Vacature Docent Dienstverlening en Producten in Spijkenisse

Onderwijs

Over MY college

Naam school
Adres
Zinkseweg 2, 3201KZ Spijkenisse
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Contactpersoon
Dhr. M. van Oudenaarden
Niveau
lwoo, vmbo, mavo
Omschrijving
MY college is een kleinschalige, inspirerende en veilige vmbo-school waar wordt gewerkt vanuit het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan. Dit houdt in dat leerlingen werken op hun eigen niveau en tempo. Het onderwijs wordt gepersonaliseerd aangeboden. Door middel van coaching en een duidelijke structuur leren we ze eigenaar te worden van hun eigen leerproces. We noemen dit MY learning.
Daarnaast heeft MY college het profiel Dienstverlening en Producten als uitstroomprofiel, oftewel MY skills.
Hier leren we onze leerlingen allerlei vaardigheden aan, zodat zij in de breedte worden opgeleid voor de vervolgopleiding in het mbo. Zo kunnen ze in leerjaar 3 een aantal keuzevakken doen om te ontdekken waar ze aanleg en passie voor hebben. In leerjaar 4 is er vervolgens een verplicht maar breed aanbod middels 4 profielmodules.
MY college biedt een prettige werkomgeving in een goed lopend team. Er is veel ruimte voor persoonlijke doelen en ontwikkeling, maar ook voor eigen initiatief. Op MY college zetten we leerlingen en docenten in hun kracht.

De leerling is het begin- en het eindpunt van ons denken en doen. De 10 beloftes die op onze homepage staan en de 4 pijlers (trots, structuur, persoonlijk en verbinden) die hieraan ten grondslag liggen, zijn uitgewerkt in een vernieuwend onderwijsconcept dat zich kenmerkt door:
Talentontwikkeling
Wij willen bij de leerling aanleg en passie bij elkaar brengen door te werken aan houding en het bieden van gelegenheid tot kennismaken en ontwikkelen. Dit geldt zowel op het persoonlijke vlak als op het vlak van het toekomstig werkzame (beroeps)leven.
Breed ontwikkelperspectief van onze leerlingen
Leerlingen moeten eerst hun referentiekaders verbreden, weten wat er te kiezen valt, om vervolgens door gedegen, begeleide reflectie tot betere keuzes te komen.
Samenwerking met andere externe partijen
Om een breed aanbod te kunnen aanbieden, vorm te geven en/of uit te voeren.
Eigentijds vernieuwend onderwijsaanbod
Zoals al aangegevenn volgen de leerlingen in het derde jaar 4 keuzevakken, naast de avo-vakken. Het aanbod is zeer divers: schoonheidsbehandeling (MY beauty), wereldkeuken (MY world kitchen), Drone Challenge, Print it, MY care etc. De keuzevakken beslaan de werkdomeinen van horeca, techniek, zorg en (multi)media. Er valt wat te kiezen.

In de onderbouw hebben we het “vak” MY future waar talentontwikkeling centraal staat. Er wordt gewerkt met iPads in alle leerjaren. 

De lessen duren 75 minuten waardoor meer ruimte ontstaat voor differentiatie. In principe zijn alle groepen heterogeen behalve in leerjaar 4. Het is de bedoeling dat de leerling vanaf leerjaar 1 in dezelfde stamgroep zit.

Twee jaar geleden is in leerjaar 1 gestart met gepersonaliseerd leren volgens het Zweedse concept van de Kunskapsskolan. In dit vernieuwende systeem wordt intensief gewerkt aan het vergroten van de autonomie en zelfstandigheid van de leerling. Het systeem biedt veel flexibiliteit in het programmeren van de lessen en leerlingen werken in principe op hun eigen niveau. Elke leerling heeft individuele coaching 1 maal per week, en elke dag wordt met de eigen stamgroep opgestart en afgesloten. er is veel structuur.
Het model is nu ingevoerd tot en met leerjaar 3.Volgend schooljaar wordt de invoering voltooid.

MY college is volop in ontwikkeling en de leerlingaantallen nemen elk jaar toe. De school heeft ongeveer 430 leerlingen en circa 50 personeelsleden. Dat is groot genoeg voor een gevarieerd aanbod maar ook klein genoeg om een kleinschaligheid te kunnen waarborgen waar iedereen zich veilig en thuis voelt met “korte lijnen” en veel eigen verantwoordelijkheid.

Een passende opleiding en een zo persoonlijk mogelijke begeleiding van de leerling in dat leerproces, zijn op MY college onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat de school een uitgebreide zorgstructuur heeft waarbij duidelijk is waar en bij wie verantwoordelijkheden liggen. Zeker voor een beginnend docent biedt deze “backup” houvast. De coach neemt een centrale rol in bij de begeleiding van zijn/haar stamgroep.

De school kent een onderbouw (1e en 2e jaar) en bovenbouw (3e en 4e) die door een teamleider worden aangestuurd. Daarnaast zijn er leerjaarcoördinatoren. Elke werkdag start het gehele team om 8.00 uur met een centraal overleg van 30 minuten. 

Kortom; hou jij van “korte lijnen”, ontwikkelkansen, veel eigen verantwoordelijkheid maar toch ook de zekerheid om terug te kunnen vallen op een duidelijke structuur? Je wilt deel uitmaken van een enthousiast team en met de mouwen opgestroopt invulling geven aan ons motto: Alles draait om jou! Solliciteer dan nu via MeesterBaan.
Bijzonderheden
MY college maakt deel uit van onderwijsgroep Galilei, met scholen voor voortgezet openbaar voortgezet onderwijs op Voorne-Putten.

Vacature

Functietitel
Docent Dienstverlening en Producten 
Plaatsingsdatum
27-1-2020
Sluitingsdatum
27-2-2020
Met ingang van
1 augustus 2020
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 2,5 fte
Aantal uren
ca. 40
Omschrijving

Zoals gezegd worden de lessen gegeven in leerjaar 3 en 4. De 3e jaars hebben momenteel 8 x 75 minuten les,  in 4 blokken van 2.
In de vierde klas worden 3 blokken van 3 lessen gegeven.
D&P is het enige profiel dat aangeboden wordt.
In leerjaar 2 maken de leerlingen al enigszins kennis met D&P bij het vak MY Future, waar zij 2 uur per week al praktisch kennismaken met de bovenbouwmogelijkheden. Eventueel worden hier ook enkele lessen gegeven.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Overige
Functie-eisen
We zoeken docenten met ervaring in het vmbo (basis/kader/mavo), collega's die graag praktisch willen werken, die binnen de D en P- kaders ontwikkelkansen zien en eigentijds onderwijs willen geven.

Door het vertrek van 2 van onze collega's (verhuizing en pensionering) en toename leerlingaantal heeft het D&P-team 
aanvulling nodig. De vertrekkende collega's gaven lessen in de hoek van  zorg en welzijn, voeding, uiterlijke verzorging  en techniek in brede zin: houtbewerking, metaal, maar ook domotica, robotica, 3d-printing, websiteontwikkeling (techniek oude stijl en nieuwe stijl). Deze programmaonderdelen worden bij voorkeur overgenomen.

Het aanbod binnen D&P is zeer divers. Zo kunnen in leerjaar 3 de leerlingen kiezen uit verschillende (20) euzevakken. De keuzevakken die 'vrijkomen' zijn:
1 MYndcraft (interieurbouw, stands en betimmeringen)
2 MYndstorms (Robotica)
3 Turn it on (domotica en automatisering)
4 Shape it (plaat- en constructiewerk)
5 1 Alles kids!: alles rond het welzijn van kinderen en jongeren.
6 MY beauty: kennismaken met uiterlijke verzorging.
7 MY care: verzorging algemeen.
8 Lifestyle: over gezonde voeding, bereidingstechnieken, voedingsleer e.d.

Andere keuzevakken zijn meer gegrond in de zorg/welzijn, horeca, dienstverlening en veiligheid, en ook sport.

In leerjaar 4 volgen de leerlingen 4 verplichte modules: 1 Organiseren van een activiteit;
2 Presenteren, promoten, verkopen; 3 Maken van een product (techniek); 4 Maken van een multimediaal product.

Ook zittende docenten die in andere vakgebieden werken en geïnteresseerd zijn in het nog niet zo lang geleden ingevoerde Dienstverlening en Producten en die bereid zijn tot omscholing, kunnen reageren.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
conform CAO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We willen na de reactieperiode begin maart starten met de eerste gespreksronde. Eind maart/begin april willen we het proces kunnen afsluiten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.