Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Over Melanchthon Schiebroek

Adres
Van Bijnkershoekweg 97 , 3052PB Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Martine van Beek
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
12-6-2020
Sluitingsdatum
12-7-2020
Met ingang van
01-08-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.5
Omschrijving
Ben jij docent Nederlans en ben je per 01-08-2020 beschikbaar? Dan zijn wij bij Melanchthon Schiebroek op zoek naar jou! In deze functie bieden wij je de diversiteit om zowel aan de onderbouw als de bovenbouw les te geven.

Melanchthon Schiebroek (havo, vwo, atheneum en gymnasium) is gevestigd in een prachtig schoolgebouw. Onze school bouwt volop aan haar onderwijs en haar toekomst. Een continue proces dat met de nieuwbouw van ons brugklasgebouw (2008) en de recente renovatie opnieuw een impuls geeft aan het onderwijsvernieuwingsproces. Met onze accenten op Sport en Kunst, voor een goede fysieke en mentale balans, dagen we leerlingen uit het beste uit zichzelf en anderen te halen om een grote of kleinere rol van betekenis te spelen binnen Rotterdam en daarbuiten.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestatie. Op Melanchthon Schiebroek staat het geluk van onze leerlingen hoog in het vaandel. De zeven gedragsgewoonten (Steven Covey) zijn onze leidraad bij de begeleiding van leerlingen, zowel binnen als buiten de lessen. Een van onze belangrijkste opdrachten is om onze leerlingen zich bewust te laten worden wie ze zijn en wat ze voor anderen kunnen betekenen. Er is aandacht voor de intellectuele én persoonlijke ontwikkeling. Leren, laten zien wat je kunt, keuzevrijheid en groeien naar zelfstandigheid. We zijn een school waar we elkaar kennen en waar je zeker weet dat je op elkaar kunt rekenen.
 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
De kandidaat die wij zoeken heeft:
  • Een eerste graads bevoegdheid, dit is een harde eis;
  • Een passie voor het vak Nederlands en kan dit goed overbrengen op de leerlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Wanneer je bij ons aan de slag gaat kun je rekenen op het volgende:
  • Goede arbeidsvoorwaarden;
  • Een eindejaarsuitkering;
  • De kans om je verder te ontwikkelen;
  • Een plekje in ons professionele maar ook gezellige team.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.