Vacature Directeur Met Portefeuille (DMP-er) Vervolgonderwijs - (V)SO in Rotterdam

Onderwijs

Over Stichting BOOR

Naam school
Adres
Postbus 23058, 3001KB Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
BOOR heeft openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zo'n 75 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven.

Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn. Diversiteit is onze kracht. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving en ook de stad Rotterdam is een inspiratiebron voor ons onderwijs. De scholen vormen een ontmoetingsplaats voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen en zichzelf kunnen ontplooien. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Ook voor onze medewerkers levert het werken bij BOOR kansen op om zich te ontwikkelen in hun loopbaan.

Sector Regulier en Speciaal Basisonderwijs ((s)bao)
Alle ruim 60 openbare basisscholen hebben een eigen profiel en onderwijsconcepten. Zo hebben we een aantal scholen die Dalton-, Montessori- of Jenaplanonderwijs bieden. Ook zijn er scholen die zich richten op bepaalde thema’s, zoals: kunst, muziek, of sport. BOOR heeft ook vijf scholen voor speciaal basisonderwijs. Door deze diversiteit is er altijd een school waarbij jij aan de slag kunt met jouw talent!

Sector Voortgezet Speciaal Onderwijs (vso)
BOOR biedt (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap (cluster 3) of leerlingen met psychiatrische stoornissen of ernstige gedragsproblemen (cluster 4).We hebben binnen het (v)so zeven scholen, verdeeld over meerdere locaties.

Sector Voortgezet Onderwijs (vo)
Na het basisonderwijs kan een leerling naar het voortgezet onderwijs. Er zijn verschillende onderwijstypes, zoals praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. Zo’n zeven scholengroepen met in totaal 16 schoollocaties behoren tot het vo binnen BOOR.

Ben je al enthousiast geworden naar het werken bij BOOR, dan nodigen wij je uit onze vacatures te bekijken op Meesterbaan en natuurlijk te solliciteren. Hopelijk zit er wat voor je bij! Wil je meer informatie over onze scholen? Kijk dan op www.boorscholen.nl


 

Vacature

Functietitel
Directeur Met Portefeuille (DMP-er) Vervolgonderwijs - (V)SO 
Plaatsingsdatum
4-5-2020
Sluitingsdatum
1-8-2020
FTE
1.0
Omschrijving

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het openbaar (speciaal) basisonderwijs,
voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.600 medewerkers. Ons onderwijs is eigentijds, uitdagend en van hoge kwaliteit met als doel kwalificatie, socialisatie en identiteitsontwikkeling voor elke leering.

Ontwikkelingen in de sector (V)SO
Met de komst van Passend Onderwijs wordt een beroep gedaan op het leveren van maatwerk binnen de sector (V)SO. Het gaat niet meer alleen om denken en werken vanuit het medisch model (mogelijkheden en beperkingen), maar juist om denken en werken met resultaatgerichte uitstroomprofielen: arbeid, dagbesteding, vervolgonderwijs. Dit heeft belangrijke consequenties voor de sector. Ten eerste zal de samenwerking tussen scholen en medewerkers versterkt moeten worden. Daarnaast zal het accent van de werkzaamheden komen te liggen op het onderwijskundig aspect van de functie. Als directeur met uitstroomprofiel vervolgonderwijs lever jij een actieve bijdrage aan het realiseren van deze doelstellingen en ben je in staat om de medewerkers in deze verandering mee te nemen. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Lees dan zeker even verder! Kijken mag overigens ook door te klikken op onderstaande linkjes over de ontwikkelambitie van de sector:

https://www.youtube.com/watch?v=DbJKDijtOO0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Zd2riGwPW84&feature=youtu.be


Wat hebben wij jou te bieden?
 • Een uitdagende werkomgeving in een gepassioneerde sector met geweldige kinderen.
 • Een sleutelpositie op stichting-, sector-, schoolniveau.
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de implementatie van passend onderwijs voor iedere leerling.
 • Salariëring is conform CAO PO, DC (+uitloop) schaal. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal euro 5.236,- (excl. Directeurentoelage) per maand bij een volledige werktijdfactor.
 • De aanstelling is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 0,8 of
 • 1 fte.
Wat neem je mee?
 • Onze nieuwe directeur analyseert situaties en legt snel verbanden. Hij of zij heeft WO werk- en denkniveau en is daarnaast in het bezit van een RDO-registratie.
 • Op iedere school werkt een adjunct- dan wel locatiedirecteur die zorgdraagt voor de dagelijkse aansturing van de school. Als directeur ben jij de direct leidinggevende van deze adjunct- of locatiedirecteuren.
 • Daarnaast participeer je in strategische discussies en projecten op schooloverstijgend niveau. Vraagstukken omtrent de uitstroomrichting vervolgonderwijs is jouw pakkie-an. Je bent een expert binnen deze vakgebieden en kan inspirerend vertellen over en oplossingsrichtingen aanbieden ten aanzien van deze complexe materie. Om deze veelzijdige functie te kaderen,
  zijn drie kerntaken gedefinieerd, namelijk: schoolmanagement, schooloverstijgend-management en co-management en coaching.
 • Ben jij daarnaast een slimmerd, een samenwerker, een gids en onderwijzer in 1? Pak deze kans en draag bij aan deze bloeiende sector!
Hoe verder?
Ben jij enthousiast of nieuwsgierig geworden en word jij onze nieuwe directeur vervolgonderwijs? Solliciteer dan direct! Dit kan door je CV en motivatiebrief zo snel als mogelijk te mailen naar: sollicitatie@stichtingboor.nl. Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met de bovenschoolse directeur van het SO/VSO via: 010-2540800, ze kan jou er met veel passie over vertellen. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure kun je bellen en appen met Remy Mensingh (corporate recruiter) via: 06 – 5105 3983.

Een selectie-assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Nadere informatie en solliciteren:

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO PO, DC (+uitloop) schaal
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.