Vacature AVO docent + Mentoraat Onderbouw in Rotterdam

Onderwijs

Over Het Praktijkcollege Zuidwijk

Adres
Huismanstraat 30, 3082HK Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. A. van Loon
Niveau
pro
Omschrijving
Wij weten dat je het kan!
Het PraktijkCollege Zuidwijk is één van de drie praktijkscholen van LMC. Wij zijn een kleine en veilige school met ongeveer 180 leerlingen. Op dit moment zijn wij gehuisvest in de Rotterdamse wijk Charlois. In de herfstvakantie 2020 gaan wij verhuizen naar een prachtig nieuw schoolgebouw in de wijk Zuidwijk. 

Het onderwijsconcept van HPC Zuidwijk gaat uit van fase onderwijs, keuze-uren en een vijf-gelijke dagen rooster (geen tussenuren), waarbij gestart en geëindigd wordt  met de mentor. De lessen zijn praktijkgericht, dus naast de theorielessen worden er veel praktijklessen aangeboden en er wordt ervaring opgedaan in de buitenwereld d.m.v. (groeps) stages.

Ons onderwijs is individueel onderwijs, wat inhoudt dat iedere leerling zijn eigen onderwijsprogramma volgt in kleine klassen met maximaal 16 leerlingen. Samen met de leerling, ouder(s)/verzorger(s) en de mentor wordt de leerroute uitgestippeld. Zo zorgen wij ervoor dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt.

Wij werken aan de vier domeinen; Wonen, Werken, Vrije tijd en Burgerschap, waarbij arbeidstoeleiding centraal staat. Het overgrote deel van de leerlingen zal na het behalen van het PrO-diploma gaan werken. Daarnaast geven wij de leerlingen ook de mogelijkheid tot het behalen van een Entree-diploma (MBO 1). Na het behalen van dit diploma kunnen de leerlingen alsnog doorstromen naar vervolgonderwijs.

Onze school is in ontwikkeling waarin wij graag de uitdaging aan gaan. Wij nodigen jou uit om mee te denken en te ontwikkelen.
 
HPC Zuidwijk is aangesloten bij scholenbestuur LMC Voortgezet Onderwijs. LMC VO biedt nieuwe collega’s een speciale introductie, scholing via een eigen huisacademie (LMC Academie) en ontwikkelt een eigen docentenprofiel. LMC VO werkt samen met de gemeente aan De Rotterdamse Leraren C.A.O. Onderdelen van de Rotterdamse Leraren C.A.O. zijn de Rotterdamse lerarenbeurs, Broedplaats010 en de Welkompremie van € 5000,- bij een tekortvak en de Rotterdampas.
 

Vacature

Functietitel
AVO docent + Mentoraat Onderbouw 
Plaatsingsdatum
18-5-2020
Sluitingsdatum
31-5-2020
Met ingang van
01-08-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6-0,8
Aantal uren
16-22
Omschrijving
Zijn de woorden “daadkracht’, “vernieuwing” en “denken in mogelijkheden” jouw op het lijf geschreven?  
Lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling en bouw van onze (nieuwe) school?  

Dan hebben wij voor jou dé baan!

Het Praktijk College Zuidwijk is op zoek naar een enthousiaste en zeer gemotiveerde Docent AVO/ mentor onderbouw (0,6-0,8 FTE).

Wat ga je doen?
 • Je geeft algemeen vormend onderwijs; Nederlands, rekenen, burgerschap en sociale vaardigheden, aan een klas van maximaal 16 leerlingen.
 • Je verzorgt het mentoraat in de onderbouw
 
Wat bieden wij jou?
 • Een inspirerende werkomgeving (Nieuwbouw vanaf herfstvakantie 2020)
 • Een professioneel team, bestaande uit enthousiaste collega’s
 • Naast de lesgevende taken geven we je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons onderwijsconcept
 • Een uitdagende functie met ontwikkelingsmogelijkheden, differentiatie en groeimogelijkheden ten aanzien van je taken
 • Wij vragen veel van onze medewerkers, maar die staan er niet alleen voor. Alle nieuwe medewerkers krijgen een coach en een buddy.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen

Onze nieuwe enthousiaste collega...
 • heeft een tweedegraads opleiding of pabo-bevoegdheid óf zit in de eindfase van de opleiding;
 • heeft passie voor onze leerlingen;
 • is een kanjer op het gebied van coachen;
 • draagt kennis en enthousiasme over aan de leerlingen;
 • is een kei in het toepassen van activerende werkvormen en differentiatie;
 • haalt de buitenwereld naar binnen en gaat met de leerlingen naar buiten;
 • is zowel pedagogisch als didactisch sterk onderlegd;
 • heeft een uitstekende zelfreflectie en werkt aan de eigen ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
HPC Zuidwijk maakt onderdeel uit van Stichting LMC Voortgezet Onderwijs, één van de drie grote onderwijsbesturen in Rotterdam. 

LMC Voortgezet Onderwijs zet in op de professionalisering van haar medewerkers en biedt verschillende professionaliseringstrajecten en activiteiten ter ondersteunign aan de ontwikkeling van docenten en de docententeams.

Inschaling en arbeidsvoorwaarden vinden plaats conform de CAO Voortgezet Onderwijs en de Rotterdamse Leraren CAO. Zo is er een aanvullende lerarenbeurs beschikbaar in Rotterdam en krijg je bij een vaste aanstelling een Rotterdam-pas om Rotterdam (nog beter) te leren kennen. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sta je te popelen om op onze school te beginnen? Aarzel niet, stuur je motivatie en CV toe via Meesterbaan! 

Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met Amanda van Loon, locatiedirecteur HPC Zuidwijk, via het emailadres avanloon@lmc-vo.nl of via telefoonnummer 06-43036565. 

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei 2020. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.