Vacature Docent informatica voor ongeveer 0,4 fte in Amsterdam

Onderwijs

Over Fons Vitae Lyceum

Naam school
Adres
Reijnier Vinkeleskade 53, 1071SW Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. J.Termeer
Omschrijving
Het Fons Vitae Lyceum is een school voor havo-, vwo- en gymnasiumonderwijs, met ca. 1000 leerlingen en 100 medewerkers, gevestigd in een monumentaal kloosterpand in hartje Amsterdam. Onze geschiedenis voert ruim honderd jaar terug. ‘Fons Vitae’ is Latijn voor ‘Bron van Leven’; een passende naam voor ons levendige lyceum met haar klassieke uitstraling. Een sfeervolle en uitdagende school, met ruimte voor verschillen in karakter en leerstijl. We vormen een hechte gemeenschap, waarbinnen leerlingen en medewerkers zich zeer betrokken voelen bij de school en bij elkaar. Deze betrokkenheid is in onze visie de basis voor een succesvolle overdracht van kennis, vaardigheden en leerplezier.
 
Al onze leerlingen beschikken over een eigen iPad. Deze iPad wordt binnen en buiten de les gebruikt, o.a. ter vervanging van papieren schoolboeken, en om huiswerk en toetsen mee te maken. In combinatie met onze schoolbrede wifi, digitale schoolborden en computerlokalen, biedt dit een keur aan interactieve en multimediale onderwijs(differentiatie-)mogelijkheden.
 
Het Fons kent een lange traditie van speciale aandacht voor individuele talentontwikkeling. Deze traditie vloeide in 2012 voort in het behalen van het officiële keurmerk van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen. We zijn trots op dit keurmerk, en ons bewust van de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt. Als Begaafdheidsprofielschool (BPS) willen wij de talenten van al onze leerlingen – niet alleen de hoogbegaafden onder hen – actief (h)erkennen, stimuleren en faciliteren. Dit doen we onder meer met klassikale ‘BPS-modules’ en individuele ‘Fons Libertatis’-projecten.
 
Op het Fons vinden we het belangrijk dat iedereen verantwoordelijkheid voelt en neemt voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, vanuit intrinsieke motivatie. Dit geldt zowel voor onze leerlingen als voor onze medewerkers. Zo organiseren we plenaire studiemiddagen voor ons personeel, en nemen al onze docenten gedurende het gehele schooljaar deel aan zgn. LeerKRACHT-werkgroepen rondom actuele onderwijskundige thema’s.

 

Vacature

Functietitel
Docent informatica voor ongeveer 0,4 fte 
Plaatsingsdatum
7-4-2020
Sluitingsdatum
18-8-2020
Met ingang van
01-01-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 fte
Omschrijving
i.v.m. pensionering zijn wij op zoek naar een docent informatica per 01-01-2021  

De school
Het Fons Vitae is een levendige school voor havo, atheneum en gymnasium in Amsterdam-Zuid. Betrokkenheid bij elkaar en bij het Fons Vitae zien wij als de basis van succesvol en plezierig leren. Wij helpen leerlingen bij het ontdekken en optimaal ontwikkelen van hun talenten. Daarin bieden we ze als BPS-school (Begaafdheids Profiel School) verschillende mogelijkheden. Computers en iPads nemen een belangrijke plaats in op onze school, wij zien deze apparaten  als belangrijk hulpmiddel bij het onderwijsleerproces.

Functie omschrijving
-     Lesgeven aan bovenbouw klassen
-     In de bovenbouw werken leerlingen aan keuzeopdrachten waarvoor differentiatie vereist is
-     Voor het vak informatica dient doorlopend nieuw onderwijsmateriaal ontwikkeld te worden om passend onderwijs te kunnen blijven bieden voor een vak dat zich in hoog tempo ontwikkelt.
-     De school heeft de ambitie om een sterkere koppeling te maken met het hoger onderwijs om zo een betere inhoudelijke koppeling te maken tussen het vak informatica op een middelbare school en de opleiding informatica.
-     Van u wordt verwacht een duidelijke visie op informatica onderwijs te hebben.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Functie-eisen
-     Relevante didactische en/of ICT gerelateerde opleiding
-     Kennis en kunde van verschillende didactische, activerende werkvormen
-     Minimaal kennis van de volgende onderwerpen:
                - html
                - php / mysql
                - javascript
                - raspberry pi
                - bricks
-     Belangrijke eigenschappen zijn: iemand die zich doorlopend wil ontwikkelen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Bedrijfsprofiel
U zult onderdeel zijn van een kleine sectie die uit twee personen bestaat.  Hiermee denken wij een uitdagende werkomgeving te bieden waar veel mogelijkheden zijn om het vak informatica door te ontwikkelen.

Wilt u meer weten?
Voor meer informatie over de school, kijk op www.fonsvitae.nl. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met de heer E.Redegeld eric.redegeld@fonsvitae.nl

Aanstelling
Het betreft een aansteling van ongeveer 0,4 fte voor bepaalde duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Belangrijke data
I.v.m. de vroegtijdige start van deze werving is er veel tijd.
De gesprekken worden pas na de zomervakantie gevoerd. 

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.