Vacature Docent techniek in Amsterdam

Onderwijs

Over Tobiasschool

Naam school
Adres
Rietwijkerstraat 55, 1059VX Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. E. van Wilgen
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
De Tobiasschool is een kleine vrijeschool met ongeveer 180 leerlingen, gehuisvest in een prachtig vernieuwd gebouw aan de Rietwijkerstraat. De school geeft extra begeleiding aan leerlingen met een lwoo-indicatie in kleine groepen van maximaal 16 leerlingen. Iedereen kent elkaar. Dat geeft een veilig gevoel en een prettige sfeer.
 
Op de Tobiasschool krijgen leerlingen periode-onderwijs waarbij één vak gedurende drie weken aan bod komt. Naast theorievakken krijgen leerlingen op een vrijeschool praktijkgerichte vakken en kunstzinnige vorming. Niet de kennis, maar de eigen ontwikkeling van de leerling staat centraal.
 
De Tobiasschool maakt deel uit van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Het VOvA is een scholengroep in Amsterdam met een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties in Amsterdam en telt in totaal ongeveer 3250 leerlingen.

Vacature

Functietitel
Docent techniek 
Plaatsingsdatum
14-2-2020
Sluitingsdatum
14-3-2020
Met ingang van
01-08-2020
Referentienummer
20/21-017
Soort vacature
parttime/fulltime
Omschrijving
Voor het schooljaar 2020 – 2021 zoeken wij met ingang van
1 augustus a.s. een docent techniek.
 
Wat ga je doen?
Het voorbereiden en verzorgen van de lessen techniek (metaal / hout). Je houdt rekening met de kenmerken van de doelgroep wanneer je ze succesvol (breed) naar het eindexamen begeleidt.
 
De Tobiasschool kent periode-onderwijs. Dit houdt in dat er gedurende
drie weken elke ochtend door één docent een bepaald onderwerp/thema wordt behandeld. O.a. om deze reden ben je bereid en in staat om in andere vakken les te geven.
 
Naast het lesgeven is jouw bevlogen inbreng van belang. Samen met je collega’s draag je de verantwoording voor de ontwikkeling van het onderwijsprogramma / doorlopende leerlijnen op onze school. 
 
We vragen een open, humorvolle, collegiale en flexibele instelling waarbij je in staat moet zijn individueel initiatieven te ontplooien en tegelijkertijd goed in teamverband samen te werken.
 
Wat vragen wij van je?
  • 2e graad bevoegdheid techniek;
  • Ervaring met de doelgroep;
  • Affiniteit met het Vrijeschool onderwijs;
  • Flexibiliteit m.b.t. brede inzetbaarheid;
  • Creativiteit.
Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen en kunt werken aan je eigen professionalisering.
 
Meer informatie?
Een uitgebreid docentenprofiel en informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op www.werkenbijhetvova.nl.
Toch nog vragen? Neem contact op met Frank Bronkhorst, schooldirecteur, telefoonnummer: 020 – 579 72 95.
 
Solliciteren?
Beschrijf in jouw sollicitatie wat je kunt, wat je wilt en wat je meebrengt. Jouw sollicitatiebrief en CV kun je indienen via het online sollicitatieformulier of per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer 20/21 – 017.
 
Klik hier om direct online te solliciteren.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.