Vacature docent Nederlands - 0,6 fte in Den Haag

Onderwijs

Over Maerlant-Lyceum

Naam school
Adres
Johannes Bilderstraat 11, 2596ED Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. M. Vrijenhoek
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Maerlant-Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo in de Haagse wijk Benoordenhout. Het Maerlant bestaat  100 jaar en heeft een rijke historie. De school telt iets meer dan 1000 leerlingen en 104 medewerkers en is gevestigd in een monumentaal gebouw, dat recent is uitgebreid en geheel is gemoderniseerd.

De school kenmerkt zich door een veilige en plezierige leer- en werksfeer en een uitstekende begeleiding van de leerlingen. Het Maerlant schenkt extra aandacht aan drie speerpunten. De school biedt een volwaardig gymnasium en zet zich daarnaast actief in voor aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand bètaonderwijs. Verder is er extra aandacht voor het vak Engels en biedt de school regelmatig internationaal georiënteerde onderwijsactiviteiten aan.
Bijzonderheden
Sinds 2003 maakt de school, samen met negen andere scholen in Den Haag en Rijswijk, deel uit van de Stichting VO Haaglanden.

Vacature

Functietitel
docent Nederlands - 0,6 fte 
Plaatsingsdatum
13-2-2020
Sluitingsdatum
13-3-2020
Met ingang van
11-3-2020
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Aantal uren
15
Omschrijving
Het gaat om 15 lesuren per week aan de klassen 3 havo, 4 havo en 4 vwo.
Het betreft een tijdelijke vervanging tot 1 augustus 2020. Voor het schooljaar 2020-2021 is er bij een positieve beoordeling zicht op minimaal dezelfde formatie.

De relatief jonge vaksectie Nederlands heeft in de afgelopen jaren stappen gezet om o.a. literatuur en debat voor jonge leerlingen aantrekkelijk te maken en wil dat de nieuwe collega niet alleen aansluit bij de sectie, maar ook nieuwe ideeën kan aandragen. Van de nieuwe collega verwachten we dat hij of zij leerlingen en de vaksectie inspireert met vernieuwende ideeën. In een eventueel gesprek zullen we ingaan op deze ideeën en willen we graag praten over aanwijsbare successen bij het motiveren van leerlingen. Daarnaast verwachten wij van de nieuwe collega dat hij of zij openstaat voor een constructieve samenwerking binnen de sectie.

Het Maerlant-Lyceum is een school voor havo en vwo van ongeveer 1000 leerlingen, waarvan 65% op het vwo (zowel atheneum als gymnasium). Alle lokalen zijn uitgerust met smartboards, laptopkarren zijn beschikbaar. Alle docenten hebben de beschikking over een laptop.

Kijk voor meer informatie over onze school op www.maerlant-lyceum.nl

 

Eisen

Opleiding
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Inschaling is op basis van opleiding en ervaring.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij nodigen kandidaten van harte uit om te solliciteren via Meesterbaan. Graag uw sollicitatiebrief met cv richten aan de heer R.G. Vogel (rector).
Vanwege de korte termijn worden geschikte kandidaten zo spoedig mogelijk na ontvangst van de sollicitatiebrief uitgenodigd voor een gesprek. Snel reageren is dus wenselijk.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.