Vacature Intern Begeleider in Rotterdam

Onderwijs

Over De Akkers

Naam school
Adres
Jagerslaan 15, 3075AA Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
De Akkers is gesitueerd in Vreewijk, in het gebied tussen de Dordtsestraatweg, Strevelsweg en Groene Hilledijk.

De school is gehuisvest in een voormalige kleuterschool, die geheel gerenoveerd is en waar een groot gedeelte aangebouwd is. Zo is een mooie (kindvriendelijke) basisschool met grote lokalen ontstaan. De tuin/speelplaats voor de kleuters wordt voor een deel door het gebouw omsloten en afgeschermd met een hek. De hogere groepen spelen onder toezicht op een ander afgeschermd pleintje.

De Akkers is een school waar u gemakkelijk binnenloopt. Veel ouders komen met hun kinderen mee naar binnen (inloopkwartier). We vinden goede contacten met ouders van belang.

Doelstellingen van ons onderwijs
We willen onze kinderen zodanig begeleiden, dat ze op het maximaal haalbare niveau naar het voortgezet onderwijs uitstromen (aandacht voor basisvaardigheden). Overige vaardigheden (sociaal gedrag, werkhouding e.d.) zijn te herkennen in de dagelijkse praktijk van de school. We trachten kinderen zelfstandigheid bij te brengen door ze in de groepen dagelijks voor een bepaalde periode zelfstandig te laten werken. Voorts leren we ze zich aan regels en afspraken te houden.

Vacature

Functietitel
Intern Begeleider 
Plaatsingsdatum
8-7-2020
Sluitingsdatum
10-9-2020
FTE
0,6
Omschrijving

Wij zijn opzoek naar: een ervaren IB-er die goed

georganiseerd werkt


Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder OBS De Akkers.


OBS De Akkers
Met respect opvoeden tot zelfstandige en verantwoordelijke burgers. Onze leerlingen werken samen aan hun toekomst, waar ze ook samen deel van zullen uitmaken. Zij leren op onze school omgaan met andersdenkenden en leren elkaar respecteren. OBS De Akkers is een kleine dorpsschool in een grote stad met een zeer gemotiveerd team. Als team zijn wij volop in ontwikkeling o.a. met PBS (Positive Behaviour Support) en zijn wij NPRZ school. Wij zoeken een leerkracht die een leeromgeving weet te creëren die leerlingen uitdaagt, fascineert en stimuleert tot actieve betrokkenheid. We zijn op zoek naar een ervaren IB-er die goed georganiseerd werkt. Wil je alvast meer weten over de school, neem dan een kijkje op: https://www.de-akkers.nl/

Wat heeft OBS De Akkers jou te bieden?

 • In onze school hebben we oog voor de uniciteit van iedere leerling en dat maakt dat we doelgericht met hen werken;
 • In onze professionele schoolcultuur leidt het gedrag van alle teamleden naar de doelen van de school en naar een toename van het welbevinden van iedereen;
 • In onze school durven we keuzes te maken op het gebied van moderne middelen die een effectieve bijdrage leveren aan onderwijs en werkdrukverlichting;
 • In onze wekelijkse doelenbordsessies leren we met en van elkaar, durven we kennis te delen en nodigen we elkaar uit voor collegiale consultatie;
 • In onze school werken we vanuit ons hart: vanuit passie en bevlogenheid doen we waar we goed in zijn: lesgeven in het basisonderwijs!

Wat neem je mee?

 • Je hebt een lesbevoegdheid in het PO en je beschikt over het diploma Intern begeleider of remedial teaching;
 • Je bent verantwoordelijk voor de leerlingenzorg vanuit het kwaliteitsbeleid op de school;
 • Je begeleid, coacht en ondersteunt de leerkrachten (en ouders) met hulpvragen over kinderen;
 • Je bent de spin in het web ten aanzien van passende oplossingen bij complexe onderwijsbehoeften;
 • Je bent een dan van ParnasSys en dat het leerlingvolgsysteem is voor jou gesneden koek;
 • Je loopt warm voor planmatigheid en een transparante organisatie;
 • Je hebt zin om deel te nemen aan een leren en gezellig team;
 • Je ziet kans opbrengstgericht te werken;
 • Je kunt actief anticiperen- samenwerken met partners in het samenwerkingsverband omtrent Passend Onderwijs;
 • De kwaliteit van het onderwijs staat met jou als een huis!

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie zo snel mogelijk naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor informatie of inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met: Louisa Reichardt (directeur), via de e- mail naar: l.reichardt@de-akkers.nl of via telefoon: 010-2907828 of 06-53496158. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je bellen of appen met Remy Mensingh (corporate recruiter) via: 06 – 51053983.

Nadere informatie en solliciteren:
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.