Vacature Enthousiaste docent Nask (natuur en/of scheikunde) in Amsterdam

Onderwijs

Over IVKO

Naam school
Adres
Rustenburgerstraat 15, 1074EP Amsterdam Noord-Holland
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kim Wannet
Niveau
mavo, havo
Omschrijving

Het IVKO is een bijzondere kunstvak- en montessorischool. De school is uniek in Nederland: er is geen andere school die zo’n divers aanbod aan kunstonderwijs heeft. Tegelijkertijd haalt de leerling op het IVKO een regulier mavo- (vmbo-t) of havodiploma.
 
Het IVKO is een kleinschalige, veilige school. In schooljaar 2019/2020 telt de school zo'n 500 leerlingen. De school zorgt voor
een veilig pedagogisch klimaat waarin docenten en leerlingen gelijkwaardig met elkaar omgaan, elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de ruimte om te leren verantwoordelijkheid te dragen.
 
De principiële keuze voor kunstonderwijs houdt ook in dat het IVKO het reguliere programma in beduidend minder tijd aanbiedt. Dat maakt het IVKO een bijzondere en uitdagende school voor zowel de leerling, de docent en ondersteuner.

Het IVKO is een opleidingsschool (NOA) en is lid van de Vereniging Cultuur Profielscholen. Het IVKO maakt deel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA), een scholengroep met vier scholen en zes locaties. Samen tellen deze scholen zo’n 4.000 leerlingen. Binnen de MSA-scholen zijn het onderwijs en de organisatie gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen, vrijheid in gebondenheid en de school als leef - en leergemeenschap.’

 
Bijzonderheden
Wij verwachten van iedereen die bij het IVKO werkt affiniteit met kunst (en/of kunstonderwijs). Daarnaast verwachten wij van docenten enige kennis van en/of ervaring met het montessori-onderwijs en de wil om bij te dragen in onderwijsvernieuwing.

Vacature

Functietitel
Enthousiaste docent Nask (natuur en/of scheikunde) 
Plaatsingsdatum
23-5-2020
Sluitingsdatum
7-6-2020
Met ingang van
01-08-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,34-0,4
Aantal uren
10 tot 14
Omschrijving
Gezocht: een creatieve tweedegraads docent natuur en/of scheikunde die er plezier in heeft kunstzinnige leerlingen te interesseren voor exacte vakken.

Je geeft les aan drie havo 3 klassen en twee mavo 3 klassen. In 3 havo is dit afwisselend natuurkunde en scheikunde gedurende 3 lesuren van 40 minuten per week. Op de mavo geef je het vak Nask tijdens een blokuur van 80 minuten.  

Het is tevens mogelijk om enkele uren keuzewerktijd te begeleiden.  

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Je hebt er plezier in leerlingen die kunstzinnig gemotiveerd zijn te interesseren voor de exacte vakken.Je hebt er ook lol in leerlingen te begeleiden die moeite hebben met rekenen, of denken dat ze dat hebben. Je hebt een 'growth mindset' en werkt vanuit dit paradigma. Je kunt goed differentieren en kunt de stof op meerdere manieren  uitleggen. Je werkt leerlinggericht en bent pedagogisch sterk. 

Je hebt een tweedegraads opleiding (bijna) afgerond. Je bent bekend met de methode Nova maar bent ook niet bang om hiervan af te wijken als dat tot meer leerrendement leidt. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC of LD (afh van ervaring)
Arbeidsvoorwaarden
Uitstekende mogelijkheden tot professionalisering, een warm team dat op gelijkwaardige voet met elkaar omgaat en begeleiding door ervaren collega's.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na brievenselectie volgt een gesprekkenronde. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.