Vacature Stafmedewerker met de focus op HR taken in Den Haag

Onderwijs

Over Haagsche Schoolvereeniging

Adres
Van Heutszstraat 12, 2593PJ Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier, Speciaal, Internationale school
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Judith Claassens
Omschrijving
De Haagsche Schoolvereeniging (HSV) is in 1901 opgericht als naamloze vennootschap en in 1940 is de Stichting Haagsche Schoolvereeniging opgericht.
De Stichting Haagsche Schoolvereeniging beheert drie basisscholen (zowel nationaal als internationaal), ieder met een afdeling. De scholen zijn ondergebracht in zes gebouwen in Den Haag.
Het personeel op de internationale afdeling bestaat uit (near-)native speakers in de Engelse taal. De internationale afdeling heeft dependances aan de Koningin Sophiestraat 24A, de Van Nijenrodestraat 16 en de Van Heutszstraat 12. Het Instituut voor Individueel Onderwijs (IVIO) is een school voor speciaal basisonderwijs, gevestigd aan de Laan van Poot 91. Light house Special Education (LSE) is de internationale afdeling van deze school en is gevestigd aan de van Heutszstraat 12. De Willemspark basisschool is gehuisvest aan de Frederikstraat 28. Het Open Venster is als afdeling voor dyslectische kinderen van de Willemspark basisschool gevestigd aan de van Heutszstraat 12, het bestuursbureau houdt daar eveneens kantoor.
 
Ons onderwijs is hedendaags en uitdagend. Alle scholen en afdelingen hebben hoge ambities en zijn naar het oordeel van de onderwijsinspectie minstens voldoende of goed. Ons onderwijs is gericht op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Het International Primary Curriculum speelt een sleutelrol bij het bereiken van deze doelen, naast de leerlijnen voor taal en rekenen.
 
De kernwaarden van de organisatie zijn: respect, connectiviteit, verantwoordelijkheid en veiligheid. Ons doel is dat de kinderen op verschillende gebieden het beste uit zichzelf halen. Zowel medewerkers als leerlingen worden actief betrokken bij hun eigen ontwikkeling, onder andere door hier gesprekken over te voeren. We streven naar een uitdagende leeromgeving, waarin nieuwe vaardigheden geleerd worden en een ‘Growth Mindset’ leidend is.
Voor meer informatie over onze organisatie, nodigen we je van harte uit om onze website te bezoeken: https://hsvdenhaag.nl/nl/
 

Vacature

Functietitel
Stafmedewerker met de focus op HR taken 
Plaatsingsdatum
12-5-2020
Sluitingsdatum
27-5-2020
Met ingang van
01-09-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Heb jij ervaring met de HR administratie in het onderwijs? Wil jij de administratie zo goed mogelijk op orde hebben? Stel jij correcte notulen op? Zie jij er een uitdaging in om werkprocessen te optimaliseren? En wil jij een nieuwe functie verder inhoud geven? Lees dan snel verder. Je hebt zojuist de juiste baan voor jou gevonden!
 
Voor welke werkzaamheden word je verantwoordelijk?
Om jou een helder beeld te geven over welke werkzaamheden er o.a. uitgevoerd dienen te worden, wordt hieronder kort een opsomming gegeven:
 • Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden die behoren bij de personele-, salaris- en financiële administratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan invoeren van salarismutaties, taken die behoren bij de in- door- en uitstroom van personeel, registeren van verlof en ziekmeldingen, archiveren.
 • Alle voorkomende algemene administratie werkzaamheden zoals het opnemen van de telefoon van het bestuursbureau, verwerken van de post en het beheer van de secretariaat mailbox. Daarnaast brieven/mails opstellen en het ondersteunen bij marketing, website en nieuwsbrieven.
 • Notuleren van vergaderingen (personele commissie, directieoverleg en Raad van Toezicht vergadering). Deze laatste vergadering vindt in de avonduren plaats, eens in de twee maanden.
 • Contactpersoon t.b.v. activiteiten Cultuurschakel (interne coördinatie deelname personeel).
 • Coördinatie BHV en EHBO cursussen personeel in overleg met de directeuren.
 • Zorgen voor presentjes voor het personeel tijdens Kerst, dag van de leraar en eventuele andere voorkomende momenten.
 • Alle andere voorkomende werkzaamheden ten behoeve van het bestuursbureau.
 
In wat voor soort organisatie kom je te werken?
De Haagsche Schoolvereeniging is een middelgroot (inter)nationaal primair onderwijsbestuur met 220 werknemers die op 6 prachtige locaties in Den Haag basisschoolkinderen van allerlei nationaliteiten van onderwijs voorziet. Het centrale bestuurskantoor is in het mooie Bezuidenhout gevestigd in een recent opgeknapte school. De omgeving straalt een prettige en ontspannen sfeer uit wat eigenlijk ook gelijk de organisatiecultuur typeert. Iedereen legt makkelijk contact met elkaar.
Bij het bestuursbureau werkt de bestuurder, een financieel adviseur, een kwaliteitsadviseur, een ICT medewerker en een HR adviseur. Wij zijn op zoek naar iemand die ondersteuning kan bieden aan deze medewerkers.
 
Wat kun je verwachten van de organisatie?
Met elkaar ondersteunen we de scholen in onze organisatie, zodat zij zo goed mogelijk hun werk kunnen uitvoeren. Je komt te werken in een klein team, waardoor de lijntjes lekker kort zijn.
We werken hard en proberen onze interne klanten verder te helpen, maar een grapje op zijn tijd of het delen van je weekendavonturen waarderen we ook enorm.
 
Deze functie is een nieuwe functie binnen de Haagsche Schoolvereeniging en de inhoud ervan kan zich nog ontwikkelen. Jouw inbreng en creativiteit hierbij wordt zeer gewaardeerd.
 

Eisen

Functie-eisen
Wat breng je mee?
We zoeken een Stafmedewerker die denkt in mogelijkheden in plaats van problemen. Iemand die overal kansen ziet en deze proactief oppakt. Je houdt ervan om de samenwerking aan te gaan met collega’s en hebt oprechte interesse in mensen. Verder herken jij je in de volgende punten:
 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur richting HR, en je hebt daarnaast enige werkervaring opgedaan in het HR werkgebied (bij voorkeur in het onderwijs).
 • Je krijgt energie van het invullen van een functie die nog deels vormgegeven dient te worden en pakt hierbij goed door.
 • Je bent makkelijk benaderbaar en kunt met grote zelfstandigheid werken.
 • Je krijgt energie van een correcte administratie, bent hierin secuur en komt graag met ideeën om administratieve processen effectiever en/of efficiënter te laten verlopen.
 • Je weet de juiste prioriteiten te stellen en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen.
 • Goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden in zowel in het Nederlands als het Engels.
 • Je bent flexibel. Er zijn bijvoorbeeld momenten in het jaar waarin er sprake is van een piekbelasting (einde en start schooljaar en aan het einde van het kalenderjaar) waardoor het prettig kan zijn als je in die periode wellicht meer uren kan werken. Ook ben je bereid om eens in de twee maanden in de avonduren de notulen te verzorgen van de Raad van Toezicht vergadering.
 • Beschikbaar op in ieder geval maandag en dinsdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
6
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we jou?
Word jij onze nieuwe collega? Dan bieden we jou een functie per 1 september 2020 voor  24 uur per week in schaal 6 aan.  Het betreft een tijdelijke benoeming voor 1 jaar die uitzicht biedt op een vast contract. Je ontvangt een marktconform salaris van maximaal €2.677 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Je krijgt de mogelijkheid om je privé-/werkbalans goed op orde houden, doordat je maar liefst 53,5 vakantiedagen (=428 uur) per jaar op basis van een fulltime contract toegekend krijgt, op te nemen tijdens de schoolvakanties. Daarnaast kennen wij een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 7,4% en een extra eindejaarsuitkering voor ondersteunend personeel in schaal 6 van €1.168,03 bruto op basis van een fulltime dienstverband.
Ook hebben wij regelmatig een gezellige personeelsborrel met elkaar (vaak op een leuke locatie in het centrum van Den Haag), waardoor je op een informele manier kan socializen met al je collega’s en daarnaast zijn er kansen om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van een opleiding en/of cursus.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je enthousiast?
Wat leuk! We willen graag me je in contact komen. Stuur dan ook je cv en je motivatie toe naar hr@hsvdenhaag.nl ter attentie van Judith Claassens – Abresch (HR adviseur) of solliciteer via Meesterbaan. Doe dit wel voor 28 mei 2020 want op 27 mei 2020 sluit deze vacature.
Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen op maandag t/m donderdag met Judith Claassens – Abresch op telefoonnummer 06-519 80 977.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.