respectvol;
  • werkt accuraat en resultaatgericht en heeft een flexibele werkhouding;
  • is in staat zelfstandig te werken, maar voelt zich tegelijkertijd onderdeel van een team en draagt bij aan een goede teamsfeer;
  • is bij voorkeur woonachtig omgeving Rotterdam.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Als docent Duits sta je er niet alleen voor bij STC Group. Je werkt zij aan zij samen in een leuk team van docenten, instructeurs en onderwijsassistenten. Een uitdagende leeromgeving waarin we continu streven naar verbetering en innovatie op de locatie Anthony fokkerweg in Rotterdam. ‘Leading in Learning’ noemen we dat.

Op deze functie voor 0.2 fte is de cao mbo van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring in schaal LB. Ben je al een ervaren docent dan behoort een LC schaal tot de mogelijkheden. Naast je salaris ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een woon-werk vergoeding, de mogelijkheid tot een collectieve ziektekostenverzekering, een pensioenregeling bij ABP en 8% vakantiegeld.

Je start met een aanstelling tot einde van het schooljaar met uitzicht op verlenging. Tot slot krijg je als docent een grote hoeveelheid vakantiedagen, met circa 50 dagen per jaar ben je bijna elke schoolvakantie vrij.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Wil je solliciteren, klik dan op de button ‘solliciteren’ en laat je cv en motivatie achter.

Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.