Vacature medewerker ICT Servicedesk in Rotterdam

Onderwijs

Over Stichting BOOR

Naam school
Adres
Postbus 23058, 3001KB Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
In totaal heeft BOOR 85 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Vacature

Functietitel
medewerker ICT Servicedesk 
Plaatsingsdatum
22-5-2020
Sluitingsdatum
4-6-2020
FTE
1,0 fte
Omschrijving
Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 75 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.500 medewerkers.

BOOR Services
BOOR Services is het servicebureau binnen BOOR met een hoogwaardig dienstenaanbod voor het BOOR-bestuur en de scholen vallend onder de koepel van BOOR. Daarnaast heeft het servicebureau een regisserende en sturende verantwoordelijkheid. Niet het uitvoeren van vooraf overeengekomen taken staat centraal, wel het werken aan de realisatie van vooraf overeengekomen opbrengsten. Binnen BOOR Services zijn diverse expertisegebieden ondergebracht, waaronder algemeen en bestuurlijk beleid, centrale inkoop, communicatie, ICT, finance, huisvesting & facilitair, HRM, juridische zaken en kwaliteit, kennis en onderzoek.

Stichting BOOR is per direct op zoek naar een:

Medewerker ICT servicedesk

Werkzaamheden

ls medewerker ICT voer je, op het servicekantoor van Stichting BOOR, de eerstelijns helpdeskwerkzaamheden uit, inclusief het registreren van verzoeken en de afhandeling ervan. Je verwerkt de uitgifte en inname van hardware. Je bent de spin in het web voor het werken met de ICT dienstverleners, deze stuur je derhalve ook aan. Je bent zorgvuldig in het bijwerken van het incidentmanagementsysteem.

Wat we o.a. van je verwachten

 • Als er meer dezelfde vragen of problemen zijn, signaleer je dat er iets fundamenteels moet veranderen, hier doe je ook voorstellen voor (bijvoorbeeld een technische oplossing of betere afspraken met leveranciers).
 • Je kunt verbeteringen doorvoeren in de werkprocessen op de servicedesk en neemt hierin je collega’s goed mee.
 • Je hebt diepgaande kennis van bijvoorbeeld Intune en/of o365, bij voorkeur aantoonbaar met certificaten.

Wij zoeken
Je bent een enthousiaste en stressbestendige medior tot senior Medewerker ICT servicedesk. Je bent geduldig en bent pas tevreden wanneer een medewerker van het servicekantoor of leerkracht van een school weer aan het werk kan. Je bent proactief en kan goed op afstand werken.

Bij Stichting BOOR werken we met name met Microsoft producten, dus het is van belang dat je hier kennis van hebt. Het is belangrijk dat je beschikt over een klant- en servicegerichte houding. Het volgen van ICT procedures is voor jou vanzelfsprekend. Je werkt zelfstandig, denkt mee, brengt ideeën in, bent leergierig en nieuwsgierig. Je werkt in een klein team met een manager servicedesk, een collega-servicedeskmedewerker en drie stagiaires.

Functie-eisen
 • Je hebt een klantgerichte en servicegerichte houding.
 • Je bent flexibel qua werktijden (tussen 7 en 19 uur)
 • Je hebt tenminste een afgeronde opleiding MBO Netwerkbeheer/ICT beheer niveau 4
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de technische aspecten van het vak.
 • Je hebt aantoonbare kennis van ITIL
 • Je hebt ervaring met issuemanagementsystemen, bij voorkeur Autotask
 • Je hebt thuis een werkplek en een goede internetverbinding om support op afstand te geven
 • Je hebt zelf mogelijkheid tot vervoer naar een school van BOOR om incidenteel support te leveren
Wat bieden wij?
Deze functie is ingeschaald in de loonschaal 7/8 van de cao VO. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt BOOR ontwikkelmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Andre Hoogendoorn (manager servicedesk) op 06-83602224. Solliciteren kan uitsluitend digitaal tot 3 juni 2020.
Je kunt je sollicitatie sturen naar: sollicitatie@stichtingboor.nl.

Procedure
De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Een geschikte interne collega heeft voorrang. Bij ontvangst van je sollicitatie ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Esmé van Leijden neemt je sollicitatie in behandeling en is gedurende de procedure je aanspreekpunt (Esme van Leijden 06-22817758). Bij een gunstige beoordeling van je sollicitatie nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Deze gesprekken worden gehouden in week 24/25. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je meer informatie over het vervolg van de procedure.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Nadere informatie en solliciteren:
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.