Vacature Docent Duits 2e graads (zwangerschapsvervanging) in Almere

Onderwijs

Over Helen Parkhurst

Naam school
Adres
Bongerdstraat 1, 1326AA Almere Flevoland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. M. Malagride
Niveau
mavo, havo, vwo, technasium
Omschrijving
Helen Parkhurst
Helen Parkhurst is de openbare school voor voortgezet daltononderwijs in Almere. Een school waar leerlingen een diploma kunnen halen voor mavo, havo en vwo en zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke jonge mensen.
 
Leerlingen verdienen een onvergetelijke en leerzame schooltijd. Daarom bieden we hen ruimte voor eigen initiatief, voor het doen van onderzoek, voor leren op heel verschillende manieren. Daar horen medewerkers bij die openstaan voor ideeën en bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen. Leren van elkaar, leren met elkaar, in een veilig klimaat. Met ruimte voor eigen keuzes en talentontwikkeling.
 
Daltonschool Helen Parkhurst is in 1998 gestart en telt ruim 2.100 leerlingen. De school valt bestuurlijk onder de Almeerse Scholen Groep. Op Helen Parkhurst gaat speciale aandacht uit naar bèta-onderwijs, ict en milieu-educatie. Wij zijn officieel technasium voor havo en vwo. Naast reguliere en technasium-klassen zijn er bèta mavo-klassen. Onze school heeft de Groene Vlag, een in Europa erkende onderscheiding voor duurzaamheid. Als Topsport Talent School begeleiden we jaarlijks ook circa vijftig topsportleerlingen.
 
Elke afdeling heeft een eigen afdelingsleider en een vaste groep docenten. Iedere docent is tevens mentor. Teamvergaderingen en sectievergaderingen vinden tweewekelijks plaats. De docenten van de vaksecties overleggen regelmatig. De afdelingen zijn zoveel mogelijk ingedeeld naar schoolniveau en richting met een onderscheid tussen boven- en onderbouw.
 
Helen Parkhurst is één van de Almeerse Academische Opleidingsscholen. We begeleiden studenten van lerarenopleidingen van diverse hogescholen en de Universiteit van Amsterdam.
 
Wil jij een bijdrage leveren aan de opleiding van jongeren? Heb jij plezier in het werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar?  Ben je flexibel, geduldig en in staat om naar jezelf te kijken? Misschien word jij dan onze nieuwe collega!
 
 
Bijzonderheden
Helen Parkhurst maakt deel uit van de Almeerse Scholen Groep (ASG), bestaande uit 8 middelbare scholen en 40 basisscholen in Almere. Daltonschool Helen Parkhurst voor mavo, havo en vwo is openbaar, heeft een technasium voor havo en vwo en een bèta mavo. Helen Parkhurst is daarnaast Topsport Talent School en heeft de ‘Groene Vlag’, een internationaal keurmerk voor duurzaamheid. Onlangs is Helen Parkhurst opnieuw voor vier jaar geaccrediteerd door de Nederlandse Dalton Vereniging.

Vacature

Functietitel
Docent Duits 2e graads (zwangerschapsvervanging) 
Plaatsingsdatum
8-7-2020
Sluitingsdatum
16-8-2020
Met ingang van
13-10-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5 - 0,7 fte
Omschrijving
De Almeerse Scholen Groep is voor Daltonschool Helen Parkhurst met ingang van 13 oktober 2020 op zoek naar een

Docent Duits, 2e graads bevoegd (zwangerschapsvervanging)
Wtf ca. 0,5 - 0,7 fte 

Wij zoeken:
Docenten met een passie voor Duits, die met veel plezier willen werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar. Je geeft les in de afdeling Mavo onder- en bovenbouw. 
Met een betrokken team zetten wij ons dagelijks in om goed onderwijs te geven. Je bent proactief en voortdurend bezig met ontwikkelingen in je vakgebied. Hiermee lever je een bijdrage aan de leerlingen en je collega's. 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij vragen:
  • Een relevante opleiding
  • Een 2e graads bevoegdheid
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring
  • Initiatief
  • Flexibiliteit
  • Goed kunnen samenwerken
  • Veranderingsbereidheid
  • Structureren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
  • Een prettige werkomgeving in een professionele organisatie
  • Inschaling volgens CAO VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Monique Malagride of Gwen Zeeman van de afdeling Personeelszaken, via pz@helenparkhurst.asg.nl of kijk voor meer informatie over Daltonschool Helen Parkhurst op www.helenparkhurst.nl en voor werken bij de ASG op www.werkenbijasg.nl. Vanwege de zomervakantie zullen uw eventuele vragen pas beantwoord worden na 12 augustus a.s.

Solliciteren?
Spreekt deze functie je aan en pas je binnen het beschreven profiel, dan zien wij graag je motivatiebrief en CV tegemoet.
Klik op de sollicitatiebutton op deze pagina om je sollicitatie te uploaden.

Graag uw attentie voor het onderstaande!
Reacties op onze vacature kunnen t/m zondagavond 16 augustus a.s. via Meesterbaan ingediend worden. 

Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.