Vacature OMG #taalverloedering - Welke docent Nederlands komt ons team versterken? in...

Onderwijs

Over Vecht-College

Naam school
Adres
Merwedeweg 4, 3621LR Breukelen
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. de Wispelaere
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
Op het Vecht College krijgen leerlingen de kans te ontdekken waar hun leerbehoeften liggen én over welke talenten ze beschikken.

Elke leerling heeft een eigen manier van leren. Waar de één graag leert door te doen, is de ander misschien een denker, die kennis vooral uit boeken haalt. Dat wil niet zeggen dat de ene leerling beter is dan de andere, maar wel dat beide leerlingen andere behoeften hebben als het op leren aankomt. Daarom zet het Vecht College de leerling centraal.

Door lessen, bijlessen en persoonlijke begeleiding af te stemmen op die behoeften en talenten, haalt het Vecht College het beste in iedere leerling naar boven en krijgen leerlingen vertrouwen in hun eigen kunnen en plezier in het leren. Bovendien besteedt het Vecht College veel aandacht aan een gezonde leefstijl

Het Vecht College zet in op:

Kleinschaligheid
Leerlingen gaan op het Vecht College niet op in de massa, maar worden gezien, dankzij de kleine klassen. Zo kunnen docenten beter inspelen op de persoonlijke leerbehoeften van iedere leerling.

Persoonlijke leerstrategie
Welke manier van leren past het best bij een leerling? Dat zoeken we samen met de leerling uit, en daar passen we de persoonlijke leerstrategie op aan.

Leren leren
Leerlingen leren werken aan een planning en leren structuur aan te brengen in hun werk. Basisvaardigheden waar ze hun verdere schoolcarrière voordeel van hebben.
Door heldere studiedoelen te stellen en die te evalueren, krijgen leerlingen inzicht in alles wat ze bereiken. Ook worden positieve resultaten opgemerkt en benoemd. Dit draagt bij aan hun zelfvertrouwen.

Studiehulp/Huiswerkbegeleiding
Leerlingen hebben de mogelijkheid om hun huiswerk, onder begeleiding, op school te maken. Zo lopen ze geen achterstand op en hebben ze na schooltijd de avond vrij voor andere dingen.

Plezierige, ontspannen werksfeer
Het contact tussen leerlingen van verschillende leerjaren, ouders en docenten is laagdrempelig, persoonlijk en informeel. Dat draagt bij aan een plezierig, ontspannen leerklimaat.

 

Vacature

Functietitel
OMG #taalverloedering - Welke docent Nederlands komt ons team versterken? 
Plaatsingsdatum
17-4-2020
Sluitingsdatum
1-6-2020
Met ingang van
Met ingang van het nieuwe schooljaar
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0,2
Aantal uren
9
Omschrijving
Altijd al willen werken in een snelgroeiende en ambitieuze organisatie? Stop dan met zoeken! Het Vecht College, een particuliere school in Breukelen, zoekt een enthousiaste docent Nederlands die zich thuis voelt in een jonge, vernieuwende organisatie.

Jouw profiel
Jij bent een 1e graads docent Nederlands met hart voor jongeren en het examenprogramma in de vingers. Je bent een warm, positief mens en zorgt voor een prettige sfeer in de school. Je bent oplossingsgericht en jouw manier van aanpakken zorgt ervoor dat leerlingen met hun vragen graag naar jou toekomen. Leerlingen lopen met je weg en hebben tegelijkertijd veel respect voor je. Je bent een deskundige en praktische aanpakker. Je zegt wat je doet, doet wat je zegt, je bent een teamplayer, denkt buiten de gebaande paden en je laat je niet snel van de wijs brengen.

De vacature
We zoeken een 1e graads docent Nederlands. Je geeft les aan de bovenbouw, dit betekent dat ervaring met examenklassen een must is. Ook verwachten we dat je meerdere dagdelen in de week beschikbaar bent.

Het Vecht College  
Het Vecht College is een particuliere middelbare school waar leerlingen hun mavo-, havo- of vwo-opleiding kunnen volgen. Door het kleinschalige karakter is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van iedere leerling én veel tijd voor uitleg en oefening van de lesstof.

Op het Vecht College staat niet alleen vakinhoudelijke kennis centraal: leerlingen werken ook aan belangrijke studievaardigheden als plannen en structureren. Leerlingen werken in een prettige leeromgeving, waar ze een duwtje in de rug krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Tot ze hun diploma gehaald hebben of weer uitstromen naar het regulier onderwijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Het Vecht College zoekt voor het nieuwe schooljaar een bevlogen, warme en enthousiaste docent Nederlands voor de bovenbouw, Deze vacature is voor ca. 9 lesuren per week op basis van 60 minuten per les. 

Kom jij ons team versterken?
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.