Vacature Psycholoog/Orthopedagoog in Rotterdam

Onderwijs

Over Eenheid Zorg

Naam school
Adres
Slaak 45, 3061CR Rotterdam Zuid-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Nadine de Boer
Omschrijving
De stichting LMC Voortgezet Onderwijs voert het bevoegd gezag over 24 scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken. In kleinschalige en veilige leeromgevingen bieden we onderwijs dat aansluit op het ontwikkelingsniveau van de leerlingen, varierend van gymnasium tot praktijkonderwijs. Zorgzaamheid en schoolklimaat zijn daarbij even belangrijk als leerprestaties. De individuele capaciteiten van de leerlingen en hun veelzijdigheid staan centraal. LMC wil deze talenten verhelderen en verzilveren. LMC streeft naar het allerhoogste leerrendement dat bereikbaar is voor de individuele leerling, onder het motto: er uit halen wat er in zit. Bij LMC werken ca. 1.000 medewerkers die lessen verzorgen en ondersteuning bieden aan 8.000 leerlingen. LMC Rotterdam is daarmee een van de grotere onderwijswerkgevers in de regio.
Bijzonderheden
Eenheid Zorg is een Onderwijs Opvang Voorziening en Expertise Centrum voor het VO

Vacature

Functietitel
Psycholoog/Orthopedagoog 
Plaatsingsdatum
20-5-2020
Sluitingsdatum
8-6-2020
Met ingang van
01-09-2020
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Het aantal geweldsincidenten in en rond Rotterdamse scholen is de laatste tijd toegenomen. Om de veiligheid op de Rotterdamse scholen te verbeteren werken Koers VO en de drie grote schoolbesturen in Rotterdam samen in het project “de krachten bundelend naar kwaliteit en veiligheid’. Met dit project willen we inzicht krijgen in succesvolle interventies gericht op veiligheidsbeleving en het omgaan met incidenten. Het doel is te komen tot een specialistische aanpak voor de scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam. Het orthopedagogisch didactische centrum (OPDC) is hierbij onze proeftuin om de nodige expertise op te bouwen rondom het terrein van sociale veiligheid.

Wat ga je doen?
 • Het in kaart brengen van de huidige richtlijnen en methoden m.b.t. veiligheid in en om de Rotterdamse vo-scholen;
 • Het in kaart brengen van mogelijke alternatieve of aanvullende evidence-based richtlijnen en methoden m.b.t. veiligheid in en om de Rotterdamse vo-scholen;
 • Het opzetten en uitvoeren van een casestudy om de onderzochte richtlijnen en methoden te toetsen en te optimaliseren binnen de praktijk van het OPDC;
 • Het ontwikkelen en op termijn uitrollen van een aanbod op basis van succesvolle interventies in het omgaan met grensoverschrijdend gedrag, welke gebruikt kan worden door alle Rotterdamse vo-scholen.
 
Je werkt hierbij samen met de projectleider en de adviesraad, bestaande uit een vertegenwoordiger vanuit de Rotterdamse schoolbesturen, Koers VO, de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding WO psychologie en/of orthopedagogiek aangevuld met een relevante master binnen de forensische psychologie;
 • Je beschikt over ruime ervaring in het werken met jongeren met forensische en/of (ernstige)gedragsproblematiek;
 • Je hebt een sterke affiniteit met de doelgroep en de doelstelling van het project;
 • Je beschikt over een enthousiaste en stevige persoonlijkheid waarbij je in staat bent om mensen te inspireren en indien nodig te overtuigen;
 • Je bent analytisch sterk en je bent creatief in de zoektocht naar de meest passende interventies en behandelvormen voor het onderwijs;
 • Je hebt affiniteit met project- en beleidsmatig werken en je bent in staat om in korte tijd de grote lijnen van het project uit te zetten en dit helder te beschrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11
Arbeidsvoorwaarden
De regie over het project ligt bij het Expertisecentrum Eenheid Zorg. Het Expertisecentrum (EC) is onderdeel van LMC-VO en biedt psychodiagnostisch onderzoek en begeleiding van jongeren en heeft een ondersteunende en adviserende rol naar de scholen van het eigen bestuur en de scholen daarbuiten. Het Expertisecentrum is een inspirerende werkplek met gemotiveerde collega’s waarbij kwaliteit van zorg en zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan.

Wij bieden:
 • inschaling in schaal 11 CAO vo (max. €5012,- bij 1,0)
 • de vakantieregeling loopt gelijk aan de schoolvakanties voorgezet onderwijs;
 • een levensfase gebonden keuzebudget;
 • een persoonsgebonden budget voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • 0,8/1 FTE (32-40 uur), op basis van een projectaanstelling van minimaal een jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden. De standplaats is het Expertisecentrum Eenheid Zorg.

Wil je meer weten over het team en/of het project, e-mail of bel dan met Nadine de Boer, teamleider van het Expertisecentrum, tel. 06-29526350. Je reactie en CV kun je e-mailen naar ndboer@lmc-vo.nl De vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je meer weten over het team en/of het project, e-mail of bel dan met Nadine de Boer, teamleider van het Expertisecentrum, tel. 06-29526350. Je reactie en CV kun je e-mailen naar ndboer@lmc-vo.nl De vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden.
 
Kijk op www.eenheidzorg.nl/expertisecentrum voor meer informatie over het Expertisecentrum. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.