Vacature De Meridiaan - Leerkracht groep 8 in Rotterdam

Onderwijs

Over De Meridiaan 

Naam school
Adres
Valenciadreef 6-8, 3067WL Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vacature

Functietitel
De Meridiaan - Leerkracht groep 8 
Plaatsingsdatum
11-6-2020
Sluitingsdatum
26-7-2020
FTE
0,4 fte
Omschrijving
School in de wijk Oosterflank
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Obs De Meridiaan.
Onze kleinschalige buurtschool, gevuld met kleine groepen, is gelegen in de wijk Oosterflank, een gemêleerde, multi culturele wijk in Rotterdam.

Ons verhaal, jouw visie als leerkracht

‘Op De Meridiaan durf je ervoor te gaan’, dat is ons motto. Obs De Meridiaan is een school in ontwikkeling. Er wordt met een gemotiveerd team gewerkt aan het versterken van het onderwijs. Dat doen we vanuit onze kernwaarden ‘vertrouwen, lef, plezier en samen’.
We zijn op zoek naar een positieve, pro-actief ingestelde collega, die het als een uitdaging ziet om samen met zijn/ haar duopartner deze groep 8 zo goed mogelijk te laten uitstromen naar het voortgezet onderwijs. Iemand die staat voor kwaliteit en die hart heeft voor kinderen die soms nét wat extra’s nodig hebben.

Wat kan je van Obs De Meridiaan verwachten?

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijs-vormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO, dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:
  • Een relatief klein, gezellig team met de neuzen dezelfde kant uit;
  • Een enthousiaste directie, die staat voor haar mensen;
  • Een duidelijke, bijzondere schoolkoers waar we graag meer over willen vertellen.
  • Veel samen leren en ontdekken!

Wat we van jou verwachten
  • 2 dagen inzetbaar voor groep 8
  • Een positieve instelling;
  • Kennis van en liefst ervaring met het EDI model;
  • Een behaald Pabo-diploma .
Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze Recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school.

Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst. Reageren of vragen? Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl.


Nadere informatie en solliciteren:

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.