Vacature Hoofd roostermaker in Haarlem

Onderwijs

Over Sterren College Haarlem

Adres
Badmintonpad 15, 2023BT Haarlem Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. C. Smit
Niveau
vmbo
Omschrijving
Het Sterren College, onderdeel van Dunamare Onderwijsgroep, ligt op de grens van Haarlem en Bloemendaal. Het is een moderne vmbo-school met een mavo/theoretische leerweg, gemengde leerweg en een kader- en basisberoepsgerichte leerweg. Voor elke leerweg is leerwegondersteuning (lwoo) mogelijk. Het Sterren College biedt onderwijs aan zo’n 750 leerlingen. De school biedt onderwijs op maat, onderwijs dat bij de leerling past. Leerlingen leren niet alleen hun hoofd, maar ook hun handen te gebruiken en met anderen samen te werken. In de groene, veilige omgeving is er volop ruimte om te leren, te sporten en met klasgenoten en andere leerlingen om te gaan. We bieden 4 sectoren van het vmbo, te weten: bouw, wonen en interieur. Zorg & welzijn. Economie en ondernemen. Groen. Horeca, bakkerij en recreatie. In de meeste klassen vindt een grote mate van zelfstandig werken plaats. De leerlingen worden opgeleid voor een regulier vmbo diploma.

Vacature

Functietitel
Hoofd roostermaker 
Plaatsingsdatum
11-2-2020
Sluitingsdatum
11-3-2020
Met ingang van
per direct
Referentienummer
Ro/200211
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
+/- fte 0,8
Omschrijving
Het Spaarne College is een nieuwe vmbo-school op het Badmintonpad in Haarlem. De school is ontstaan door een samenwerking met het Sterren College, de Paulus mavo en de Daaf Gelukschool. Op 1 augustus 2020 starten wij onder deze nieuwe naam.
Wij zoeken met onmiddellijke ingang een roostermaker voor de locatie Sterren College. Hij/zij zal in samenwerking met het managementteam en de tijdelijke roostermaker de opdracht krijgen om voor het schooljaar 2020-2021 het rooster te maken. Tevens zal de roostermaker als onderdeel van team ’roosterkamer’ alle overige roosteractiviteiten oppakken.

Het Spaarne College
Het Spaarne College is een vmbo-school waar alle leerwegen van het vmbo worden aangeboden, van theoretische leerweg tot basisberoepsgerichte leerweg. Op het Spaarne College krijgen leerlingen de kans om lessen te volgen binnen vijf verschillende profielen. Dit doen leerlingen zowel in theorievakken als in praktijkvakken.
Veiligheid, kleinschaligheid en individuele aandacht zijn voor ons belangrijke thema’s. De school is in 2011 gebouwd en wordt momenteel herbouwd om dé moderne school te worden zoals beoogd wordt vanuit de samenwerking en leerlingen optimaal te kunnen bedienen.  
Leerlingen worden op het Spaarne College in kleine klassen in de diverse leerwegen geplaatst. Alle leerlingen volgen de eerste twee jaar alle praktijkvakken en gedurende hun schoolloopbaan worden keuzemomenten ingebouwd. Dat heeft direct invloed op het rooster. De roosterkamer heeft dan ook wekelijks overleg om te bepalen welke stappen gezet moeten worden om de keuzes mogelijk te maken.

Dunamare Onderwijsgroep
Het Spaarne College behoort tot de Dunamare Onderwijsgroep. Daaronder vallen 24 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen. In totaal werken er ongeveer 1700 medewerkers bij Dunamare Onderwijsgroep en bieden we onderwijs aan zo’n 13.000 leerlingen (op het Spaarne aan ongeveer 900 leerlingen).
De school maakt onderdeel uit van de Dunamare Onderwijsgroep.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Werkzaamheden
De roostermaker maakt in samenspraak met MT het rooster voor het nieuwe schooljaar. Hiervoor is het van belang dat hij/zij bekend is met de cyclus die een VO-school gedurende een schooljaar doorloopt en bekend is met de software van Zermelo en Magister.

De roostermaker:
• verzamelt informatie over onderwijsprogramma's, aantallen in klassen/groepen, inzetbaarheid van docenten, beschikbare onderwijsruimten, e.d.;
• inventariseert de roosterwensen van docenten, vertaalt zo veel mogelijk de wensen van de diverse belanghebbenden in de (concept) jaarplanning, bespreekt dit en geeft alternatieven en consequenties aan;
• maakt jaar-, kwartaal- en lesroosters aan de hand van  vastgestelde criteria (afstemming tijdens wekelijkse overleggen met het MT);
• past roosters aan na overleg met betrokkenen als gevolg van bijzondere c.q. zich wijzigende omstandigheden;
• verwerkt de dagelijkse roosterwijzigingen;
• maakt diverse roosters zoals het toetsrooster, het rooster voor de rapportvergaderingen
 het lesrooster tijdens rapportvergaderingen, het rooster bij vervanging van docenten, het rooster tijdens excursies, e.d.;
• informeert docenten en leerlingen tijdig over roosters en roosterwijzigingen en verstrekt aanvullende informatie;
• produceert overzichten van alle roosteractiviteiten.


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Maximaal OOP-schaal 8
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je:
  • de mogelijkheid samen te werken binnen een warm en collegiaal team
  • een functie met een salaris conform CAO-VO, maximum schaal 8 en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Bij goed functioneren zal deze overeenkomst worden voortgezet
  • vakantie-uitkering in mei en eindejaarsuitkering in december
  • automatische pensioenopbouw bij het ABP
  • mogelijkheden tot scholing
Om goed onderwijs te bieden aan onze leerlingen hebben wij een goed, op maat gemaakt, rooster nodig. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Vragen?
Voor inhoudelijke en procedurele vragen kun je contact opnemen met Wim Huiberts, directeur van het Spaarne College, per voorkeur per e-mail w.huiberts@sterrencollegehaarlem.nl) of 06 51778794.

Solliciteren?
Uw sollicitatie kunt u uitsluitend via Meesterbaan richten aan de heer W. Huiberts.

Kijk voor meer informatie over het Spaarne College kunt u kijken op www.spaarnecollege.nl.
Wij ontvangen uw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk via Meesterbaan.
Geschikte kandidaten worden telefonisch uitgenodigd voor een gesprek met de directeur.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.