Vacature Docent techniek in Rotterdam

Onderwijs

Over Olympia College

Naam school
Adres
Olympiaweg 395, 3078HT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
Doel van Olympia College is het maximale uit leerlingen halen. Leerlingen komen naar onze school als het leren niet volgens de standaardpaden verloopt. Vaak is het door problemen in het heden of verleden noodzakelijk dat de leerlingen extra aandacht krijgen. Die aandacht is afhankelijk van hun mogelijkheden. Wij bereiden leerlingen voor op een succesvolle afronding van het VMBO, op het succesvolle behalen van een MBO-diploma of op (al dan niet gesubsidieerde) arbeid. Het onderwijs vindt plaats in een kleinschalige setting. Kernbegrippen zijn zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en zelfstandig werken. Door individuele leertrajecten halen wij het optimale talent uit de leerling.

De brugperiode:
In het brugjaar ligt de nadruk op een veilige overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Een kleine klas, een eigen mentor die de meeste lessen verzorgt en een ‘eigen’ gedeelte van de school zorgen voor een veilig klimaat. Tijdens dit jaar stellen we een traject samen dat past bij de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerling. Door de opzet van het onderwijs en het goede pedagogisch klimaat op het Olympia College krijgt iedere leerling onderwijs op maat.

Bijzonderheden:
Wij vinden sociale vaardigheden erg belangrijk. Hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Wij zorgen ervoor dat de begeleiding van uw kind aansluit bij zijn of haar individuele doelen. Daarnaast bieden wij onderwijs in kleine klassen met extra aandacht, gespecialiseerd personeel en een prettig pedagogisch klimaat.

• Modulair en op de praktijk gericht onderwijsaanbod
• Veilig klimaat
• Kleine klassen
• Intensieve, individuele begeleiding

Vacature

Functietitel
Docent techniek 
Plaatsingsdatum
30-6-2020
Sluitingsdatum
24-8-2020
FTE
06 - 0,8 fte
Omschrijving
Gezocht: een enthousiaste docent techniek

Onze school
Het Olympia College is een openbare school voor Praktijkonderwijs, VMBO-LWOO, Entree en ISK. Dat wil zeggen dat jongeren van 12 tot en met 18 jaar, die ondersteuning nodig hebben bij het leren, op onze school een opleiding volgen. De school bereidt leerlingen voor om zo zelfstandig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Elke leerling heeft talent of aanleg en wil dat laten zien. De school wil leerlingen helpen hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Het Olympia College maakt deel uit van de Scholengroep Nieuw Zuid en valt onder Stichting BOOR.

Wat zoeken wij?
Het Olympia College zoekt een enthousiaste en ondernemende docent techniek, die breed inzetbaar is en affiniteit heeft met onze doelgroep.

Voor de volledige advertentie op Meesterbaan klik op de knop solliciteren.

Nadere informatie en solliciteren:
Je kunt t a/m 24 augustus 2020 je sollicitatiebrief met CV richten aan de heer M. Nikkels, directeur a.i. Olympia College via mevrouw E. van Dijk, managementassistente via e-mailadres e.vandijk@nieuw-zuid.nl
 
Als je voor 17 juli reageert, nemen wij uiterlijk 21 juli nog contact met je op.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.