Vacature Docent lichamelijke opvoeding (LO) - Het Olivijncollege - Het Driespan in Et...

Onderwijs

Over Stichting Koraal Groep inz. Het Driespan

Adres
Hof van den Houte 61, 4873AZ Etten Leur
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Annemiek Custers
Omschrijving
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.
 

Vacature

Functietitel
Docent lichamelijke opvoeding (LO) - Het Olivijncollege - Het Driespan 
Plaatsingsdatum
15-6-2020
Sluitingsdatum
14-8-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 FTE
Omschrijving
Het Driespan is voor Het Olivijncollege te Ossendrecht op zoek naar een docent LO voor 0,4 fte, reguliere aanstelling met uitzicht op vast.

Over de functie
Docent lichamelijke opvoeding, 0,4 fte in te delen op woensdag en vrijdag. Het betreft een reguliere aanstelling met ingang van 16 augustus as. (eerder is bespreekbaar).

Als leraar binnen het VSO ben je niet alleen bezig met het aanleren van vaardigheden en het overbrengen van kennis, maar help je de leerling ook met het leren omgaan met een beperking zodat ze hun weg weten te vinden in de maatschappij. Je bent in staat om de leerlingen in jouw les zonder woorden te begrijpen en biedt ze de ondersteuning die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen op zowel motorisch als sociaal-emotioneel vlak. Je schakelt snel, bent flexibel en beschikt over incasseringsvermogen. Je weet een veilige omgeving te creëren waarbinnen zelfstandigheid en zelfredzaamheid gestimuleerd worden.

Over Het Driespan
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze website www.koraal.nl.

Over Het Olivijncollege
Het Olivijncollege maakt onderdeel uit van Het Driespan en is een cluster 4 school die onderwijs en begeleiding op maat biedt. De leerlingen die tijdelijk bij Via Almata zijn geplaatst zijn tussen 12 en 18 jaar en hebben een licht verstandelijke beperking. Ze hebben vaak veel ondersteuning nodig in het reguleren van hun gedrag en/of in de sociaal-emotionele ontwikkeling. We ondersteunen de leerlingen bij hun zoektocht naar een passende plek daarna waarbij we uitgaan van wat zij kunnen, willen en waar ze goed in zijn. Dat doen wij niet alleen. We gaan in gesprek met ouders/verzorgers, Via Almata en andere zorgpartners die hierbij betrokken zijn. Het doel van de gezamenlijke inspanningen is het verminderen van probleemgedrag en het bieden van een reëel toekomstperspectief. Op Het Olivijncollege ondersteunen we de jongeren om met betrokkenheid en veiligheid nieuwe kansen te zien en met zelfvertrouwen de nieuwe kansen aan te pakken. Ons motto is 'Samen op zoek naar jouw talent!'

Wat bieden wij
 • Je krijgt een aanstelling conform CAO Primair Onderwijs;
 • De functie van docent wordt ingeschaald in schaal L11 conform CAO Primair Onderwijs;
 • Na je start en gedurende je loopbaan bij Het Driespan wordt er ruimte en begeleiding geboden voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering;
 • Een enthousiast team met betrokken collega's.
Wat vragen wij van jou
 • Je bent bevoegd leraar LO en in het bezit van een PABO diploma;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent geduldig, creatief en weet flexibel in te spelen op onverwachte situaties;
 • Je laat de leerlingen kennismaken met verschillende vormen van bewegen en sporten;
 • Je vergroot het plezier in bewegen bij de leerlingen;
 • Je weet de motorische ontwikkeling te stimuleren.
Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Eva Landa, schoolleider Het Olivijncollege, via het telefoonnummer 0164-271140. Wil je meer lezen over Het Olivijncollege, bezoek dan onze website www.koraal.nl.

Solliciteren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan ontvangen we graag zo spoedig mogelijk je motivatie en CV.
Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Pabo
Minimaal aantal jaren werkervaring
1
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.