Vacature Docent techniek in Emmeloord

Onderwijs

Over Aeres MBO Emmeloord

Naam school
Adres
De Balkan 16, 8300AA Emmeloord Flevoland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar Beroepsonderwijs
Contactpersoon
Dhr. A Dijk (hoofd)
Omschrijving
Aeres MBO Emmeloord biedt de opleidingen; akkerbouw, melkveehouderij, groene ruimte en groen-grond-infra, toegepaste biologie en paardenhouderij. Onze school staat bekend als een veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan.
Kenmerkend voor Aeres MBO is dat we aantrekkelijk en op de (groene) praktijkgericht onderwijs verzorgen. Andere kenmerken zijn onze kleinschaligheid en de aandacht en zorg die we voor elkaar hebben.
Aeres is een unieke groep kennisinstellingen die beroepsonderwijs in de hele groene kolom verzorgt: praktijkonderwijs, vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen, praktijkgericht onderzoek, deskundigheidsontwikkeling van professionals en kennisintensieve dienstverlening. Door samen te werken in onderwijs, onderzoek en zakelijke dienstverlening, laat Aeres als groep kennis en kunde groeien, van leerlingen, studenten én van medewerkers.
 

Vacature

Functietitel
Docent techniek 
Plaatsingsdatum
26-3-2020
Sluitingsdatum
14-5-2020
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0 fte
Omschrijving
Docent techniek
 
Locatie: (V)MBO Emmeloord
Fte: 0,8 - 1,0 fte
 
Heb jij passie voor onderwijs in het groene domein, het coachen van leerlingen en het delen van kennis in (groene) techniek?  Dan zijn wij op zoek naar jou!
                                              
Wat je gaat doen
Je begeleidt jouw leerlingen bij het aanleren van kennis en vaardigheden, zowel in je vakgebied als op het gebied van persoonlijke groei. Je stimuleert hen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jij kunt omgaan met en inspelen op verschillen tussen leerlingen. Je hebt aandacht voor het groepsproces en voor de individuele leerling. Met jouw enthousiasme en creativiteit zorg je voor een uitdagende leeromgeving waarin leerlingen worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.
 
Wat je verder gaat doen:
 • Je onderhoudt contacten met ouders/verzorgers.
 • Je draagt samen met je collega’s bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs binnen Aeres Emmeloord.
 • Je volgt de trends en ontwikkelingen in je vakgebied en past deze toe in je werk, zoals drones, laserapparatuur, 3d printing, robots, bionics, technic science, simulatie en automatisering.
 • Je ontwikkelt lesstof samen met collega’s en het bedrijfsleven in het kader van Sterk Techniekonderwijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wij vragen
 • Je bent in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid of bent bereid deze te halen.
 • Je hebt affiniteit met en interesse in werken met vmbo-leerlingen in het groene, technische domein.
 • Je bent enthousiast, deskundig, inspirerend, communicatief, ondernemend en werkt graag samen.
 • Je weet leerlingen te motiveren, hebt natuurlijk overwicht en bent flexibel ingesteld.
 • Je bent in staat om vakoverstijgend te denken en te werken.
 • Je wilt je blijven ontwikkelen op pedagogisch, didactisch en persoonlijk gebied.
 • Je hebt een grote passie voor groene techniek en toegepaste techniek in de groene sector.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
 • Een dynamische baan bij een groene kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus.
 • Een fijne werkomgeving in een enthousiast team met oog voor de leerlingen en elkaar.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris. Je wordt ingeschaald in schaal LB mbo met een maximum van € 4.218-.
 • De ontwikkelingen van Sterk Techniek worden sterk gestimuleerd en wordt ondersteund vanuit het (regionale) bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen, waardoor er veel ruimte is voor innovatie en ontwikkeling. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Wil je meer weten over deze functie? Bel dan A. Dijk, directeur, via 0880205100. Ben je ervan overtuigd dat wij op zoek zijn naar jou? Solliciteer dan vóór 15 mei 2020 t.a.v. A. Dijk. De functie gaat (in overleg) per volgend schooljaar. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 18 mei 2020.
 
Voor het invullen van deze functie werken wij samen met Aeres Agree, onze partner in werving & selectie. Hierdoor is het mogelijk dat Aeres Agree een deel van het wervingsproces overneemt.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.