Vacature Roostermaker in Rotterdam

Onderwijs

Over Het Praktijkcollege Charlois

Adres
Talingstraat 170, 3082MH Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Wesdorp
Niveau
pro
Omschrijving
Jouw stap naar de echte wereld op een hippe en moderne school
 
Ons onderwijs is praktijkgericht, dat betekent dat er naast de theorielessen er ook veel praktijklessen worden gegeven. Om goed te kunnen oefenen in de echte praktijk, wordt er veel stage gelopen. Door het aanbieden van individuele onderwijsprogramma’s op school en op stage, kunnen leerlingen bij ons op school optimaal presteren. Elke leerling leert te ontdekken waar hij of zij goed in is. De leerling leert trots te zijn op zichzelf en kan laten zien wat hij of zij allemaal kan.

Elke leerling heeft zijn of haar eigen mentor. Met deze mentor is veel contact. In de onderbouw krijgt de leerling veel les van de mentor zodat zij elkaar veel zien en spreken. Om leerlingen op school goed te kunnen begeleiden, is het contact met ouders van groot belang. Er wordt dan ook regelmatig door de school contact opgenomen met ouders. Niet alleen als er problemen zijn, maar ook als het goed gaat. Er is een aaneengesloten lesrooster, leerlingen hebben geen tussenuren.

Soms heeft een leerling extra individuele begeleiding nodig. Daar is op school veel tijd en aandacht voor. Wij hechten er veel waarde aan dat er een veilig klimaat heerst op school en dat leerlingen en personeel op een prettige en respectvolle manier met elkaar omgaan. Daar letten we samen goed op. Binnen het onderwijs staat de toeleiding naar arbeid centraal en het hele aanbod is hierop gericht. Daarnaast wordt voor een klein deel van de leerlingen MBO-entreeonderwijs aangeboden. Wij zijn er trots op als leerlingen onze school verlaten met een baan of als ze doorstromen naar een vervolgopleiding.

De school kenmerkt zich door een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de medewerkers voor hun handelen. Tevens is twee jaar geleden het vrijetaakmodel ingevoerd waarbij de docenten samen bepalen hoe de taken verdeeld worden en daarmee optimaal uitgevoerd. Deze stap past in de visie van de school wat betreft eigenaarschap en ontwikkeling van de medewerkers maar ook van de leerlingen. De school is prachtig gerenoveerd en is zeer transparant. Er zijn drie leerpleinen en een centrale aula met veel glas. Het gebouw heeft een chique uitstraling en is prikkelarm ingericht. De leerlingen kunnen net als de medewerkers trots zijn op hun leer/werkomgeving.
 

Vacature

Functietitel
Roostermaker 
Plaatsingsdatum
25-6-2020
Sluitingsdatum
18-7-2020
Met ingang van
1-8-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,5
Omschrijving

Als roostermaker werk je op HPC Charlois grotendeel vanuit huis. Dagelijks verwerk je informatie die binnenkomt via mail en app tot een kloppend dagrooster voor de nieuwe lesdag. Het dagrooster wordt door de roostermaker rond 7:45 uur bekend gemaakt aan leerlingen en het team via de mail, de website en Magister. Voor die tijd, tussen 7:00-7:45 uur ben je beschikbaar om het dagrooster in elkaar te zetten op basis van wijzigingen die ook die ochtend nog kunnen binnenkomen ivm ziekmeldingen. Kennis van Untis en Magister is nodig om dit goed te kunnen doen. 
De roostermaker onderhoudt zelf contacten met de collega's om afstemming te bereiken over hun inzet bij wijzigingen.

HPC Charlois is een kleine school. Dagelijks zijn er niet meer dan 8 klassen aanwezig op school die leskrijgen van ongeveer 15 collega's. Zowel in de onderbouw als in de bovenbouw wordt er gewerkt met clusters. 
In de periode van april-juni behoort ook de ontwikkeling van een nieuw jaarrooster tot de werkzaamheden. Het oude rooster is hierbij het uitgangspunt. Vooral op dit moment in het jaar is er veel contact met het management om zaken af te stemmen. 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Kennis van Untis en Magister

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
7
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.