Vacature Leerkracht groep 8, OBS De Wilgenstam, Rotterdam (1,0 wtf) in Rotterdam

Onderwijs

Over Wilgenstam 

Naam school
Adres
Willem Hedaweg 3, 3043AZ Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 8, OBS De Wilgenstam, Rotterdam (1,0 wtf) 
Plaatsingsdatum
1-7-2020
Sluitingsdatum
7-9-2020
FTE
1,0
Omschrijving
Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. Wij verzorgen op ruim 75 scholen (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. OBS De Wilgenstam, is één van die Boor-scholen.

OBS De Wilgenstam
De school is gehuisvest in een prachtig co2-neutraal gebouw met een groen speelplein op de Meidoornsingel in de wijk Schiebroek. Een echte openbare wijkschool met zo’n 300 leerlingen en 30 teamleden. Onze schoolvisie luidt: “school is meer dan lezen, schrijven en rekenen” en daarom richten we ons ook op kunst en cultuur, wetenschap en techniek, Engels en sport. In de groepen wordt al intensief gewerkt aan ict-vaardigheden en is het stimuleren en aanleren van positief sociaal gedrag de basis voor het leren op school. “Niet apart maar samen” is onze bewuste keuze! Meer info vind je op: https://www.wilgenstam.nl

Wat heeft OBS De Wilgenstam jou te bieden?
 • Je komt in een divers team dat met elkaar wil leren om het onderwijs te verbeteren.
 • Leerlingen in groep 8 en een school waar leerlingen welkom zijn, ongeacht maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond.
 • Een school waar het kennismaken met en het respecteren van andere culturen en denkbeelden als een wezenlijk deel van de opvoeding worden beschouwd.
 • Een school waar ‘niet apart maar samen’ een bewuste keuze is.
 • Een school waar extra aandacht is voor kunst, cultuur, techniek, Engels en sport.
 • 40 uur per week en een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • CAO-PO salarisschaal 10 en een eindejaarsuitkering.
Wat neem je mee?
 • Wij zijn op zoek naar een enthousiaste leerkracht die voor 1,0 wtf of in duo in de bovenbouw of in de middenbouw onderdeel van dit gezellige en bevlogen team wil worden.
 • Samen werken aan het beste onderwijs voor de leerlingen is iets waar jij energie van krijgt.
 • Je bent in het bezit van een PABO diploma.
 • Je bent flexibel en innovatief: We zoeken iemand die mee wil denken en doen in onze zoektocht naar nog beter onderwijs.
 • Je bent in staat anderen te motiveren en inspireren.
 • Je hebt een open houding en goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken.
 • Je bent stressbestendig en beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Hoe verder?
Ben jij onze nieuwe leerkracht? Enthousiast geworden? Solliciteer dan z.s.m. en stuur jouw motivatiebrief en CV naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Jos van Adrichem (waarnemend directeur) via 06 - 8366 5669 en voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Remy Mensingh (corporate recruiter) via 06 - 5105 3983.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Nadere informatie en solliciteren:

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.