Vacature Leraar Mobiliteit & Transport 2e graads in Meppel

Onderwijs

Over Stad & Esch

Naam school
Adres
Ezingerweg 52, 7943AZ Meppel Drenthe
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Zwanny de Boer
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Werken bij Stad & Esch is werken op een school waar de passie vanaf spat. Waar je energie krijgt én geeft. Werken bij Stad & Esch is werken in een omgeving waar je groei kunt voelen, waar het leren van onze leerlingen centraal staat en waar creativiteit de motor is en motivatie de drijvende kracht. Waar de mensen handelen vanuit persoonlijk leiderschap, zichzelf doelen stellen en elkaar ondersteunen en aanspreken. Stad & Esch maakt serieus werk van het versterken van de autonomie van haar medewerkers. Onze stip op de horizon is werken vanuit een hoge mate van zelfsturing en zelfregie.

Stad & Esch heeft een heel breed onderwijsaanbod: van gymnasium tot praktijkonderwijs. Op het Onderwijspark Ezinge in Meppel vind je de deelscholen Stad & Esch Lyceum, Stad & Esch Beroepencollege, Stad & Esch Praktijkschool en Stad & Esch VSO Meppel. Op onze deelschool in Diever bieden we de volledige opleidingen vmbo-tl en havo aan, plus de onderbouw vwo en de onderbouw basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg.

Missie Stad & Esch 
Onze missie is onze leerlingen optimaal voorbereiden op de uitdagingen die de 21e eeuw hen biedt. De 21e eeuw vraagt veel van leerlingen. Om goed in te kunnen spelen op de voortdurend veranderende samenleving moeten zij aan vele competenties voldoen, waaronder mediageletterd zijn, beschikken over probleemoplossend vermogen, kritisch zijn en kunnen samenwerken.  Kwalitatief goed onderwijs met een hoog rendement is vanzelfsprekend een doel.
 
Wij hebben vier uitgangspunten van waaruit wij onze missie waar maken:
 • Passie als brandstof voor talenten
  Leerlingen en medewerkers krijgen kansen om optimaal hun mogelijkheden en talenten te onderzoeken, te benutten en hierbij te werken vanuit hun hart.
 • Persoonlijk maken als standaard
  Naast het behalen van kerndoelen en eindtermen krijg je op Stad & Esch alle ruimte om aan je eigen ontwikkeling als mens, ook in relatie tot anderen, te werken.
 • Creativiteit als sleutel tot succes
  Elkaar stimuleren en voortdurend prikkelen om vanuit kansen en mogelijkheden steeds iets nieuws te creëren en te beleven.
 • Ruimte voor lef
  Dat je wordt uitgedaagd om een eigen weg te volgen, dus stellen we vertrouwen in jou en krijg je de ruimte om te experimenteren.
Alles binnen Stad & Esch is gericht op het leren en groeien van onze leerlingen. Dit betreft kennis, vaardigheden en persoonlijke groei en ontwikkeling. Mogen en kunnen zijn wie je bent, werken aan de beste versie van jezelf (rationeel, emotioneel, relationeel en spiritueel),
  
Onderwijsorganisatie
Stad & Esch telt ongeveer 2300 leerlingen en is opgebouwd uit deelscholen. Naast de deelscholen wordt binnen de zogenaamde professionele leergemeenschappen (PLG's) gewerkt vanuit zelfregie. De deelscholen staan onder leiding van een deelschoolleider. Stad & Esch heeft één directeur en een directeur-bestuurder. Het onderwijs in de deelscholen wordt verzorgd door leraren LB, LC en LD en door onderwijsondersteuners. Onderwijsondersteuners kunnen, onder verantwoordelijkheid van een leraar, in grote mate zelfstandig met leerlingen werken.
 

Vacature

Functietitel
Leraar Mobiliteit & Transport 2e graads 
Plaatsingsdatum
23-4-2020
Sluitingsdatum
30-5-2020
Met ingang van
1 augustus 2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 fte
Aantal uren
20 - 25 lessen
Omschrijving
Wij zoeken met ingang van het nieuwe schooljaar een enthousiaste

Leraar Mobiliteit & Transport 2e graad                 0,8 - 1,0 fte (20 - 25 lessen)

Het aantal lessen is bij benadering en kan nog wijzigen.
Je geeft je lessen in het vmbo bovenbouw.
 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wat wij vragen
Wij zoeken bij voorkeur een leraar met een 2e graads bevoegdheid Mobiliteit & Transport of nog studeert voor deze bevoegdheid en bijna zijn/haar opleiding heeft afgerond. We vragen ook van die leraar dat hij/zij  
 • handelt vanuit passie voor het vak
 • een onderzoekende houding heeft
 • nieuwsgierig en toekomstgericht is
 • het leren van leerlingen en van zichzelf centraal stelt
 • leerlingen weet uit te dagen en te inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
Het salaris is conform de cao-VO. Stad & Esch kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij vragen je om uiterlijk 30 mei a.s. te reageren. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Luten,
t. 0522.263275
Vanwege de afspraken ter bestrijding van het Corona-virus zal de selectie waar mogelijk langs digitale weg plaatsvinden.

Sollicitaties kun je via Meesterbaan richten aan:
Onderwijsgroep Zuidwest-Drenthe,
t.a.v. de heer K. Luten
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.