Vacature Docent Techniek in Hoorn

Onderwijs

Over Clusius College Hoorn mbo

Adres
Blauwe Berg 1a/3, 1625NT Hoorn Noord-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: "Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld". Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Vacature

Functietitel
Docent Techniek 
Plaatsingsdatum
8-7-2020
Sluitingsdatum
16-8-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4 - 0,6
Omschrijving
Op het Clusius College is groen de basis voor een kleurrijke toekomst. In ons vmbo- en mbo-onderwijs zetten we de leefomgeving, duurzaamheid en voedsel centraal. We werken met 775 collega’s vanuit acht – veelal – kleinschalige vestigingen in Noord-Holland aan het beste onderwijs voor onze 5.600 leerlingen en studenten. Betrokkenheid, kwaliteit en plezier zijn het fundament van onze organisatie. Je vindt deze waarden daarom overal terug: in de klas én in het contact en de samenwerking met onze omgeving. Het Clusius College biedt je een comfortabele werkplek met goede begeleiding en faciliteiten en professionele ruimte om je verder te ontwikkelen. Wij halen bij iedereen eruit wat erin zit. Doe je mee?
De vestiging Hoorn heeft met ingang van het nieuwe schooljaar een vacature voor een gemotiveerde en enthousiaste

Docent Techniek 0,4 – 0,6 fte

Werken bij Clusius College Hoorn

Met samenhangend en hoogwaardig onderwijs bieden wij een stevige basis voor onze leerlingen. In Hoorn kunnen leerlingen GroenSprint volgen. Daarmee haalt een leerling binnen zes jaar tijd zowel een vmbo diploma, als een mbo niveau 4 diploma. Door de persoonlijke en betrokken wijze van leren en werken in Hoorn voelen leerlingen en docenten zich thuis. Het schoolplein wordt gedeeld met onze mbo-opleidingen. Hierdoor kun je gebruik maken van onderwijsfaciliteiten zoals het ClusiusLab en de techniekhal om voor onze leerlingen net dat stukje verder te gaan.

Wat ga je doen?
Je verzorgt (toegepast) techniekonderwijs voor studenten van de opleiding Recreatie en Natuur op niveau 3 en 4 voor de beroeps opleidende leerweg. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en weet hoe jij de studenten coacht, zowel vaktechnisch als op persoonlijke ontwikkeling. Je verzorgt alle facetten van het onderwijs: de voorbereiding, ontwikkeling, toetsing en nazorg. Je weet hoe jij jouw studenten motiveert om zo het maximale eruit te halen en je zorgt voor een veilige leeromgeving.
We zoeken een enthousiaste en bevlogen docent die er plezier in heeft zijn of haar kennis en vaardigheden over te brengen op onze studenten, meewerkt aan onze teamdoelen en het team actief ondersteunt met zijn of haar vakkennis.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wat breng je mee?
  • Je hebt een relevante vooropleiding én bent bevoegd om in het mbo les te geven of je bent bereid tot het halen van een onderwijsbevoegdheid.
  • Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden.
  • Je hebt kennis van en ervaring met de sector en kan putten uit eigen praktijkvoorbeelden.
  • Je hebt ervaring met lesgeven in het mbo of aantoonbare affiniteit met de doelgroep.
  • Je bent bekend met verschillende didactische werkvormen, het gebruik van ICT-middelen en social media in de klas.
  • Je bent ondernemend en flexibel en je bent goed in staat om leerlingen te motiveren.
 
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar kwaliteit, betrokkenheid en plezier centraal staan en waar we samen met de leerlingen de basis leggen voor een kleurrijke groene toekomst. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler.  Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.
 
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB cao MBO
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. Al onze vestigingen zijn goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer.
 
De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.359,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Daarnaast biedt het Clusius College aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eigen laptop, een eindejaarsuitkering en een aanvullende ziektekostenregeling. Met ingang van het nieuwe schooljaar start het Clusius College als eerste onderwijsorganisatie in Nederland met het aanbieden van een OV Vrij reisfaciliteit de zogenoemde docenten ov-kaart. Daarmee reis je onbeperkt in het gehele ov: trein, bus, tram en metro. Deze is onder voorwaarden beschikbaar voor (nieuwe) medewerkers die op minimaal 15km enkele reisafstand wonen met een dienstverband van minimaal 0,7 fte. 
 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 16 augustus 2020 door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. Je wordt verzocht je sollicitatiebrief te richten aan Arno Raven, teamleider.
De gesprekken vinden plaats op woensdag 19 of donderdag 20 augustus.


Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arno Raven, a.raven@clusius.nl.
Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.
 
De werving- en selectieprocedures bij het Clusius College gaan vanwege de coronamaatregelen door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, teamleider, directeur, collega’s en een rondje kijken op de vestiging. Omdat geadviseerd wordt dit zo min mogelijk te doen en zoveel mogelijk het principe van ‘sociale afstand’ toe te passen, werken wij aan alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek neemt de contactpersoon van de desbetreffende vestiging rechtstreeks contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen. Bedankt voor je begrip in deze uitzonderlijke situatie.
 
Het Clusius College werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.