Vacature Docent ICT in Den Helder

Onderwijs

Over ROC Kop van Noord-Holland

Adres
Sperwerstraat 4, 1781XC Den Helder Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. M. Franssen
Omschrijving
Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met meer dan 450 medewerkers verzorgen wij ieder jaar onderwijs voor zo’n 5.000 studenten en cursisten. Dat doen we vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen. Stuk voor stuk centraal gelegen en goed bereikbaar. Zo zijn we altijd dichtbij.

Samenwerking in plaats van concurrentie
Het ROC Kop van Noord-Holland is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen verschillende onderwijsinstellingen op het gebied van beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en vormingswerk in Den Helder, Schagen, Middenmeer en Den Burg. Aanleiding voor deze fusie was de realiteit van een versnipperd onderwijsaanbod in relatie tot het in die jaren door de overheid gevoerde bezuinigingsbeleid op het gebied van onderwijs. De onderwijsinfrastructuur in Noord-Holland dreigde aangetast te worden, iets wat alleen kon worden tegengegaan door bundeling van krachten. De vorming van één regionaal opleidingscentrum was het antwoord op deze ontwikkelingen. Op deze manier bleven zoveel mogelijk opleidingstrajecten voor de regio behouden. Samenwerking in plaats van concurrentie is een goede zet gebleken en dat geldt tot op de dag van vandaag.

Vacature

Functietitel
Docent ICT 
Plaatsingsdatum
24-6-2020
Sluitingsdatum
7-8-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,5 fte
Omschrijving
Werken bij het ROC Kop van Noord-Holland: gewoon een goede school

Wie kiest voor het ROC Kop van Noord-Holland kiest voor (werken op) een school voor middelbaar beroepsonderwijs, vavo en (volwassenen)educatie. Daarnaast verzorgen we beroepsonderwijs (maatwerktrajecten) in opdracht van bedrijven en instellingen. Bij het ROC Kop van Noord-Holland is veel aandacht voor de individuele student. Persoonlijke begeleiding staat bij ons voorop; we helpen studenten hun eigen talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep of een eventuele vervolgopleiding.

Voor de afdeling ICT (locatie Schagen) zijn wij per direct op zoek naar een:

Docent IT (Operations) (0,5 Fte)

Het betreft een tijdelijke aanstelling in het kader van ziektevervanging. Er zijn bij goed functioneren mogelijkheden om de aanstelling te verlengen en in omvang uit te breiden.

Wat je gaat doen
Je verzorgt het onderwijs en draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling en vernieuwing van het middelbaar beroepsonderwijs. Je levert een bijdrage aan de activiteiten van zowel de afdeling als de instelling en je draagt zorg voor studie- en beroepskeuzevoorlichting. De taken die primair in deze functie zijn opgenomen zijn: het geven van project gestuurd onderwijs, het afnemen en beoordelen van examens, het bieden van begeleiding tijdens de studieprocessen van onze studenten (coaching), het analyseren en ontwikkelen van onze IT-opleidingen/vakinhoudelijke studierouters en het proactief meedenken over ontwikkeling en verbetering van ons onderwijs systeem.

Wie zijn wij?
Onze docenten hebben een hbo werk- en denkniveau en beschikken over ruime praktijkkennis op hun vakgebied en bezitten de vaardigheid deze toe te passen in het onderwijs. Onze afdeling kent het “Life-Long-Learning” principe waarbij ook het bedrijfsleven een grote rol speelt.
We bieden de volgende opleidingen aan:
Software Development (Niveau 4)
Expert IT Systems and Devices (Niveau 4)
Allround Medewerker IT Systems and Devices (Niveau 3)
Medewerker ICT Support (Niveau 2)

Tools zoals Visual Studio, Visio, Topdesk en Cisco-Packet-tracer maken deel uit van onze dagelijkse taken en wij maken gebruik van bekende omgevingen zoals Microsoft Azure.
Wij zijn altijd zoekend naar nieuwe technologieën of methodieken die het onderwijs beter maken. Bij het geven van lessen maken wij gebruik van verschillende didactische methoden en technieken, waarbij de student centraal staat. Onze studenten hebben behoefte aan goede begeleiding, daarin heeft ons docententeam een belangrijke taak.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wie ben jij?
Je hebt hbo werk- en denkniveau, je bent een docent/trainer met lesbevoegdheid (of bent bereid om deze binnen 2 jaar te behalen) en hebt ervaring in het geven van training (bij voorkeur aan onze doelgroep). Je beschikt over voldoende ervaring in het vak van IT-consultancy en bent bekend met Microsoft Server en Client omgevingen, daarnaast heb je affiniteit met Linux en Netwerkoplossingen. Bij voorkeur heb je gewerkt met Cloudomgevingen (zoals Azure of AWS). Je beheerst idealiter methodes voor projectmanagement (ITIL, SCRUM, Prince2 of Kanban) en je bent op de hoogte van Servicedesk oplossingen. Kennis van Scripting talen, is een handige aanvulling. Het heeft onze voorkeur dat je gecertificeerd bent met minstens een MCSA certificering op server/cloud gebied. Daarnaast vind je het leuk om met onze doelgroep om te gaan, je bent communicatief vaardig en hebt een begeleidende mindset.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Wij bieden een leuke, uitdagende functie in een klein team van professionals. De functie is ingedeeld in schaal LB, conform de vigerende cao mbo. Naast een riante vakantieregeling bieden wij conform cao ook een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand.

Professioneel, betrouwbaar, persoonlijk, respectvol
Met ruim 400 medewerkers verzorgen we onderwijs voor zo’n 5.000 studenten en cursisten. Onze kernwaarden zijn professioneel, betrouwbaar, persoonlijk en respectvol. Vaste teams werken samen vanuit een van onze vier onderwijslocaties in Schagen of Den Helder, waar iedere onderwijsafdeling zijn eigen plek heeft. Collega’s van ondersteunende afdelingen werken meestal vanuit het Centraal Bureau in Den Helder. Al onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  Werken bij het ROC Kop van Noord-Holland betekent filevrij naar je werk.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Koopmans, opleidingsmanager afdeling ICT, telefoon 06-35118657. 
Wegens de zomervakantie zijn wij van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus niet bereikbaar.

Gaan voor deze baan!
Solliciteren is mogelijk tot en met 7 augustus 2020 uitsluitend via deze link.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op 18 augustus 2020.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.